jak snadno by mělo jít pohnout ručně hřídelkou motorku volnoběhu? Podle různých fór co jsem našel by mělo být možné jí zlehka povytáhnout nebo zatlačit.
Mám fungl nový motorek (značka Energy, koupeno v Autodíly Krč) a nevím jestli je dobrý, ručně s ním nepohnu. Tedy, nechci to příliš rvát, abych ho nezničil, pokud v pořádku je. Pokud ho vyndám a někdo mi otočí klíčkem, trochu popojede, to se zdá být funkční.
Ale auto blbne, po nastartování otáčky hned vyletí tak na 2.5 - 3 tisíce, pak asi po vteřině spadnou, jinak se drží lehce nad 1000, čili asi o něco málo víc než by měly. Po nějaké době mi začne svítit kontrolka s kódem P0507 - Idle Air Control System RPM Higher Than Expected. Někdy si ale postaví hlavu totálně a začne se vytáčet na ty 2.5 - 3 tisíce ve volnoběhu když stojím v koloně nebo na křižovatce. Když s tím jede sama manželka tak není moc nadšená.
Nevím jestli mám znovu zkoušet měnit motorek (a dělat ze sebe vola kdyby se při reklamaci ukázalo že byl OK), metoda pokus omyl už mě moc nebaví