Nubira (Lacetti) teplota vody (motoru) 1,4

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Karstn

Nubira (Lacetti) teplota vody (motoru) 1,4

Příspěvek od Karstn »

Koupil jsem si před 3 měsíci Daewoo Nubiru 2004 dnes Laceti sedan. Chevrolet jsem nechtěl (amiky nemam v oblibě). První dojmy byly dobré do doby než jsem si všimnul nedolakované části zadního víka kufru (po reklamacích vše dáno do pořádku). Teď v zimě jsem si všiml , že mi teplota vody po 10km nestoupne ani na 50°. Po delším stání a vypnutém topení se voda zahřeje na nějakých 70° ale při rychle jizdě teplota vody klesá velice rychle na 50°. V servise mi měnili teplotní čidlo malý-velký okruch ale nic se nezměnilo. V nejbižší době mě mají kontaktovat v čem by mohl být problém a postup odstranění závady. :(

Nemá (neměl) podobný problém? :?

Karstn
Reklama

Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

To je divný. 1.4ka by se měla točit vzhledem k váze auta víc a víc se teda zahřejvat. Já mam teplotu trvale někde na 10-11 hodinách, odhadem 70-80 stupńů. Zatim jsem všude slyšel jak jsou Nubiry spolehlivý auta.
PS: jaktože ještě nejsi v klubu ?
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Krtek píše:To je divný. 1.4ka by se měla točit vzhledem k váze auta víc a víc se teda zahřejvat. Já mam teplotu trvale někde na 10-11 hodinách, odhadem 70-80 stupńů. Zatim jsem všude slyšel jak jsou Nubiry spolehlivý auta.
Pač jsem ho objevil teprve tento víkend a zatim jsem se nerozhod zda to auto vratim a nepořidim si jiné

Karstn
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Anonymous píše:
Krtek píše:To je divný. 1.4ka by se měla točit vzhledem k váze auta víc a víc se teda zahřejvat. Já mam teplotu trvale někde na 10-11 hodinách, odhadem 70-80 stupńů. Zatim jsem všude slyšel jak jsou Nubiry spolehlivý auta.
Pač jsem ho objevil teprve tento víkend a zatim jsem se nerozhod zda to auto vratim a nepořidim si jiné

Karstn
To jako vyměnit za "funkčnejší" nebo se na Daewoo vykašlat úplně ?
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
karstn

Příspěvek od karstn »

Krtek píše:
Anonymous píše:

Karstn
To jako vyměnit za "funkčnejší" nebo se na Daewoo vykašlat úplně ?
Rači bych kombika než sedana ale ten má horší dizajn palubovky. Vzhledem jak jsou slovní v servisu tak uvazuji se na to vykašlat uplně.
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

To co popisuješ je podle mě jednoznačně termostat. U stojícího auta se zahřeje ale když jedeš tak zase vychladne protože ti voda proudí celým velkým okruhem a tím pádem i do chladiče a tam se větrem ochlazuje a to auto se prostě nemůže ohřát kdežto když stojíš tak se neochlazuje chladič a tak se přeci jen ohřeje ale tohle se učí automechanici v prvním ročníku :cry: tak kam to jezdíš :(
karstn

Příspěvek od karstn »

petrm píše:To co popisuješ je podle mě jednoznačně termostat. U stojícího auta se zahřeje ale když jedeš tak zase vychladne protože ti voda proudí celým velkým okruhem a tím pádem i do chladiče a tam se větrem ochlazuje a to auto se prostě nemůže ohřát kdežto když stojíš tak se neochlazuje chladič a tak se přeci jen ohřeje ale tohle se učí automechanici v prvním ročníku :cry: tak kam to jezdíš :(
Termostat mi měnili ale závada zůstala a to mě sere
karstn

Příspěvek od karstn »

Dneska bylo auto v servisu v Ostravě. Připojili to k počítači, jeli se přejet a nic. Teplota stoupla na narmální provozní teplotu 83°. Vše bylo funkční. Bohužel je teplo tak se mi závada neprojevila natolik aby no to přišli. Čekám na prvni mrazy :roll: a pak se uvidí. :cry:
karstn

Příspěvek od karstn »

pokud by to někoho zajímalo

nevim zda je možne po napojení na pc něco "odblokovat nebo restartovat soft v aute" ale teplota vody stoupa o poznáni rychleji a je i stabilní. no nic počkame na větší mrazy.
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Teplotu vody nelze takhle nijak ovlivnit já si myslím že ti konečně ten termostat vyměnili za dobrej ničím jiným se to ovlivnit nedá ;)
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Me prijde, ze motory Daewoo ze v zime moc neohrejou. Choval se mi tak Lanos 1.5 i ted Nubira 1.6. Ale mam to jen podle merice v aute, takze je otazka, jak presne ten "budik" ukazuje.
karstn

Příspěvek od karstn »

PavelZ píše:Me prijde, ze motory Daewoo ze v zime moc neohrejou. Choval se mi tak Lanos 1.5 i ted Nubira 1.6. Ale mam to jen podle merice v aute, takze je otazka, jak presne ten "budik" ukazuje.
To ze trochu meně hřejou mi až tak nevadí (nerad jezdím v sauně), ale že mi při jízdě klesne teplota vody i pod 50°(od tolika je budik na palubovce) je velice divné. Od začátku co jsem si vůz koupil si měřím spotřebu pač tam nemám počítač. A od doby co je motor "podchlazený" se mi spotřeba zvedla o 0,7l/100km čož je dost si myslím. Teď se teplota chová celkem stabilně a až vyjezdím bak tak uvidím zda spotřeba klesla. :? doufám že klesne
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Tak takhle nizko mi to nikdy neklesne, kdyz zacnu topit, tak teplota motoru klesne ke druhe carce.
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“