Tachometr

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Caddy

Tachometr

Příspěvek od Caddy »

Prosím o 2 rady. Potřebuju se dostat k tachometru. Jak rozebrat přístrojovku? Našel jsem jen dva šroubky nad přístroji a tuším nějaké packy dokola, ale bojím se do toho pustit. A druhá otázka na tachometr. Je ovládaný lankem nebo elektronicky? Díky
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

myslim ze jsou tam jen ty 2.pak se cela pristrojovka vykloni ven a vytahne.a myslim ze je to ovladane elekronicky.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Caddy

Tacho

Příspěvek od Caddy »

Díky, to znamená, že je tam nějaký motorek, kterému se na základě rychlosti mění napětí a tím točí kilometry?
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

ked budes pozorne citat tak zistis, ze ja som ho uz niekolko krat rozobral a su tu aj foto ;) A co s nim mas? Odtocit km potrebujes??? :lol: :lol:

EDIT:

https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php ... tachometer
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Caddy

Příspěvek od Caddy »

Už jdu na to... Potřebuju trošku stočit kilometry. Můj Lanos má najeto slušných skutečných 115 000km, ale před měsícem byla měněná vačka, takže motor tichý a výkon dost slušný. vzhledem k tomu kolik jsem do toho auta vrazil za dva měsíce, co ho mám mu chci trošku pomoct ať neprodělám. Prodávám jen proto, že si nemůžu zvyknout na 3dv.
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

:twisted: :twisted: Tak to se budoucí majitel asi po**re až se tu zaregne a tohle se dozví :lol: :lol: :lol:
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Caddy

tacho

Příspěvek od Caddy »

To BLue Lanos : Díky za odkaz, vytáhnout přístroje asi nebude takový problém, ale začínám tušit, že ty km nezvládnu bez nápovědy. Zlaté lanka na starých autech :roll:
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

on ten majitel sa to dovi hned ked si ten tachac otvori lebo tie kolecka su hnane takou hriadelou a ta je po bokoch bodnuta (lepena) takze to bude vidiet hned na prvy pohlad :roll: Pokial to nebudes robit inak.... aj tak si myslim, ze robit to je to pekna :x :x
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
Obrázek
Caddy

Příspěvek od Caddy »

Nový majitel dostane hlavně auto s vychytanýma muškama, protože mimo vačky byly měněné veškeré náplně, kable, atd. Dokonce i přední sklo, protože mi ho v servisu praskli. Dělám to sice nerad, ale auta z bazaru maji stočené většinou daleko víc, nez mojich plánovaných 10-15000km.
Topol

Příspěvek od Topol »

Caddy píše:Už jdu na to... Potřebuju trošku stočit kilometry. Můj Lanos má najeto slušných skutečných 115 000km, ale před měsícem byla měněná vačka, takže motor tichý a výkon dost slušný. vzhledem k tomu kolik jsem do toho auta vrazil za dva měsíce, co ho mám mu chci trošku pomoct ať neprodělám. Prodávám jen proto, že si nemůžu zvyknout na 3dv.
Pěkný den :D Polojasno 24 stupňů :P
Ty nemáš v autě počítač?Já když jsem prodával Renaulta tak to byla jedna z prvních věcí na co se ptali.Nevím jestli to poznaj ale napíchli počítač a že to souhlasí :cry:
Ať nám jezdí a nezlobí :P
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

To ani nevím , že se to dá zjistit z řídící jednotky :o
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
eMKa Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eMKa Slovensko »

jj, vsetko sa da, uz to nieje s120 kde bolo lanko a tam nebolo problem ubrat zopar kilometrov, i ked tomu aj tak nikto neveril kto kupoval skodovku.

napr sa da aj zistit pri buracke aka bola rychlost, ono si to pamata vsetky kriticke situacie a vsetky hodnoty ktore sleduje si pamata. neviem ale isto ci toto mame aj my v lanosoch a do akej miery si zapisuje apamata vsetkyx hlasenia a chyby ktore sleduje.

to je otazka na palixa alebo petram
LANOS eMKa Slovensko, http://www.lanosclub.com
Obrázek
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

U novejsich aut se to da vycist z pocitace, ty drazsi maji dokonce pameti na vice mistech. A nesmejte se, ale mam dojem, ze u BMW je snad nejaka ridici jednotka i u svetel a snad i ta si to pamatuje.
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

PavelZ píše:U novejsich aut se to da vycist z pocitace, ty drazsi maji dokonce pameti na vice mistech. A nesmejte se, ale mam dojem, ze u BMW je snad nejaka ridici jednotka i u svetel a snad i ta si to pamatuje.
Mas pravdu :!: ;)
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

tak kilometry stocis jen po rozebrani tacho a mechanicky otocis primo cisly.a kluci mate korejce tam nikdo netusi co je zaznamenat nejake hodnoty.urcite se z rj neda precist kolik km auto ma verte mi.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Odpovědět

Zpět na „LANOS“