Mlžení skel

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Jarda N.

Mlžení skel

Příspěvek od Jarda N. »

Chtěl bych se zeptat jestli nikdo nevíte proč se mi u nubiry combi pořád mlžej skla.Jakmile vyjedu ven v tomhle zimnim období tak jsou hned zamlžený.Slyšel jsem že například u fabie když zapnu vnitřní proudění vzduchu tak se skla taky hned zapotí.Nevím jak to vyzkoušet jestli bere vzduch z venčí.Prosím poraďte čím by to asi mohlo být.Předem děkuji za odpověď. :cry: :cry: :cry:
Reklama

mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

skus nedychat. to by malo na 100% pomoct. 8)
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Richard

Příspěvek od Richard »

No připadá mi taky, že se Nubira mlží víc než ostatní auta, co jsem měl. Ale mělo by pomoci zapnout klimatizaci a dát ovladač teploty na teplo. klima ti odvlhčí vzduch a nepotí se pak okna. Stejně by se měla klima spouštět i v zimě kvůli promázání kompresoru tak jednou za 14 dní, tak alespoň pomůže.
Jinak se ještě koukni jak vypadá filtr klimatizace je přístupný z motoru a je to takový černý vystouplý dekl před spolujezcem a vedou do něj hadičky s podtlakem (bacha nezlomit) :lol:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Karel

Příspěvek od Karel »

Mě to dělá taky, známýmu v novym Kalosu taktéž, vypadá to, že Daewoo na mlžení skel trpí. Jak vezu víc lidí než jen sebe je to strašný. Klimošku nemám, ale trochu pomáhá pustit vzduch na plno do polohy ofuku předního skla, zároveň to funí na boční okýnka z otvorů u zrcátek, udělaj se tam takový malý průzory akurát na to zrcátko, sice si připadám jak v tanku, ale už jsem si zvyk. Takže vevnitř mám hadr a na křižovatce holt občas musím stáhnout okýnka.
DAEWOO Nubira 1.6 SX
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Jo Daewoo trpí na mlžení oken víc než je zdrávo :cry: . Zjistit jesti funguje přepínání proudění vzduchu je jednoduchý sedni si do auta zapni klíček nastav ventilátor na maximum a zmáčkni za jinak naprostýho ticha kromě ventilátoru vnitřní okruh a měl by si slyšet změnu zvuku proudění . Dělej to ale jen krátce po vypnutí motoru protože je to ovládaný podtlakem a ten brzo dojde (pak zase nastartuj a mělo by to být slyšet i při běhu motoru i když už né tak výrazně ) . Ti co mají ovládání mechanické (Lanos , Matiz ) jen prostě poslouchájí změnu zvuku a nemusí se zabývat motorem :lol: .
Mike

Příspěvek od Mike »

Taky se musím bohužel připojit k nářkům na mlžení skel. Když je počasí, které mlží tak jede ofuk naplno a ještě nestíhá a zadní boční okýnka se nikdy neodmlží. A ještě mě štve, že se nedá zapnout současně ofuk předního skla a boční průduchy na přední boční skla.
Nevíte jestli existuje nějaký přípravek provi mlžení vnitřních skel?

Hezkej sluneční den přeje Milan alias Mike
martin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin »

no třeba utěrka Clarin, ale ta zas trochu ty okna zamatlá , takže je na nich pak takovej jakoby šedej povlak
Lanos SE 1.5l 63kw, výfuk Remus,Green kit, posilovač, 2xAirbag,Tlumiče Cobra Rally,Pružiny Enzo -40mm,15" Alutec Zero+195/50 Kumho Ecsta Supra, střešní okno,rozpěrka tlumičů
mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

to ja ked som isiel v autosalonu tak poriadne lialo a v aute som male este dalsich styroch ludi a vtedy nepomahalo absolutne nic, az asi po 20 minutach.
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
PetrCBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrCBR »

mrk píše:to ja ked som isiel v autosalonu tak poriadne lialo a v aute som male este dalsich styroch ludi a vtedy nepomahalo absolutne nic, az asi po 20 minutach.
Ja teda z Espera mam zatim vice nez dobre zkusenosti. Jelo nas i 5 v aute a staci prepnout na ofuk oken (fouka na predni a ofukama ve dverich na bocni okna), vnitrni okruh, nastavit na teply vzduch a pripadne na chvili zapnout i klima a behem minuty az 2 minut jsou okna (hlavne celni) ciste.
Daewoo Espero 2.0MPi, '97 (šmudla)
Kia Cee'd SW 1.6 CVVT, '08 (nový šmudla)
pekrtek

Příspěvek od pekrtek »

Asi to bude tím, že ze všech nových aut mizne tzv. "bezprůvanové" větrání.
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Mně se tak nějak mlží akorát zadní okna. Přední se stíhaj odmlžovat když dam funění na okno a ventilátor na 3, případně pustim klimu. Boční taky. Ale vzadu se kolikrát něčapu ani se zaplym vyhřejvánim. To je asi slabost všech velkejch aut že dozadu nedofuněj. To samý teplo v autě. Felda udržela teplotu mnohem dýl než Nubira.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Krtek píše:Mně se tak nějak mlží akorát zadní okna. Přední se stíhaj odmlžovat když dam funění na okno a ventilátor na 3, případně pustim klimu. Boční taky. Ale vzadu se kolikrát něčapu ani se zaplym vyhřejvánim. To je asi slabost všech velkejch aut že dozadu nedofuněj. To samý teplo v autě. Felda udržela teplotu mnohem dýl než Nubira.
Ono je jedno jestli je to velké nebo malé auto.Mě se to mlží také a když jedu ve čtyřech lidech ,tak je to někdy k zoufání.A tp Matíz topí perfektně.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Jiří

Příspěvek od Jiří »

Stačí trochu pootevřít okna a mít deflektor. Okna se odpotí a mohou se zavřít 8)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

A co takhle cihla (odlétající kamení) do okna a je po problému ( je sice zima, ale nemlží se).
Franta
Lukáš

Příspěvek od Lukáš »

Anonymous píše:A co takhle cihla (odlétající kamení) do okna a je po problému ( je sice zima, ale nemlží se).
Franta

Hm pan chytrák :D Ne vážně mam v nubiře automatickou klimu a když tam nastavim 25°C a dám automat tak se klima ani nezapne a topí to normálním zpusobem tak se mi mlží ta strana která nejni na slunci. Nedej bože když vezu vic lidi tak to se nikdo z okýnka aniž by musel utírat sklo nic neprohlídne. :roll:
Nubira II 2.0l, 2001 ročník, CDX
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“