Carputer - PC do auta

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Carputer - PC do auta

Příspěvek od Ondras »

( Pokračování z https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?p=21429 )
jakub píše:
Ondras píše:A co se týče čtení dat z ŘJ, tak stěžovat bych si měl já a ne ty. Vždyť máš v M2 EOBD konektor, se kterým funguje veškerý diagnostický SW pro PC nebo PDAčka.
eh, stale vidim rozdil v tomto a pohodlnem bt nebo usb spojeni, ja si to predstavuju tak, ze k autu dostanu rovnou krabicku s CD ;)
Jako co bys ještě nechtěl? Prostě použiješ trošku jiný kabel než USB-USB nebo BT spojení. Stejně ŘJ je docela "hloupá" a integrace USB a BT by ji prodražila a rýpali by se v tom lidi, kteří by se v tom rýpat neměli. Moderní ŘJ řídí i ABS, ASR, pytle apod. a tam toho můžeš dost pok**vit. To máš stejné jako s tím, že ti k autu nikdy nedají servisní manuál.
jakub píše:
Ondras píše:Ta diagnostika by se mi strašně líbila jako jedno z využití mého palubního PC, které právě připravuji ;)
tak ale takhle na me nemuzes, naznacit a neprozradit, pochlub se kua s detaily ...
Cha Cha Cha... To já schválně jen tak dloubnul ;) . Takže pár detailů: Základ je normální mini-itx PCčko s MB VIA EPIA M10000, napájení 12V DC ATX zdrojem, 512MB RAM, ~80GB disk, zhruba 6" TFT monitor (na tom jsem se právě teď zasekl). Case patrně plastový kufřík na vrtačku (bude umístěn pod sedadlem spolujezdce).

Periferie:

* GPS myška
* RF dálkové ovládání (alternativně IR dálkové od autorádia na volantu)
* RF klávesnička s trackbalem, touchpadem, mouse joystickem nebo poštěvákem
* webkamerka (např. na couvání)
* vstřikovač a rychlostí senzor přes LPT (převzení fčnosti palubního počítače)
* pokud se zadaří, tak ALDL interface pro připojení ŘJ

SW a fčnost:

* Navigace
* Audio Video
* Koukátko webkamerkou
* Kompletní logování jízdy - poloha, okamžitá rychlost (gps), otáčky, spotřeba (vstřik., rychl. senzor), další údaje z ŘJ (pokud se povede ALDL). výsledkem bude statistický orgasmus :D
* +bežná fčnost PC, tzn. připojení na net, čtení karty z foťáku, atd. atd.
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Reklama

Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Prostě Skláda hadr ! Držim palce at to všechno posháníš a vyjde to. Já uvažoval o nějakym notesu na navigaci ale už mně to pustilo.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
jakub

Re: Carputer - PC do auta

Příspěvek od jakub »

Ondras píše: * Navigace
* Kompletní logování jízdy - poloha, okamžitá rychlost (gps), otáčky, spotřeba (vstřik., rychl. senzor), další údaje z ŘJ (pokud se povede ALDL). výsledkem bude statistický orgasmus :D
vzrusen jsem uz ted ;)
Ondras píše: * Audio Video
* Koukátko webkamerkou
* +bežná fčnost PC, tzn. připojení na net, čtení karty z foťáku, atd. atd.
jasny, proste pak uz cokoliv, co umi pccko

hele, todle je to, co ja si predstavuju do posledniho detailu ...
jakub

Re: Carputer - PC do auta

Příspěvek od jakub »

Ondras píše:( Pokračování z https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?p=21429 )
jakub píše:
Ondras píše:A co se týče čtení dat z ŘJ, tak stěžovat bych si měl já a ne ty. Vždyť máš v M2 EOBD konektor, se kterým funguje veškerý diagnostický SW pro PC nebo PDAčka.
eh, stale vidim rozdil v tomto a pohodlnem bt nebo usb spojeni, ja si to predstavuju tak, ze k autu dostanu rovnou krabicku s CD ;)
ja prave mluvil aspon o cteni, pak k tomu muzes pustit kohokoliv - treba u upsky taky nemam dvakrat potrebu menit nastaveni (i kdyby, tak me program pusti jenom na velmi omezene moznosti nastaveni - konflikty si poresi sam) ale mne jde hlavne o tu informaci ...
shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman »

Ondro, jak pořešíš bezpečnost, tzn aby to někdo nelohnul a taky musíš vyřešit problém kam s displayem, v Matizu není moc místa.. To bude zasouvací do příhrádky pod rádiem? Hynek
Pro ty co mají rádi skútry - www.scootland.cz
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

shaman píše:Ondro, jak pořešíš bezpečnost, tzn aby to někdo nelohnul a taky musíš vyřešit problém kam s displayem, v Matizu není moc místa.. To bude zasouvací do příhrádky pod rádiem? Hynek
Počítač samotný bude v kufříku na vrtačku, hezky s uchem, takže půjde snadno odnést z auta. V ideálním přídapě do kufříku sbalím i display. Pokud se tam už nevleze, tak je na něj místo v "kastlíku" místo airbagu :-)
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
jakub

Příspěvek od jakub »

Ondras píše:
shaman píše:Ondro, jak pořešíš bezpečnost, tzn aby to někdo nelohnul a taky musíš vyřešit problém kam s displayem, v Matizu není moc místa.. To bude zasouvací do příhrádky pod rádiem? Hynek
Počítač samotný bude v kufříku na vrtačku, hezky s uchem, takže půjde snadno odnést z auta. V ideálním přídapě do kufříku sbalím i display. Pokud se tam už nevleze, tak je na něj místo v "kastlíku" místo airbagu :-)
nebo by sla urcite nejak poresit moznost, ze by se vyndalo puvodni radio a pak je prostor radio + suplik pod nim + klidne presah - uz to jenom domluvit s firmou, co dela plasty ...
shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman »

Ja jsme v Ameru videl radio ktery melo vysouvaci LCD obrazovku elektricky, hralo dvd a mp3 a pritom rozmery klasik radia. Jenze bylo za 800 USD :)
Pro ty co mají rádi skútry - www.scootland.cz
jakub

Příspěvek od jakub »

shaman píše:Ja jsme v Ameru videl radio ktery melo vysouvaci LCD obrazovku elektricky, hralo dvd a mp3 a pritom rozmery klasik radia. Jenze bylo za 800 USD :)
to mi jeste furt prijde docela malo, resp. hodne zalezi na funkcnosti, protoze normalne stoji radio s timto LCD a navigaci ca kolem 60-80tkc
jakub

Příspěvek od jakub »

jakub píše:
shaman píše:Ja jsme v Ameru videl radio ktery melo vysouvaci LCD obrazovku elektricky, hralo dvd a mp3 a pritom rozmery klasik radia. Jenze bylo za 800 USD :)
to mi jeste furt prijde docela malo, resp. hodne zalezi na funkcnosti, protoze normalne stoji radio s timto LCD a navigaci ca kolem 60-80tkc
jak je to u nas s nakupovanim z ebay?

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 32129&rd=1
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Rádio je třeba zachovat. Přes něco musí ten počítač hrát :D . Cena toho DVDčka i provedení podle fotek odpovídá tomu, co v Ostravě prodávají vietnamci na autoburze. Zítra tam jdu s bráchovým notebookem testnout pár displayů jak jsou na tom s kvalitou obrazu TV-Out -> AV-in. Ceny TFT displayů tam začínají na 3800 Kč (před smlouváním).

btw. kuk sem: http://www.cartft.com/carpc/catalog/il/447 ale to bych přišel o radost ze stavby :)
|\/| /\ '|' | '/.

Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

jakub píše:nebo by sla urcite nejak poresit moznost, ze by se vyndalo puvodni radio a pak je prostor radio + suplik pod nim + klidne presah - uz to jenom domluvit s firmou, co dela plasty ...
Hele, co něco takového?

Pochopitelně v čistším provedení
|\/| /\ '|' | '/.

V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Nejsou to už snímky interiéru letadla ?????V tom červeném provedení to nemá chybu.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Návštěva autoburzy rozhodla, že cesta vede zřejmě jedině přes malý VGA TFT display. Nejlépe dotykový. Takže hledání pokračuje...

Jak by to mohlo v Matizu vypadat:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
|\/| /\ '|' | '/.

Richard

Příspěvek od Richard »

Ondro, jsem starší usedlej člověk a proto se mi líbí ta prostření varianta. Připadá mi asi nejlépe ovladatelná, až ji zrealizuješ hoď skutečný fotky ať se můžu inspirovat. :) :)
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“