CAute hladal som a nikde som nenasiel na fore nejaku radu ako sa dostat ku prednym reproduktorom ked ich chcem vymenit. Vcera som sa pokusal tam dostat ale stale mi to vychadza tak ze musim zhodit cely predny tapacirunk to znamena tie nechutne cudliky oblepene ciernou zuvackou ktore nechcu povolit. Existuje ku reprakom aj nejaka ina cesta napr. dostat dolu len tu umelu hmotu ktora ho prekryva. (pripadne nejaky grif na cudliky okrem hrubej sili )
Este som sa chcel spytat stale mam pri vacsom lejaku vlavo v kufry vodu ktora sa tam neviem ako dostane. Vymenil som tesnenie na kufry a stale tam je. Tu https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?t=2146 som sa docital ze to muoze tiect cez antenu je tam este nejaka ina moznost ako sa tam okrem anteny muoze dostat ta voda? Je to castejsia vada u Esperakov?
dopredu vdaka
Musíš dať dole celý tapacír. Nie je to také hrozné. Odšróbuješ dve skrutky
pri páčke otvárania, zhodíš kryt, odšróbuješ a zhodíš páčku otvárania
dverí, potom ešte pár skrutiek na spodku a strane pri palubovke, a
potom podpáčením vytiahneš tie nešťastné cuplíky a tapacír je vonku.
Kryt repráku ako aj samotný reprák je potom dostupný z vnútra, je to
uchytené samoreznými skrutkami. Doporučujem potom vymeniž tie
cuplíky čo držia tapacír, lebo potom už dobre nedržia. Dajú sa kúpiť v
Carmaxe, jeden za 5 SK. Kúp tie čierne, a daj ich aj namiesto tých žltých.
Keď budeš mať dole tapacír vysriekaj aj silikonóvym olejom ovládanie
okna a zámok, a nejakým olejom (napr. Konkor) vnútro a spodok dverí aby ti to nehnilo.
Celkovo robota tak na 1 hodinku.
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
Tak voda sa mi do kufra dostava tiez. Aspon mne sa tam dostava cez prasknutu gumu nad brzdovym svetlom na veku kufra. Potom mi ta voda steka do smerovky no a ked otvorim kufor tak vsetka voda sa vyleje do kufra...
Tiez si precisti ten kanalik medzi gumou na kraji kufra a zadnym sklom. Ja mam tam vzdy ihlicie z borovice. A potom ta voda pomaly odteka.
A k repraku sa inac nedostanes len tak ako ti to opisal stefan. A daj si pozor na tu hnusnu ciernu pastu co drzi foliu prilepenu na dverach... Nechci sa s nou zamastit. Keby som mohol tak toho kto ju tam vymyslel dat, tak zavesim za vajcia do prievanu...
vdaka za rady
no na to cierne svinstvo som nadaval ked som menil zadnu klucku preto som sa snazil najst jednoduchsiu cestu, ako davat dolu calunenie, lebo tie cupliky sa mi odrhali z calunenia a zostavali vo dverach a o tej ciernej zuvacke ani nehovorim.
tie tesnenia som menil aj ten kanalik pravidelne cistim ale ta voda sa mi tam berie trasne zahadne zospodu. mam tam hodele lino a to je zvrchu suche a podnim je mokro, calunenie a tie plasty su suche po nich to nestieklo cize musi poza ne niekde stekat. a je to v miestach tej anteny. tu som sa chystal vycistit tiez tak zistim ci to bolo ono ale ked som si to precital tak mi to fakt sedi ze by to mohlo byt znej.
Tie "cupliky" ja preferujem tie zlte, len ich neviem zohnat (v carmaxe ich nikdy nemaju ked som tam , tak neviem ci ich tam nemaju nikdy, ale som taky smoliar), pretoze sice nedrzia tak ako cierne, tie niekedy proste nejde vyrvat (najma tie zospodu dveri) ale zato na rozdiel od ciernych drzia bez vole a nevyskubnete ich aj s drziakom z tapaciru.
Repro ide fakt vybrat az po zlozeni tapaciru, lebo tie plasty su v tapacire naskrutkovane.
Ta cierna srajda ide z ruk v pohode dolu (ruky mastneju samy z koze), ale ak sa to dostane na lak nedajboze na makke plasty v interieri tak je to pruser. Z laku este snad benzinom opatrne, ale z palubovky ani za svet.
Ozaj k tej vode. Od anteny to steka len do laveho blatnika, dnad len keby bola vyhodena hadica do kufra alebo daky kabel po ktorom by to mohlo stekat ale to sa mi zda nepravdpepodobne. Ale kedze neviem kolko vody tam mas, je mozne ze je to proste kondenzat. Brat ma vo felde povodnu podlahu z hrubeho tvrdeho "papiera" a pod nou furt vlhko a ked mal v kufri na koberci igelit tak aj mokro. Proste kondenzat sa tam nejako vzdy dostane, ale ked sa nema ako odparit tak tam ostane mokro. A to lino to moze spodobovat.
No tej vody tam je vela na kondenzat navyse to vlhne len na lavej strane. Predtym som tam mal klasicky koberec ktory mi od toho vlhnutia zaplesnel a navyse mi raz pri lejaku navlhli veci lebo ten koberec to nadherne nasaval do seba a bol jak spongia. Preto som uprednostnil lino a ked ho zdvyhnem je to fakt len v okoli laveho blatnika. Navyse nie pri kazdom dazdi mi to navlhne tak stale hladam pricinu a toto mi pripadalo celkom pravdepodobne nakolkio tesnenia su vsetky vymenene a ide to odspodu a do priestoru rezervy to uz napriklad nevleze ta voda.
cozee píše:No tej vody tam je vela na kondenzat navyse to vlhne len na lavej strane. Predtym som tam mal klasicky koberec ktory mi od toho vlhnutia zaplesnel a navyse mi raz pri lejaku navlhli veci lebo ten koberec to nadherne nasaval do seba a bol jak spongia. Preto som uprednostnil lino a ked ho zdvyhnem je to fakt len v okoli laveho blatnika. Navyse nie pri kazdom dazdi mi to navlhne tak stale hladam pricinu a toto mi pripadalo celkom pravdepodobne nakolkio tesnenia su vsetky vymenene a ide to odspodu a do priestoru rezervy to uz napriklad nevleze ta voda.
Tiež mám vodu v kufri. Ide to zo spodu. Silikónom som pretesnil zo spodu kufor( karosériu).Zaujímavé je že raz tam tá voda je keď prší a inokedy nie. Raz ma chytila leja ako bejk.Na ceste 10 cm vody, nedalo sa skoro jazdiť,doslova som sa v tej vode brázdil. Dorazil som domov akurát prestalo pršať. Naschval som pozrel do kufra, reku bude plný. No nebolo tam nič. No a keď je len trochu napršané a cesta je mokrá, voda tam je. Je to len na dvoch miestach, zadnej hrane. Neviem si s tým tiež poradiť. No ale vidím že tento problém nemám len ja.
No v tej hadicke to asi nebude bola spravne vyvedena von ale aj tak som ju pre istotu trochu precistil. Ked sa za dlhych zimnych vecerov rozhodnem vycistit antenu uvidim ci nieje upchata este niekde vnutry anteny. (bdw existuje nejaky manual na demontaz a montaz takychto veci napr potrebujem precistit aj spatne zrkadlo a pokym clovek zisti co odkial a ako strasne dlho to trva)
No inac pri tom tapacirungu som strasne hresil samozrejme ze sa mi podarilo jeden cuplik urvat aj s uchytkou. Ale ked som zbadal tie repraky vnutry normalne som sa rozosmial. zvonku to vyzera obrovska mriezka a vnutry namontovali PC speakre :0)
Ak chces navod na antenu, tak chod na polsky espero klub, tam je aj s obrazkami, ktore ale velmi nepomozu. jediny zadrhel som mal pri skladani a to ako dat pruzinu, ktora chrani motorcek a prevody pred razmi, ale chvilka premyslania to vyriesila . Kedze som rozoberal aj prut musel som utrhnut hlavicku na konci, nazad som ju potom zaletoval cinom, ale uz bez krcku, takze mi cela zalezie do pochromovaneho viecka/skrutky.
Kolik stoji ta guma okolo kufru ? Nasel jsem 2 mista kudy to pres ni protejka do kufru.
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Kluci pomoc Kde v cechach se da koupit ta guma okolo kufru. Po predchozich lijakach jsem mel pod rezervem 1cm vody. Uz jsem se dival ruzne vsude mozne ale nikde jsem nenasel zadnyho prodejce, kterej by to mel. Poradte pls prset bude dal a dal
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová