kontrola SERVICE

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

misaaa

kontrola SERVICE

Příspěvek od misaaa »

Ahoj všichni!
chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte podrobný popis na to na co vše je napojená kontrolka SERVICE a co signalizuje.
Poslední dobou se mi rozsvítí vždycky když jedu delší dobu na pětku, pak přeřadim, zpomalim nebo tak a zas zhasne.. Klapku i regulátor volnoběhu sem pročistil, tak tim to asi nebude.. Není možně, že je třeba také napojena na rozvodový řemen atd..
Nubira HB 2.0 CDX, r.v.98, plná výbava
Reklama

PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Kontrolku rozsviti ridici pocitac pokud neni schopen motor nastavit tak, aby dodrzoval emisni limity, pricin muze byt spousta: nejdou vsechny valce, spatna bohatost smesi, spatna lambda... Je nutny precist kod chyby kterych je nekolik set.
Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca »

nejjednodussi reseni je vyblikat chybove kody ridici jendotky a zjistit ktere cislo co znamena...

bud doma pomoci propojeni pinu A a B na diagnosticke zasuvce, nebo nekde v servisu nechat udelat diagnostiku.....ona ta servis kontrolka muze signalizovat nekolik desitek ruznych chyb....
PECA
Daewoo Nubira II Kombi r.v. 2001 CDX 2,0 16V troška tuningu a hudby ;-)
Fiat Punto 1,7TD 3dver. r.v. 1994 žádný tuning a hóóóódně hudby
Honda VFR 800 r.v.1999 miláček, troska tuningu, výfuk pod sedlem atd...
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Jde o to, jakej je tam pocitac, jestli OBD I nebo EOBD II. Na tom starsim vyblikas, na tom novym mas smulu. Myslis, ze 98 ma jeste starej system?
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Re: kontrola SERVICE

Příspěvek od Brainman »

misaaa píše:Ahoj všichni!
chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte podrobný popis na to na co vše je napojená kontrolka SERVICE a co signalizuje.
Poslední dobou se mi rozsvítí vždycky když jedu delší dobu na pětku, pak přeřadim, zpomalim nebo tak a zas zhasne.. Klapku i regulátor volnoběhu sem pročistil, tak tim to asi nebude.. Není možně, že je třeba také napojena na rozvodový řemen atd..
.

Ja si myslim ze neni, ale nejjistejsi je s tim zajet na diagnostiku do servisu. Tam to napichnou na pocitac a uvidej. Ja bych to videl an nejakej blbej kontakt a nebo blby cidlo nekde na sani. A signalizuje ze mash jet do servisu
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Obrázek Daewoo Matiz I CD LPG
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Na diagnostice sem byl asi před měsícem a to byl ten regulátor a klapka jinak nic, tak nevim, je to divný, že se rozsvítí jen při vyšší rychlosti a pak zas zhasne.. Já myslí jestli není potřeba vyměnit ten řemen nebo nákou kladku, jestli teda na to je napojenej taky ňáký senzor..
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Na rozvodech to napojený není , nemá ani jak. Může to být lambdasonda , nebo je naopak v pořádku a máš bohatou směs , nebo to bere víc oleje a ten rozhodí emisní hodnoty, taky může být přicpanej kat , kolik máš najeto ?
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Návštěvník

Mam najeto 104000 a nedávno sem všechno měnil, alternátor,olej, klima prostě všechno co se má kromě těch rozvodů, nevim kdy byli právě naposled měněný...
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Klima , olej atd. , co píšeš včetně těch rozvodů, nemají na Check kontrolku žádnej vliv.
Ty rozvody si ale udělej!

:shock: on se má měnit alternátor , ve 100 tisících :?: :lol: :lol: :lol:
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
misaaa

Příspěvek od misaaa »

Asi nemá, ale on se o výměnu přihlásil sám, nejdřív rachtal pak začal smrdět a nakonec se se mnou rozloučil pozvolným rachtavým vypnutím..:)Byl uplně vyžranej chudák..
Rozvody asi vyměnim, nevím kdy byli dělaný a ani mi to nejde nikde zjistit..S tou kontrolkou nevim nevim..:))
Richard

Příspěvek od Richard »

Jestli nevíš, kdy byly rozvody dělaný, ihned je udělej, Petr tady psal, že pokud dá sbohem rozvoďák tak spolu s ním se odebere na věčnost i motor, tak neriskuj a měň, i když nemá najeto 60000km. Má se měnit nejen po 60000 km ,ale i po 5 letech i když ty kilometry nenajedeš :!:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Jarda69

Příspěvek od Jarda69 »

Mě teď v servisu tvrdili 60000 nebo 6 let, tak jak se v tom mám vyznat? Mám najeto 38000, ale asi to preventivně nechám udělat už letos...
Nubira II-2000, 1.6/16V, 40000 km, v zimě nejezdí
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Jarda69 píše:Mě teď v servisu tvrdili 60000 nebo 6 let, tak jak se v tom mám vyznat? Mám najeto 38000, ale asi to preventivně nechám udělat už letos...
To udelej, u 16V je to tragedie, kdyby doslo k nehorsimu, takova polozka to zase neni, vyplati se to :idea:
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Návštěvník

Tak jdu do toho! Viděl jsem pár fotek tady v galerii a vážně není důvod to odkládat ;)
misaaa

Příspěvek od misaaa »

Já to asi taky teď udělam na jaře at mam klid. Je k tomu ještě něco potřeba kromě řemene a dvou kladek? Nevíte kde to někde v Praze ňák kvalitně a levně vymění?
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“