Nový gumy za 1/2 roku v háji :(

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

eL
Kontaktovat uživatele:

Nový gumy za 1/2 roku v háji :(

Příspěvek od eL »

Tak jsem si celé léto jezdil... dnes přijedu stahanej jak kůň domů, náhodou se mrknu na zadní kola a málem mi vypadnou oči - dočista sjetý! V dubnu jsem dával zbrusu nové Brilantisky. Přední kola naprosto v pohodě. Nechápu. Jak je to možné??? Asi zase U.F.O.
Daewoo Nubira 2.0 CDX, 98 rok, 98kW, Hatchback
Reklama

Richard

Příspěvek od Richard »

Já byl podobně vyplesklý ze starých matadorů na Ivanovi, na jaře jsem dal nový, a na podzim sjel zrak na zadek (myslím tím zadní pneu - pro Brainmana a Akriho) a byly úplně holý, prostě slajky bez chyby a to jsem ujel asi 10000 km, mám na Nubiře Yokohamy a zdá se mi, že vůbec neubývají :?: :roll: :lol:

Nemáš nějak rozhozenou tu zadní víceprvkovou nápravu??? Ona totiž trochu zatáčí, a jestli máš v háji siletbloky na ramenech, může mít blbou geometrii :!:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Docent

Re: Nový gumy za 1/2 roku v háji :(

Příspěvek od Docent »

eL píše:zadní kola a málem mi vypadnou oči - dočista sjetý!
Jestli v tom autě vozíš tchini a má 130 kg jako ta moje, tak se vůbec nediv :lol: !
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

jestli to opotrebeni nema nejaky vektorovy vztah k souradnicim. V rusku ( slovensku :lol: )je vetsi zima ( na zimu tvrdsi gumy ubyvaji v teplejsich krajich vice) a v japonsku je klima mirnejsi ( jejich gumy jsou pro ceske klima vhodnejsi) tak treba pro to. Nebo taky pro to ze Ivan mel hnanej zadek.
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Obrázek Daewoo Matiz I CD LPG
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

Kazdopadne, tvuj problem bych videl v tom ze to auto bylo asi dost zboreny, a karoserie nesla uz srovnat. Vsimnete si nekdy jak nektere auto pred vami jede mimo stopu. No a to se samo negativne projevuje i na ojeti pneumatik. Dalsi projev je ze to auto jezdi do nektere zatacky lepe nez do obracene.
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Teda ty mu dáváš , nechceš mu poradit ať to rovnou vyhodí ? :lol:
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

No nevim, pokud se mu ojedou nove gumy za pul roku je asi nekde neco spatne a to hodne :(
eL
Kontaktovat uživatele:

už jsem zase chytřejší, ale za dost peněz

Příspěvek od eL »

Tak auto zbořený nebylo, zato geometrie byla totálně v háji :( náprava stála 500 a nějaký drobný, ale gumy za 3000 tacy jsou odrovnany.

Lidičky, jen takovej dotaz, protože jsem fakt lama, jak se ukázalo - když mám teď geometrii seřízenou, je třeba to dělat při další změně pneu/kol znovu?
Daewoo Nubira 2.0 CDX, 98 rok, 98kW, Hatchback
PavelZ

Re: už jsem zase chytřejší, ale za dost peněz

Příspěvek od PavelZ »

eL píše:Tak auto zbořený nebylo, zato geometrie byla totálně v háji :( náprava stála 500 a nějaký drobný, ale gumy za 3000 tacy jsou odrovnany.

Lidičky, jen takovej dotaz, protože jsem fakt lama, jak se ukázalo - když mám teď geometrii seřízenou, je třeba to dělat při další změně pneu/kol znovu?
Kvuli vymene kol ne, jen kdyby si nekde vymetl nejakou velkou diru, nesetrne to oprel o obrubnik nebo tak neco.
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

No ja si ji nechavam delat po dvou letech, nemusi se to, ale neni to takova palka, a mas jistotu :D
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Akri píše:No ja si ji nechavam delat po dvou letech, nemusi se to, ale neni to takova palka, a mas jistotu :D
Urcite je to lepsi, clovek obcas neco vymete, obcas netrefu uplne presne parkovani... A jak rikas, nestoji to tolik :).
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Kluci tady se ale mluví o ZADNÍCH pneu. Jak se seřizuje geo na zadku?
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

na tech hlavnich ramenech jsou exentricke srouby
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

A dá se seřídit i odklon , mě připadá , jako kdyby to sedělo na zadek a kola jsou do A ( v příklonu). Nic se nesjíždí , jen pro informaci , jestli s tím jde něco dělat....
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

Tak to vakt nevim, me by spis prislo ze ten odklon se dela tema sroubama a podelna geometrie je dana
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“