Palivové cerp.- Pomoc!

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Olda

Palivové cerp.- Pomoc!

Příspěvek od Olda »

Čau, mám problém-odešlo mi paliv čerpadlo :cry: -nemůžu ho sehnat pod 3500kč-poradte prosím nějaký velkoobchod, popř. daewoo vrakoviště poblíž hk, pce-není podm. DÍKY
Reklama

Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

Olda

Příspěvek od Olda »

Jasné, momentálně shánim dodavatele US firmy WALBRO která je výrobcem samotného tělesa čerpadla, na SAAB stojí podob. typ asi 2500, (ten korejský držák dělá na tom 1000kč a ten mám), můj typ je MSS-108 (16V).Kdyby někdo věděl možná bych vzal i jeté, protože minulý týden jsem vytekl na altiku-diodový blok, repase u autoel. prišla na 2500... :evil:
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Jetý bych nedával, většinou už je na konci svejch sil.
V aktivní službě:
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Přesně tak, jedině nové čerpadlo!

Nexia² project

Olda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Olda »

Tak abych to shrnul, protože je mi jasné, že nějaký plynař co jezdí s 5.litry ben. v nádrži :) bude řešit to samé- Zásady:
1.v nádrži mít alespon 20L BA
2.pravidelně protahovat na BA

Co je nejv. problém u lpg, tak při delších cestách benzín běhá zpětnýn okruhem zpět a ohřívá se čerpadlo, proto těch 20L v nádrži, to je důležité i pokud si někdo vytvoří odpojování paliv. čerp., sice se nehřeje, ale pokud je málo BA tak může zapadnout a nenasaje samovolně palivo(hlavně starší čer.).

Mám vizi elektr. odpojovače, jednalo by se o relé spínané ventilem který pouští plyn, jednoduché zapojení, časem třeba udělám schéma, bude-li zájem, vyfotím...

Jinak k čerpadlům, vím o dvou typech-origin. sem tam měl od am. firmy WALBRO, jako náhr díl mi z krče přišel BOSCH, rozdíl je v KOŠI(!!) a nasávacím sítku-tudíž i konec čerpadla je jinný-tzn., pokud tak máte koš na
Bosch tak se samotné čerp nechá sehnat (v krči měli 1ks) za 1500kč, jinak s košem 3500kč.Samotná čerpadla Walbro neseženete, je tedy nutné vyměna i košem.

obr.1 čerp. walbro se sitkem
Obrázek

obr.2 walbro detail uskvareneho
Obrázek
Obrázek

obr.3 system bosch (tento dostupný v krči bez koše)
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Olda dne čtv črc 07, 2005 13:22, celkem upraveno 1 x.
Renault Laguna GT 98, modrozelená, 3.0 V6 24V, 140KW-ex automat-nyní manual, plná polní, žihadlo
Nexi 1.5 16V Red Sedan-se odstěhovala do prahy
Fiat Uno 1.5i-zvaný arcixindl-je v pánu
Renault Laguna combi 98-se odstěhovala se do zlína
Obrázek
Juraj 1

Palivové čeroadlo a LPG

Příspěvek od Juraj 1 »

K palivovému čerpadlu : na Lanose som už vymenil 2 čerpadlá - t.j 3 čerpadlá na 180 000 km. Jazdím na LPG - tak minimálne 10 l Ba v nádrži stabilne, viac veľmi nie. Druhe čerpadlo som už aj rozobral a malo úplne opotrebovaný komutátor (zodraný). Zvažujem úpravu - odpájanie čerpadla pri jazde na plyn. Príčinu opotrebovania mi zatiaľ nikto nevedel vysvetliť. Myslím, však, že palivové čerpadlo tlačí benzín do sústavy stále bez ohľadiu na to, koľko je benzínu v nádrži. Veľkosť tlaku v sústave bude podľa mňa daná nastavením pretlakového ventilu a bude viac - menej konštantná. Prehriate by som si vedel prestaviť len v prípade, že ide dlhodobo naprázdo - bez benzínu. Myslím však, že súčasné systémy LPG vyžadujú štart na BA a tak bez neho nedá jazdiť. Hlavne by ma zaujímalo, či má niekto názor na dôvod opotrebovania komutátora čerpadla.
Habron

Příspěvek od Habron »

Můj názor, palivový čerpadlo za 3500 je dobrá cena a po jetým bych se rozhodně nesháněl, protože za něj dáš sice polovinu, ale za půl roku ti odejde znovu.
milosh

Příspěvek od milosh »

Pridal jsem foto 8)
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoslav Hološka »

Habron píše:Můj názor, palivový čerpadlo za 3500 je dobrá cena a po jetým bych se rozhodně nesháněl, protože za něj dáš sice polovinu, ale za půl roku ti odejde znovu.
Kluci,ja som dal za nove cerpadlo 5500,- Sk a som rad ze ide. A Vy sa tu natahujete kvoli nejakym stokorunam. Mimochodom vsetci co mate nove cerpadla,pocut Vam ich zvonku auta ako bzucia? Mne hlavne v zadnej casti auta zprava.
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Však tam je taky umístěno, Rado :lol:
Taky ho slyším, jasně!

Nexia² project

Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Da se poznat jako kdyz ma na kahanku? Ja to pravidelne posloucham, ale zadne zmeny, posloucham to prave proto, ze jsem se tu o tom docetl uz kdysi, ze u LPG odchazi casteji a ja jsem ja 66tisici km najeto a to tady se ozyvalo, ze je to +- v techto kilometrech..
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Granko

Re: Palivové čeroadlo a LPG

Příspěvek od Granko »

Juraj 1 píše:Myslím však, že súčasné systémy LPG vyžadujú štart na BA a tak bez neho nedá jazdiť. Hlavne by ma zaujímalo, či má niekto názor na dôvod opotrebovania komutátora čerpadla.
Nevyzaduju. Da sa nastartovat aj na plyn. Ale koli comusi je to lepsie. Forman, to bola sice ina kapitola, ale na benzin som neprepol ako bol rok dlhy...

2Olda: to nie je zly napad. je to dost blizko nadrze, nemal by s tym byt problem. 12V sa da pouzit priamo z napajania cerpadla, takze sa da vystacit s 1 kablom od LPG nadrze... alebo to odchytit niekde po ceste...
Akri
Kontaktovat uživatele:

Re: Palivové čeroadlo a LPG

Příspěvek od Akri »

Granko píše:
Juraj 1 píše:Myslím však, že súčasné systémy LPG vyžadujú štart na BA a tak bez neho nedá jazdiť. Hlavne by ma zaujímalo, či má niekto názor na dôvod opotrebovania komutátora čerpadla.
Nevyzaduju. Da sa nastartovat aj na plyn. Ale koli comusi je to lepsie. Forman, to bola sice ina kapitola, ale na benzin som neprepol ako bol rok dlhy...

2Olda: to nie je zly napad. je to dost blizko nadrze, nemal by s tym byt problem. 12V sa da pouzit priamo z napajania cerpadla, takze sa da vystacit s 1 kablom od LPG nadrze... alebo to odchytit niekde po ceste...
No ja teda nevim, ale asi spis vyzaduji, ja si nevyberu, at chci nebo ne, vzdy musim nastartovat na BA, a pokud vim u znamych je to stejne, ale mozna to neni uplne u vsech, to zase netvrdim :idea:
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Olda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Olda »

Myslel sem to jinak, cvaká mi tam několik ventilů(benzostart), musí se to napojit na ten poslední u motoru, hlavně pokud to někdo bude ladit-KVALITNÍ Relé :!: :!: :!:, aby při průjezdu hrbolem nevynechávalo a podobně , nemám změrěné proudy- chce to raději dostatecne dimenzovat, u Daewoo na plyn je čerp. prý klasická závada, takže do týdne udělám schéma a nějakej postup a hodim to sem 8)
Renault Laguna GT 98, modrozelená, 3.0 V6 24V, 140KW-ex automat-nyní manual, plná polní, žihadlo
Nexi 1.5 16V Red Sedan-se odstěhovala do prahy
Fiat Uno 1.5i-zvaný arcixindl-je v pánu
Renault Laguna combi 98-se odstěhovala se do zlína
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“