Nubira (Lacetti) teplota vody (motoru) 1,4
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Nubira (Lacetti) teplota vody (motoru) 1,4
Koupil jsem si před 3 měsíci Daewoo Nubiru 2004 dnes Laceti sedan. Chevrolet jsem nechtěl (amiky nemam v oblibě). První dojmy byly dobré do doby než jsem si všimnul nedolakované části zadního víka kufru (po reklamacích vše dáno do pořádku). Teď v zimě jsem si všiml , že mi teplota vody po 10km nestoupne ani na 50°. Po delším stání a vypnutém topení se voda zahřeje na nějakých 70° ale při rychle jizdě teplota vody klesá velice rychle na 50°. V servise mi měnili teplotní čidlo malý-velký okruch ale nic se nezměnilo. V nejbižší době mě mají kontaktovat v čem by mohl být problém a postup odstranění závady.
Nemá (neměl) podobný problém?
Karstn
Nemá (neměl) podobný problém?
Karstn
- Reklama
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
To je divný. 1.4ka by se měla točit vzhledem k váze auta víc a víc se teda zahřejvat. Já mam teplotu trvale někde na 10-11 hodinách, odhadem 70-80 stupńů. Zatim jsem všude slyšel jak jsou Nubiry spolehlivý auta.
PS: jaktože ještě nejsi v klubu ?
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Pač jsem ho objevil teprve tento víkend a zatim jsem se nerozhod zda to auto vratim a nepořidim si jinéKrtek píše:To je divný. 1.4ka by se měla točit vzhledem k váze auta víc a víc se teda zahřejvat. Já mam teplotu trvale někde na 10-11 hodinách, odhadem 70-80 stupńů. Zatim jsem všude slyšel jak jsou Nubiry spolehlivý auta.
Karstn
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
To jako vyměnit za "funkčnejší" nebo se na Daewoo vykašlat úplně ?Anonymous píše:Pač jsem ho objevil teprve tento víkend a zatim jsem se nerozhod zda to auto vratim a nepořidim si jinéKrtek píše:To je divný. 1.4ka by se měla točit vzhledem k váze auta víc a víc se teda zahřejvat. Já mam teplotu trvale někde na 10-11 hodinách, odhadem 70-80 stupńů. Zatim jsem všude slyšel jak jsou Nubiry spolehlivý auta.
Karstn
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Rači bych kombika než sedana ale ten má horší dizajn palubovky. Vzhledem jak jsou slovní v servisu tak uvazuji se na to vykašlat uplně.Krtek píše:To jako vyměnit za "funkčnejší" nebo se na Daewoo vykašlat úplně ?Anonymous píše:
Pač jsem ho objevil teprve tento víkend a zatim jsem se nerozhod zda to auto vratim a nepořidim si jiné
Karstn
To co popisuješ je podle mě jednoznačně termostat. U stojícího auta se zahřeje ale když jedeš tak zase vychladne protože ti voda proudí celým velkým okruhem a tím pádem i do chladiče a tam se větrem ochlazuje a to auto se prostě nemůže ohřát kdežto když stojíš tak se neochlazuje chladič a tak se přeci jen ohřeje ale tohle se učí automechanici v prvním ročníku tak kam to jezdíš
Termostat mi měnili ale závada zůstala a to mě serepetrm píše:To co popisuješ je podle mě jednoznačně termostat. U stojícího auta se zahřeje ale když jedeš tak zase vychladne protože ti voda proudí celým velkým okruhem a tím pádem i do chladiče a tam se větrem ochlazuje a to auto se prostě nemůže ohřát kdežto když stojíš tak se neochlazuje chladič a tak se přeci jen ohřeje ale tohle se učí automechanici v prvním ročníku tak kam to jezdíš
To ze trochu meně hřejou mi až tak nevadí (nerad jezdím v sauně), ale že mi při jízdě klesne teplota vody i pod 50°(od tolika je budik na palubovce) je velice divné. Od začátku co jsem si vůz koupil si měřím spotřebu pač tam nemám počítač. A od doby co je motor "podchlazený" se mi spotřeba zvedla o 0,7l/100km čož je dost si myslím. Teď se teplota chová celkem stabilně a až vyjezdím bak tak uvidím zda spotřeba klesla. doufám že klesnePavelZ píše:Me prijde, ze motory Daewoo ze v zime moc neohrejou. Choval se mi tak Lanos 1.5 i ted Nubira 1.6. Ale mam to jen podle merice v aute, takze je otazka, jak presne ten "budik" ukazuje.