Je tam nemrznúca chladiaca kvapalina?
Moderátor: Blue Lanos
Kupoval som auto v máji 2005 a neviem, či je v ňom už originál od výroby nemrznúca chladiaca kvapalina. Vedeli by ste poradiť?
Bojím sa, že keď sa spýtam v servise, tak mi povedia, že tam nie je aj keby tam bola, lebo chcú zarobiť.
Bojím sa, že keď sa spýtam v servise, tak mi povedia, že tam nie je aj keby tam bola, lebo chcú zarobiť.
- Reklama
Re: Je tam nemrznúca chladiaca kvapalina?
Nech si to v servisu změřit nebo si kup za pár korun hustoměr a změř si to sám. Jsem na tom stejně - nevím, co tam je, ale zatím jsem to neřešil - resp. nevzpomněl jsem si na to.mipo píše:Kupoval som auto v máji 2005 a neviem, či je v ňom už originál od výroby nemrznúca chladiaca kvapalina. Vedeli by ste poradiť?
Kalos sedan 1,4 16V r. v. 2005
No snad se do všech nových aut dává JEN NEMRZNOUCÍ SMĚS Tak bych to neřešil! jinak ten test s mrazničkou nic nezkazí
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Klidně si to skus, ale před rokem jsem řešil totéž a v servise (ACH Ostrava) mi potvrdili, že je celoroční čili nemrznoucí. A zimu to taky přežilo takže tomu věřím...mipo píše:Som si to myslel tiež, ale zajtra to vyskúšam a uvidíme...Richard píše:No snad se do všech nových aut dává JEN NEMRZNOUCÍ SMĚS Tak bych to neřešil! jinak ten test s mrazničkou nic nezkazí
Ako dopadol test?? ... Ked som o tom nedavno uvažvala, tak som to odbila tým, že tam musí byť nemrznúca zmes. Ale zvedavá som....mipo píše:Som si to myslel tiež, ale zajtra to vyskúšam a uvidíme...
CHEVROLET KALOS HB 1.2 SE+A/C 5D PLUS - červená SUPER RED
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
Ja som kupoval KALOS v novembri roku 2003 a problém s nemrznúcov kvapalinou som doteraz nemal. Auto parkuje praktický vonku a bez nejakých problémov myslím tým zamrznutie vody v chladiči alebo nebodaj prasknutý blok motora. Nič s týchto nepríjemností sa nestalo. Tak že asi tam naozaj je
Teda pánové to snad nemyslíte vážně to je přece standart u každýho novýho auta myslím tak už asi dvacet let né li déle stejně jako že se na léto nevypouští a nedává se tam obyč voda stejně jako na dolévání se nemusí používat destilka ale právě naopak stačí normální voda z vodovodu ta směs je dělaná na to aby ošetřila vnitřek motoru proti vodnímu kameni
Důvěřuj, ale prověřujpetrm píše:Teda pánové to snad nemyslíte vážně to je přece standart u každýho novýho auta myslím tak už asi dvacet let né li déle stejně jako že se na léto nevypouští a nedává se tam obyč voda stejně jako na dolévání se nemusí používat destilka ale právě naopak stačí normální voda z vodovodu ta směs je dělaná na to aby ošetřila vnitřek motoru proti vodnímu kameni
Já si to raději prověřím - už jsem se domlouval se známým, který dělá v autoservisu, že až pojedu kolem, tak se stavím a on změří
Kalos sedan 1,4 16V r. v. 2005
Vzpoměl jsem si na jeden vtip (doufám, že mi neukamenujete)petrm píše:Teda pánové to snad nemyslíte vážně to je přece standart u každýho novýho auta myslím tak už asi dvacet let né li déle stejně jako že se na léto nevypouští a nedává se tam obyč voda stejně jako na dolévání se nemusí používat destilka ale právě naopak stačí normální voda z vodovodu ta směs je dělaná na to aby ošetřila vnitřek motoru proti vodnímu kameni
To takhle jeden chalupář má chalupu u vody, a každé ráno (brzy) k potoku přijde cikánka a začne mlátit s prádlem o kameny a zpívat u toho. Po čase se chalupář nasere a když tam tak mlátí a řve vezme ji šutrákem po palici, ona spadne a utopí se. Přijde za ním starej cikán a povídá: Prečo si mi rozbil pračku?? Chalupář říká : Já néé to vodní kámen.....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
Mám otázku síce veľmi nesúvisiacu, ale nemôžem na ňu nájsť odpoved v užívateľskej príručke.
Aký objem má nádrž ostrekovača čelného skla??? Mám tam ešte letnú zmes a rada by som ju aspoň zriedila na -5°C...ale neviem ako, ked neviem, aký má objem.
Aký objem má nádrž ostrekovača čelného skla??? Mám tam ešte letnú zmes a rada by som ju aspoň zriedila na -5°C...ale neviem ako, ked neviem, aký má objem.
CHEVROLET KALOS HB 1.2 SE+A/C 5D PLUS - červená SUPER RED