matízek a podivné zvuky
Moderátor: Blue Lanos
- Robert Znojmo
- Kontaktovat uživatele:
matízek a podivné zvuky
Ahoj kamarádi mám takový problém,pokud jedu trošku razantněji tak se mi ozývá jakoby drhnutí przdových destiček,které přestane v okamžiku brždění,popřípadš po vychladnutí brzd.Další problém je že pokud razantněji zabrzdím ale pouze v malé rychlosti např. parkování tak se ozve v kabině klepnutí které vychází od brzd,tento zvuk je shodný s tím zvukem který se mi stává po umytí auta třeba večer,a ráno po rozjezdu jako by se odlepily destičky od kotouče. Brzdy sem ještě neměnil. Auto má najeto 37000,rv.2000.Děkuji.
- Reklama
Jo odlepená destička , to se mi taky stalo , Vaclav to tu taky psal , tak to bude asi problém destiček co tam dávají při prvomontáži. Teď tam mám Ferodo a už mají víc najeto , než ty původní a jsou v poho.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Ale já jsem o odlepení věděl a žádné zvláštní zvuky jsem neslyšel.Pouze po umytí vozu a stání celý den,se jakoby destičky přilepily a potom bylo slyšet to odlepení od kotouče(prasknutí) a při brždění bylo slyšet drhnutí,jakoby by byly orezlé kotouče.Toto drhnutí zmizelo po několikátém zabrždění.
Upozorňuji že jsem sílu odlepených destiček měl pod kontrolou,bylo to jen otázkou času,než se dostanu do Prahy a koupím v Krči nové.(nejpříznivější cena)
Upozorňuji že jsem sílu odlepených destiček měl pod kontrolou,bylo to jen otázkou času,než se dostanu do Prahy a koupím v Krči nové.(nejpříznivější cena)
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Re: matízek a podivné zvuky
Mám úplně na chlup stejný problémy. Zatím nevím, co s tímRobert Znojmo píše:Ahoj kamarádi mám takový problém,pokud jedu trošku razantněji tak se mi ozývá jakoby drhnutí przdových destiček,které přestane v okamžiku brždění,popřípadš po vychladnutí brzd.Další problém je že pokud razantněji zabrzdím ale pouze v malé rychlosti např. parkování tak se ozve v kabině klepnutí které vychází od brzd,tento zvuk je shodný s tím zvukem který se mi stává po umytí auta třeba večer,a ráno po rozjezdu jako by se odlepily destičky od kotouče. Brzdy sem ještě neměnil. Auto má najeto 37000,rv.2000.Děkuji.
Není to překlep,ale skutečnost,ale věřím že do konce roku se průměr srovná.Uvidíme.Ale každou zimu je spotřeba větší.Ještě chci podoknout,že jsem najezdil málo kmDocent píše:Ta letošní průměrná spotřeba je překlep nebo se Matýzek přes zimu tak rozežral ?V.Brousek píše:Daewoo Matíz SE r.v 1999
prům. spotř. období 01/05-03/05.. 6,78 l/100km
průměrná spotř. za rok 2004 - 5,57 l/100 km
prům.spotř.od r. 1999 až 2004 - 5,51 l/100 km
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
Zname na tm. modrem s LPG , IMHO s original destickamy to brzdi daleko lepe, ted jsem ho byl projet ( o vikendu)petrm píše:Ten rachot by mohl dělat rez na hraně kotouče je potřeba ho oklepat kladivem a zkontrolovat jestli nejsou odlepené destičky
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Daewoo Matiz I CD LPG
Super...me zase Matizek odmita brzdit.... porad brzdi, brzdi, vsechno OK a najednou slapnu na brzdu a malem jsem proslapl podlahu a auto furt jelo. Pri druhem seslapnuti vse OK a zase jakoby nic. Dnes se mi to stalo 2x a zrovna v nevhodnou dobu na krizovatce. Kapaliny mam vic nez dost a zavzdusneny to taky nebude....Je to nejak divny...davam ted sakra majzla
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
hlavni brzdovej valec, ale presneji asi PetrmRobert píše:Super...me zase Matizek odmita brzdit.... porad brzdi, brzdi, vsechno OK a najednou slapnu na brzdu a malem jsem proslapl podlahu a auto furt jelo. Pri druhem seslapnuti vse OK a zase jakoby nic. Dnes se mi to stalo 2x a zrovna v nevhodnou dobu na krizovatce. Kapaliny mam vic nez dost a zavzdusneny to taky nebude....Je to nejak divny...davam ted sakra majzla
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Daewoo Matiz I CD LPG
- Robert Znojmo
- Kontaktovat uživatele:
závada zjištěna
měli jste pravdu,mám odlepené destičky,tak jedu do servisu dát tam nové.děkuji.
PETRM: Petre, prosim porad mi ohledne tech brzd. Mozna jsem se spatne vyjadril, takze to napisu znova.
Vcera jsem jel a vsechno bylo OK. Pak jsem se na krizovatce rozjel a musel znovu zabrzdit a jak jsem slapl na brzdu, tak sla az na zem, ale hned jsem ji seslapl znovu a vse bylo v poradku a Matizek brzdil. Totez se mi pak stalo jeste jednou. Je mi divny to, proc to ted nedela??? Kdyby preci odesel brzd. valec, tak ten pedal preci spadne na zem a uz se nevrati, ne? Ted to zase brzdi dobre, ale nemam v to duveru, aby se mi to nestalo jeste nekdy. Co tedy vsechno muze byt spatne??? Diky moc za radu a preji pekny den.
Vcera jsem jel a vsechno bylo OK. Pak jsem se na krizovatce rozjel a musel znovu zabrzdit a jak jsem slapl na brzdu, tak sla az na zem, ale hned jsem ji seslapl znovu a vse bylo v poradku a Matizek brzdil. Totez se mi pak stalo jeste jednou. Je mi divny to, proc to ted nedela??? Kdyby preci odesel brzd. valec, tak ten pedal preci spadne na zem a uz se nevrati, ne? Ted to zase brzdi dobre, ale nemam v to duveru, aby se mi to nestalo jeste nekdy. Co tedy vsechno muze byt spatne??? Diky moc za radu a preji pekny den.
Roberte,pokud ti neubývá kapalina je vada jednoznačně v hlavním brzdovém válci.Pedál se ti vrátí,protože by měl být na pružině.Nemám u sebe katalog abych se podíval na provedení pedálů a auto mám v garáži.