Zimne pneu

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
vado
Kontaktovat uživatele:

Zimne pneu

Příspěvek od vado »

Ja som mal vcera dobreho tusaka. Mal som chvilu volno a napadlo ma, ze zabehnem do servisu vymenit gumy :) . Bolo to na pockanie, nikde nikto. Nie ako po minule roky - cakal som do prveho snehu, a potom som hladal aspon pol dna servis, kde by mi prezuli auto na pockanie. To "na pockanie" trvalo minimalne tri a viac hodin :evil:
Dnes rano - dazd, teplomer skoro na nule a ked pocuvam radio - samy stuchanec (v BA). Asi to bude tym, ze prsi, dokonca som prechadzal kusok aj po snehovej brecke. :D
Taka mala anketa:
Prezuvate auto do zimnych topanok ? Ak ano, kedy ? Ake ste uz vyskusali a ktore boli najlepsie ? Ako dlho - kolko km - vam vydrzia letne a kolko zimne gumy ? (Tato otazka sa netyka Richiho - ten meni gumy spolu s olejovym filtrom 8) 8) )

Moja odpoved: hej, prezuvam. Do zimnych ciziem podla pocasia - vaecsinou tak zaciatkom alebo v polovici novembra. Do tenisiek niekedy v marci - aprili.
Na zimu mam matador MP56 185/65, na leto Barum Bravuris 185/60.
Originaly (korejske - vraj univerzalne, to som este neprezuval) mi vydrzali asi 50tis, Barumky maju zatial asi 10tis, vyzeraju, ze vydrzia aspon dalsich 20, Matadory maju okolo 5tis, vyzeraju ako nove :)
Tie korejske boli v lete celkom dobre, na vode trochu plavali, v zime sa smykalo, ale menej, ako na letnych Barumkach. Barumky su na snehu skoro nepouzitelne :shock:
p.s. Neznasam, ked niekde idem po snehu v kolone a neskuor zistim, ze na cele je nejaky "jazdec", ktory ma evidentne letne gumy a ide ako posr..ty :!: Takych by som ... :x Kto nevie jazdit v zime na letnych, nech prezuva. Ja na letnych v zime jazdit neviem :oops: (skusal som to - do servisu po snehu na letnych, odtial na zimnych - da sa to, ale je to neporovnatelne), tak prezuvam. Niekedy mam pocit, ze najviac sviatocni soferi vyznavaju myslienku, ze ked v zime vylezie "len" 2 krat s aftom na cestu, tak to zvladne. A potom sa krcia plechy :twisted: :evil: :!:
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Reklama

Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoslav Hološka »

Kto dnes neprezuva,je vodic amater. Nech skusi na lade alebo udupanom sneho pribrzdit za niekym,kto pred nim pribrdzi na zimnych gumach a potom ho napadne,ze mal to radsej prezut. Zimne gumy mali byt uz davno povinne! Aj svietenie non-stop. Nastastie od 1.3.2005 sa tak stane. 8)
richiprofi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od richiprofi »

no takze po dnesku mam aj ja uz zimne....fungl nove matador MP 58 185/60R14 :) a ide to ako besne, huh...hlavne zakruty 8)
Richard

Příspěvek od Richard »

Radoslav Hološka píše:Kto dnes neprezuva,je vodic amater. Nech skusi na lade alebo udupanom sneho pribrzdit za niekym,kto pred nim pribrdzi na zimnych gumach a potom ho napadne,ze mal to radsej prezut. Zimne gumy mali byt uz davno povinne! Aj svietenie non-stop. Nastastie od 1.3.2005 sa tak stane. 8)
Souhlas na 100%. Ale to že měl mít zimáky ho napadne až v mém kufru, a to ještě jen na velmi krátkou dobu, než vystoupím a zjistím, že má "sandále". Co bude následovat si docela jistě umíte představit, srážka s vlakem je proti tomu, co nastane, jen kojeneckej žvást :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) Richard dne úte lis 09, 2004 22:17, celkem upraveno 2 x.
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoslav Hološka »

Vsak aj vlaky prezuvaju,nie? :D
Odpovědět

Zpět na „LANOS“