Výskyt vody vo výfuku.
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Výskyt vody vo výfuku.
Nazdar hoši.
Mám takú malú otázočku. Pri rannom štartovaní alebo keď je motor chladnejší sa mi neviem odkiaľ vezme voda vo výfuku. Z chladiacej neubúda. Čím to môže byť spôsobené, robí to aj Vám? Ak áno poradte co stým.
Dík a caute.
Mám takú malú otázočku. Pri rannom štartovaní alebo keď je motor chladnejší sa mi neviem odkiaľ vezme voda vo výfuku. Z chladiacej neubúda. Čím to môže byť spôsobené, robí to aj Vám? Ak áno poradte co stým.
Dík a caute.
- Reklama
tak neviem... mne to robí tiež...
Si robíš prdel? Alebo sa pýtaš vážne?
je to kondenzát... z výfukových plynov...
trocha fyziky...
horúce plyny dokážu absorbovať väčšie množstvo vody (v plynnom skupenstve) a keď sa stretnú so studenými stenami výfukového potrubia, jednoducho sa ochladia...
no a uvoľnia vodu, ktorú v sebe "nesú"...
to je to isté, ako keď si vytiahneš pivo z chladničky... sa orosí, nie?
ale keď je teplé, tak už nie, nie?
tá rosa je voda zo vzduchu, ktorá sa vyzráža na stenách "orosenej odmeny", ktorá je teda správne vychladená...
Si robíš prdel? Alebo sa pýtaš vážne?
je to kondenzát... z výfukových plynov...
trocha fyziky...
horúce plyny dokážu absorbovať väčšie množstvo vody (v plynnom skupenstve) a keď sa stretnú so studenými stenami výfukového potrubia, jednoducho sa ochladia...
no a uvoľnia vodu, ktorú v sebe "nesú"...
to je to isté, ako keď si vytiahneš pivo z chladničky... sa orosí, nie?
ale keď je teplé, tak už nie, nie?
tá rosa je voda zo vzduchu, ktorá sa vyzráža na stenách "orosenej odmeny", ktorá je teda správne vychladená...
Re: Výskyt vody vo výfuku.
to je dovod preco mam (a mozno uz aj ty) diery zospodu na vyfuku. mne sa dokonca stava, ze zaparkujem auto (pridem na volnobeh), vypnem motor a ked sa pozrem za auto, tak je tam nasiroko akoby so sprejom rozstriekana voda hadam aj na polmetrovu vzdialenost a pritom motor siel mozno na 1200 otacok.SCORPION píše:Nazdar hoši.
Dík a caute.
poradim ti: urob si zopodu vyfuku dierky aby voda mohla vytekat - auto ziska aj lepsi zvuk
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Škoda Octavia 1.6
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
tak mam ale slovosledAkri píše:Ale Mareman koupil Bosal vyfuk na Lanose a na nem uz chytra hlavicka prisla na to udelat zespodu dirku pro odtok, alespon tak mi to psal, napad ocenuju, je otazkou, jestli to bude mit ale nejaky vliv na zivotnost vyfuku
AKRI - (byl) Muž z Ria !
AVEOtici všech zemí, spojte se
AVEOtici všech zemí, spojte se
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
Já mám taky kapky vody ve výfuku, znamená to, že jezdím na vodu?
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project
Myslím Ivane, že bys rád na vodu jezdil, ale máš smůluIvan píše:Já mám taky kapky vody ve výfuku, znamená to, že jezdím na vodu?
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502