Captiva

Krásné SUV od Chevroletu

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
MartinaB

Captiva

Příspěvek od MartinaB »

Ahoj, koupila jsem Captivu a při zastavení a nebo snížení rychlosti mi nejdou otočit lehce kola. Pokud přidám plyn kola se točí lehce. problém je to třeba při parkování při nízké rychlosti. může to být že mám nízké otáčky?? teď mám 900. Martina
Reklama

Richard

Re: Captiva

Příspěvek od Richard »

Ahoj, předně bys měla napsat o jakou Captivu se jedná (benzín-nafta, 4x2 - 4x4) nějak přesně nechápu dotaz. Máš namysli to, že při zastavení se těžko otáčí volantem? Vždycky se na místě otáčí volantem větší silou, než když je auto v pohybu. Sice to kompenzuje posilovač, ale je to znát. Pokud máš automat a stojíš při točení volantem navíc na brzdě, je to ještě horší.....
Otáčky na volnoběh 900 bych řekl, že je skoro moc, měly by být tak kolem 800 samozřejmě v případě, že je motor ohřátý. Ohřátý motor = ohřátý olej, ne voda !
Pokud posilovač na místě nefunguje, nebo vynechává, je tam málo oleje - dolej na rysku MAX. olejem který je předepsaný - najdeš v příručce (nejspíš to bude nějaký DEXTRON II nebo III ) Systém posilovače řízení má vlastní nádobku na olej - bacha, podívej se v příručce kde ji najít ! Musíš tam nalít to co tam patří !!! Jakákoli jiná kapalina (motorový olej, brzdová kapalina, chladící kaplina) systém spolehlivě "popraví"

Pokud dolití nepomůže může být opotřebené vlastní čerpadlo posilovače, ev. nejsem si jist, jestli Captiva má proměnný účinek posilovače, tak to může být nějaké čidlo spojené s tímto systémem......
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
mzprx

Re: Captiva

Příspěvek od mzprx »

Captiva posilovac s premenlivym ucinkom ma, ale nemaju ho vsetky, vyskytovali sa vseliake zlozeniny, asi podla toho, ci bolo pekne pocasie v Pusane. :lol:
CAMARO Bumblebee 6.2 V8 AT, MALIBU 2.4 AT, Lacetti LX "datel", Mitsuishi Outlander PHEV, New Nissan Leaf
ex. ESPERO, NEXIA, LEGANZA, LANOS, EVANDA, LACETTI SX, EPICA 2.5 L6 AT, CAPTIVA 3.2 V6 AT LPG
Odpovědět

Zpět na „CAPTIVA“