udrzba karoserie ...?

Moderátor: Blue Lanos

neofun
Kontaktovat uživatele:

udrzba karoserie ...?

Příspěvek od neofun »

cafte esperaci,
tak som tu zas s otazockou- VOBEC NEMAM PARU AKO SA STARAT O KAROSERIU.. a kedze mam biele esperko tag by som si chcel v prvom rade pozatierat male zacinajuce bodky hrdze v spodnej casti dveri a odreniny. Neviem ako je to najlepsie ale rozmyslam, ze to najskor natriem odhrdzovacom, potom ocistim (mozno prebrusim) natrem sivou zakladonu a potom bielou... PLS poradte ako to riesite vy!!
no a teda potom sa ho chystam poriadne umyt a NABALZAMOVAT mam na to nejaky biely pripravok aj s bielou "rtenkou" :lol: potom este asi plasty zas nejakym ciernym pripravkom... a skla??
no a este ako je najlepsie umyvat auto? pocul som ze umyvarka je nic moc... ze lepsie je rucna umyvarka.. a potom ho mam poutierat jelenicou??

diky za pripadne rady :D

moje espero>> http://opt.aktualne.cz
biele espero 1.5 16V
Reklama

Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

auto by nemelo jit nikdy do kartacove mycky, to je zaklad, myt jedine houbou a to rucne!
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
goror

Příspěvek od goror »

pri tej udrzbe si daj vystriekat aj dutiny a spdky dveri zvnutra
Espero 1,5 16v 74kw DOHC,tmavo modra met.,kridlo, folie, elektrony 7*15 Bravury 195/50R15 ET 27,
sportovy filter+vyfuk,chiptuning,podvozok gsi+kayaba
jajoconti

hrdza.

Příspěvek od jajoconti »

Ja sa chystám za dva tyždne na hrdzu na dverách.Idem strhnut tie gumi dole všecko vybrusiť a natreť.O kasnu sa treba starať.Ja osobne som do prahov nalial do kazdeho liter a pol oleja(husty jak šlak).
goror

Re: hrdza.

Příspěvek od goror »

jajoconti píše:Ja sa chystám za dva tyždne na hrdzu na dverách.Idem strhnut tie gumi dole všecko vybrusiť a natreť.O kasnu sa treba starať.Ja osobne som do prahov nalial do kazdeho liter a pol oleja(husty jak šlak).
super len to trosku citit,vsak
Espero 1,5 16v 74kw DOHC,tmavo modra met.,kridlo, folie, elektrony 7*15 Bravury 195/50R15 ET 27,
sportovy filter+vyfuk,chiptuning,podvozok gsi+kayaba
MilanK
Kontaktovat uživatele:

prahy

Příspěvek od MilanK »

Ako naliat do prahov konkor ?
Espero 1,5 GlX, 66kW, 65 000 km
ppp

Příspěvek od ppp »

Tak ako rezistin :). Cez nejaku dierku. Jedna je napriklad predu ukryta tymi plastami pri nohach, ktore vpravo kryju RJ a vlavo par relatok.
MilanK
Kontaktovat uživatele:

prahy

Příspěvek od MilanK »

Prosim ta nevies kde sa da zohnat tekuty rezistin alebo konkor, zatial som zohnal len sprej Konkor , idem nim cez vikend nastriekat dutiny dvier ... Veko kufra sluzi ?
Vdaka
ppp

Příspěvek od ppp »

Rezistin ML hocikde vo farby lakoch, da sa zriedit bud benzinom alebo ak chces aby nikdy (ani po 10 rokoch) nevyschol tak olejom.
Veko sluzi a zvnutra je uuuplne suchucke. Konecne sa mi dobre odhrabava z auta sneh :).
Topol

Re: prahy

Příspěvek od Topol »

MilanK píše:Ako naliat do prahov konkor ?
Pěkný den :D Za 72 venku nula :cry:
Podívej tady:
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?t=4341
Nad Akriho není! :shock:
Ať nám jezdí a nezlobí :P
alife
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alife »

Zdravim,
Ked uz tu je ta tema, daju sa nejako vymenit falce? Nad zadnymi kolesami mam uplnu hrozu, asi to uz nijako neopravim.
KIA Magentis 2.0 CRDI EX
Esperko 1.5, 1996 - predane
MilanK
Kontaktovat uživatele:

dik

Příspěvek od MilanK »

ppp píše:Rezistin ML hocikde vo farby lakoch, da sa zriedit bud benzinom alebo ak chces aby nikdy (ani po 10 rokoch) nevyschol tak olejom.
Veko sluzi a zvnutra je uuuplne suchucke. Konecne sa mi dobre odhrabava z auta sneh :).
dik . Aj moje veko je uz teraz suche , bola to ta hadicka od anteny ako si vravel . Bolo v nej nieco zelene precistil som to aj dieru a je suchucko v kufri ...dik
MilanK
Kontaktovat uživatele:

REzistin

Příspěvek od MilanK »

No naliat rezistin akosi uz zvladnem len este potrebujem poradit ako ho dostanem vonku . Alebo ho tam nechat ? Kolko toho rezistinu potrebujem na oba prahy? Dik
ppp

Příspěvek od ppp »

O to sa neboj. V prahoch su odvodnovacie otvory, asi styri, plus kopu dalsich ako pracovala kasna a nepodarilo sa vsetky medzierky zalepit plastizolom a farbou. Ja som upchal tie odvodnovacie otvory a jeden viditelny vzadu (nie vyhnity) a nalial asi pol litra rezistinu. POtom vykuklo kopu dalsich mensich otvorov, takze som tam viac nelial, ale pockal kym to z prahov vytecie. Potom som este tyzden ulamoval "cencule" z rezistinu :). Takze cez leto, ked budem pokracovat uz budu male otvory upcate a bude stacit upchat len tie co su tam zamerne. Potom tam napumpujem 3 az 4l rezistinu s technicakom, nech su prahy co najlepsie pokryte kedze nemam rozprasovaciu pistol a nechce sa mi robit dalsie diery.
Horsie budu ostatne nosniky - profily, ktore maju zospodu otvory a je v nich uz nafukaneho spusta prachu. Tie netusim ako vyrezistinovat bez pistole.
MilanK
Kontaktovat uživatele:

REzistin

Příspěvek od MilanK »

Kolko vyjde 1l rezistinu.. Kupil si to v obyc. farby- lakoch ?
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“