dovolená s Matýskem

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
_luky_

dovolená s Matýskem

Příspěvek od _luky_ »

Chystám se na road trip s Matýskem, přítelkyní a psem. Otázku pohodlnosti neřeším - jiný vůz nemám, nechci si půjčovat (i když by bylo co a kde) a beru už tu cestu jako zážitek. Zatím je cílem Itálie (Dolomity, Benátky, Milán...) - tedy celkem cca 2500 km.
Můj Mates II má najeto asi 45 000 km, tedy voňavka. Spotřeba dlouhodobě kolem 6l/100km.
Otázka zní - co na autě zkontrolovat před cestou a co vzít s sebou za ND a nářadí?
Kanystr destil.vody, litr mot.oleje a povinnou výbavu beru jako samozřejmost.
Udělat rozvody (zatím z výroby)? svíčky/kabely (stáří neznámé)...?
Nerad bych sháněl cestou servis (jako posledně s Oktávkou na hranicích s Lucemburskem - prasklá trubka mazání turba).
Reklama

Vojta

Re: dovolená s Matýskem

Příspěvek od Vojta »

Rozvody bych při 45 tis. vůbec neřešil. Nevím, kdy jsi měnil svíčky. Náhradní kabel stačí jeden nejdelší. A jinak? Matíz není Škodovka :lol: Pouze běžnou výbavu. Já mám najeto 80 tisíc a žádný problém.
misojogi

Příspěvek od misojogi »

sviecky by som odporucal Denso Iridium Tough
vydrzia vecnost a zlepsia spalovanie
najdi si podla katalogu vhodne pre Matiza
ja som s nimi spokojny a aj sa znizila spotreba
na dlhe trate mam max 5,3, po rovine aj vyrazne menej (pri jazde pod 90 km/h)

a samozrejme otazka: mas vymeneny olej v prevodovke?
mas kvalitny olej v motore ? (idealne 5W40 ale urcite nie Magnatec)
_luky_

Příspěvek od _luky_ »

Vojta píše:Rozvody bych při 45 tis. vůbec neřešil. Nevím, kdy jsi měnil svíčky. Náhradní kabel stačí jeden nejdelší. A jinak? Matíz není Škodovka :lol: Pouze běžnou výbavu. Já mám najeto 80 tisíc a žádný problém.
Rozvody jsem někde četl 100tis./5 let. Tedy časově by už byly na výměnu... Proto se ptám.
Svíčky jsem neměnil. Koupil jsem to před 1,5 rokem s 20ti tisícema. Podle servisky byly měněny při 7804 km, leden 2007. "svíčka Ma/Ti" 3x95Kč podle faktury.

Sice to neni škodovka, ale zpracování dílů je zoufalý. Už tam mám nové zadní tlumiče, kompletní výfuk a přední destičky (to vše po 20tis. a 5 letech). A to nemluvim o tom, že v zadní nápravě je vůle a nevim kde. Navíc začíná být vůle i někde v přední nápravě.
Kamarád má A4, přes 200tis a o výfuku, tlumičích, brzdách a pod ještě neslyšel.

Každopádně díky. Místo opravy a ND jdu shánět mapy :)
milosh

Příspěvek od milosh »

Audi a Daewoo nemuzes srovnavat pane kolego :-)
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
lomngi

Příspěvek od lomngi »

5 rokov a 20tisíc??? A Ty sa čuduješ? že začína sa všetko kaziť. Ja sa čudujem že neteče olej z motora, alebo z prevodovky., Veď to auto viac stálo ako jazdilo.
Aveo sedan 1.2 16 V
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený

Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb

Kód: Vybrat vše

http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas
Robert08

Příspěvek od Robert08 »

Mates mi právě hodně připomíná škodovku, proto ho mám tak rád.
Za málo peněz hodně muziky. Na Audi určitě nestojí originál brzdový třmen i z destičkami 2500kč.
Je to takový vděčný auto. Já mám 1999 najeto Přes 140 000 moc toho na něm měněného nebylo 13. majitelka ho před prodejem nechala pro jistotu 2 měsíce odstát pod lípou v trávě takže vše co mohlo zatuhlo, nebo chytlo lišku.
Pomohli práce přesně jako u škody 120. Namazat rozhejbat vyčistit seřídit a ještě moje oblíbené odmontovat přebytečný díl.
Nevím jak pozdější matesové někde sem četl že zmrvili kroužky a po 30 000 začnou žrát olej. Můj Mates je dle vč. co mi říkali v prodejně jeden z prvních. Neprojevují se u něho známé bolesti matesů řadí, voda neutíká, šlape jak hodinky.
Každý jaro koukám při výměně kol na letní na ty čepy co vůbec nemají prachovky a říkám si : měl bych je vyměnit když sou od zimy pěkně prosolený a rezavý ještě když stojí 120 korun. No a furt tam sou.

Tedy k otázce:

Příprava : sám svoje auto znáš zkontroluj visuálně stav prachovky na homokyneťákách hadičky dráty zda to vše vypadá.

Nářadí : krom klíče na kolo a heveru taky velmi šikovný opravný sprej na pneu dobrý pokud třeba chytneš hřebík tak ho nevytahuj jen to zalep a dá se nouzově dojet. Základní nářadí já už mám takovou tašku a tam mám šikovná nářadí se kterým třeba vyndám i motor na ulici a to pořád vozím sebou. Ne ale vážně golu šroubovák kleště kus drátu žárovičku.
Je zbytečný když se stane nějaký defekt koukat a říkat si kdybych tak měl 10ku očko atd.

ND: no jedna svíčka a nejdelší kabel se hodí Ty máš ale M150 jestli se nepletu a tam je ten modul a tři stejný kabely prej to zlobí sem někde slyšel. člověk si stejně nepomůže pač potřebuje to co si z pravidla nevzal. Mates se, ale vyvážel po evropě takže na něj díly budou.

Pohodlí dle mě pro dva lidi a psa Mates poskytuje dostatek. Tak pěknou dovolenou.
Daewoo matiz 0,8 rv.1999
_luky_

Příspěvek od _luky_ »

njn, tak to asi bude. Když si vezmu 10 věcí, tak se stejně vysype ta 11.
Jo, mam M150 - tedy žádný rozdělovač, 3 cívky.

Stáhnul jsem si Navigator 11 free, tak teď musím vykoumat, kam dám notebook. Budu asi jediný s 12" navigací v Matýskovi :)
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“