Svěrlo v zavazadlovém prostoru ?
Moderátor: Blue Lanos
Svěrlo v zavazadlovém prostoru ?
Rád bych se zeptal zda-li se dá dodatečně dodělat světlo v zavazadlovém prostoru, jde mi hlavně o to zda-li je po tím krytem v kufru nějaká elektroinstalace nebo ne, máte s tím někdo zkušenost ???
Díky.
Milan
Díky.
Milan
- Reklama
žádné vhodné vedení ze stálým proudem tam není.Já jsem si udělal světlo v kufru, které jsem napojil na vedení koncových světel.Při zapnutí osvětlení vozu tedy světlo svítí stále.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Řešení je spousta,záleží na každém jak si to udělá.Já jsem zvolil tu nejlehčí variantu,nechci mít zbytečné kabely navíc.Rado píše:Tak ja som zapojil aj tie kabliki na repro + som tam priviedol kablik na sevtlo
Ale este to neni uplne dokoncene.....este na tom stale pracujem
ale ked mate nejake postrehy tak sem s nimi.
Hooodne blbej napad...co si tam aspon dat jeste navic vypinac, aby to furt do toho kufru nesvitilo, hmm????V.Brousek píše:žádné vhodné vedení ze stálým proudem tam není.Já jsem si udělal světlo v kufru, které jsem napojil na vedení koncových světel.Při zapnutí osvětlení vozu tedy světlo svítí stále.
Třeba tam vozí manželku, aby mu nekecala do řízení a svítí furt proto, aby se v kufru potmě nebála .Robert píše:Hooodne blbej napad...co si tam aspon dat jeste navic vypinac, aby to furt do toho kufru nesvitilo, hmm????V.Brousek píše:žádné vhodné vedení ze stálým proudem tam není.Já jsem si udělal světlo v kufru, které jsem napojil na vedení koncových světel.Při zapnutí osvětlení vozu tedy světlo svítí stále.
Zadni dvere (i u jednickovyho mateze) rozsvitili svetlo v interieru, cili idealne navazat na toto. Se stalym svicenim v kufru bych videl problem v pripade, ze se to zahriva a obecne by me to asi z principu stvaloV.Brousek píše:žádné vhodné vedení ze stálým proudem tam není.Já jsem si udělal světlo v kufru, které jsem napojil na vedení koncových světel.Při zapnutí osvětlení vozu tedy světlo svítí stále.
No jo ...presne tak som to vyriesil ja.Zadni dvere (i u jednickovyho mateze) rozsvitili svetlo v interieru, cili idealne navazat na toto. Se stalym svicenim v kufru bych videl problem v pripade, ze se to zahriva a obecne by me to asi z principu stvalo
Ale napatie som potiahol z kablika co ide do stropneho svetla vpredu.
Ale uz mam pripraveny samostatny spinac aj na kufor.
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
U Matize II už světlo v kufru je, při otevření pátých dveří se rozsvítí. Vypínač je v mechanismu zavírání kufru. Když jsem auto koupil, světlo nesvítilo a nemohl jsem zaboha přijít na to, jak ho zapnout. Zkoušel jsem rozsvítit světla, ale nic. Pak jsem zjistil, že tam Korejci nedali žárovku Jinak nevidím problém v tom namontovat světlo a napojit na koncová světla přes vypínač, jaký je na dveřích. Takhle jsem to řešil už u Favorita a před tím na Š 120.
Samozřejmě že tam dát další vypínač či přímo světlo s vypínačem není problém,ale mě to vůbec nevadí že svítí pořád.Robert píše:Hooodne blbej napad...co si tam aspon dat jeste navic vypinac, aby to furt do toho kufru nesvitilo, hmm????V.Brousek píše:žádné vhodné vedení ze stálým proudem tam není.Já jsem si udělal světlo v kufru, které jsem napojil na vedení koncových světel.Při zapnutí osvětlení vozu tedy světlo svítí stále.
Máš pravdu,5 watová žárovka to je žár co.Musím dávat pozor abych nevyhořel.jakub píše:Zadni dvere (i u jednickovyho mateze) rozsvitili svetlo v interieru, cili idealne navazat na toto. Se stalym svicenim v kufru bych videl problem v pripade, ze se to zahriva a obecne by me to asi z principu stvaloV.Brousek píše:žádné vhodné vedení ze stálým proudem tam není.Já jsem si udělal světlo v kufru, které jsem napojil na vedení koncových světel.Při zapnutí osvětlení vozu tedy světlo svítí stále.