Dusí se motor

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Zdenek

Dusí se motor

Příspěvek od Zdenek »

Mám Nubiru 1.6 rok výroby 1998. Jakmile teplota klesne pod 3 stupně, objeví se následující závada. Start bez problémů, po ujetí cca 1 km se najednou motor začne dusit, má nepravidelný chod, když sešlápnu spojku, tak motor „chcípne“. Znovu nastartovat jde velice špatně, motor se nemůže probrat (jako když je ulitý). Po ujetí cca 6 km, kdy se motor ohřeje, závada zmizí. Mechanik, ke kterému jezdím, již proměřil kdeco, ale stále nemůže nic najít. Při kontrole svíček se zjistí, že jsou černé, jako když do motoru něco „vlítne“ a svíčky přestanou pálit (když nechám motor po startu na volnoběh, závada se neobjeví, jenom když motor je v tahu). Přitom kontrolka závad se nerozsvítí. Nemáte někdo s tímto podobnou zkušenost. Díky.
Reklama

Miloss

Dusí se .............

Příspěvek od Miloss »

Podle popisu závady bych tipoval na zamrzání vstřikování benzínu. Není tam něco na předohřev nasávaného vzduchu? Při sání vzniká malý podtlak, který snad může způsobovat vznik nějaké námrazy.

Kdysi jsem měl podobný problém u VAZ 2105, když jsem včas nepřepnul hrdlo sání na taplý vzduch.

Miloss
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Já bych to viděl na tlak paliva nebo vstřiky a nebo svíčky co takhle dát na zkouškou jiný ;)
Zdenek

Příspěvek od Zdenek »

petrm píše:Já bych to viděl na tlak paliva nebo vstřiky a nebo svíčky co takhle dát na zkouškou jiný ;)
Jenom pro přesnost : svíčky, kabely a teplotní čidlo jsme již vyměnily, střiky jsou v pořádku, jsou taky odkontrolované.
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

No tak to si poprvé nenapsal ale po těchle věcech bych šel jako první. Tlak paliva si měřil když to nejede ? Na diagnostice to bylo bohužel sem s takovou závadou ještě nesetkal možná zapalovací cívka že by dávala slabou jiskru a když se ohřeje tak je to pak dobrý fakt nevím šel bych stylem pokus omyl ale to jde dělat jen když máš vedle jiný auto :(
Zdenek

Příspěvek od Zdenek »

Tento víkend si chceme půjčit cívky z jiného auta a uvidíme. Je to však značně náročný na čas, neboť jakmile se auto ohřeje, tak čekáš celý den na druhý pokus.
Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Já osobně to vidím na lambda sondu pokud je motor studenej tak lamda je taky studená a nedává napětí (bohatá směs - černé svíčky). Zrovna po té jedné minutě provozu motoru dojde ohřátí lambdy a začne dávat napětí od 0V do 1V a podle toho regulovat množství benzínu (ubere na množství). Já už jsem ji měnil také.
Franta
Naposledy upravil(a) Franta dne úte pro 07, 2004 12:57, celkem upraveno 1 x.
NUBIRA-I 1.6 16V WAGON 98 + LACETTI 2.0 D 08 - LPG Katalogy dílů STAHUJTE ZDE [url=http://www.nubira.wz.cz]Návody + Foto[/url]
Zdenek

Příspěvek od Zdenek »

Tak cívkama to nebylo, vyměnili jsme je a závada trvá dál.
Kdyby to bylo lamdasondou, tak proč to ze začátku běží normálně?
Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Protože, se lambda neuplatňuje, když je studená. Pokus se lambdu odpojit úplně (rozpojit v konektoru u držáku zapalovacích cívek) a provést zkušební start zda se to také projeví nebo ne. Pokud je lambda odpojena, tak řídící jednotka zaznamená závadu - kontrolka CHECK (po delší době) toho se nelekej a ŘJ zařadí náhradní hodnotu - motor není tak živej, ale jede to.
Franta
NUBIRA-I 1.6 16V WAGON 98 + LACETTI 2.0 D 08 - LPG Katalogy dílů STAHUJTE ZDE [url=http://www.nubira.wz.cz]Návody + Foto[/url]
Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Teť mě napadlo a co takhle krokový motorek množství vzduchu při volnoběhu. Jestli to zhasne při nesešlápnutém plynu. Jde málo vzduchu a moc benzínu.
Franta
Zdenek

Příspěvek od Zdenek »

Tak jsem dnes vypojil lambdasondu, ale závada se chová stejně.
Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Tak to lambdou nebude, ale podívej se na krokový motorek, který je umístěn u vzduchové klapky plynu (tuším, že k němu vedou 4 dráty). Já sem to řeši odpojením konektoru krokového motorku a konektoru snímače polohy klapky a demontáží celého odlitku cca 2-3 šrouby (odpojit hadičky podtlaku). Pak jsem prověřil průchodnost všech podtlakových kanálků i v potrubí sání, a hlavně vyčistil vzduchový obtok klapky, kerý je právě škrcen tím krokovým motorkem. Po té jsem si pohrál s vlastním krokovým motorkem namazat a pomucí nějakého adapteru do zásuvky 9-12V DC nastavil (zasunul škrtící jehlu do motorku střítáním polarity +,- na prvích a druhé dvojci kontaktů) - maximální průchodnost vzduchu. Dál jsem rovnou prostříkl KONTOXEM dráhu snímače polohy klapky (když už je to venku - pozor nesundávat snímač jenom prostříknout!!). Pak jsem dal vše do kupy provedl 2x start a bylo to OK.
Snad to pomůže.
Franta
Zdenek

Příspěvek od Zdenek »

Závada je vyřešena. Celý problém způsoboval nevhodný olej v motoru, který když dosáhl určité teploty (viskozity), došlo k chybnému ovládání ventilů prostřednictvím hydraulických zdvihátek. V tomto motoru je předepsána pouze viskozita 5,10W/30,40. Po výměně oleje se již závada neobjevila. Všem děkuji za snahu.
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

.. :o ..
zaujimave...
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Jestli to nebylo třeba i olejovym filtrem ? Jakej jsi tam dal olej ted a jakej tam byl před tim ?
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“