Jeté destičky
Moderátor: Blue Lanos
-
- Kontaktovat uživatele:
Jeté destičky
Dneska dostává Matizek řádnou dávku nových dílů a krom jiného i kotouče. Ze servisu (autorizovaného) mi volali, že, aby na kotouče a celou výměnu mohli dát záruku, musí dát i nové desky. To je poměrně pochopitelné. Jenže já tam mám desky Lucas (to je nepodstatné) a je na nich najeto jen 15.000 km (to je podstatné). Je možné tyhle desky po přebroušení použít, nebo jsou pasé a mám je zahodit...?
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
- Reklama
Asi byh je zkusil nechat přebrousit, aby byly perfektně rovné, kdybys je tam dal takhle (jsou sedlý na starý kotouče) tak by ti začaly mrvit ty nový kotouče podle sebe, a to je škoda. Nechal bych tam dát nový a starý srovnat na nějakým stroji (ne pilníke doma) a po sjetí těhle bych je tam dal znova.
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Jasně když je tam máš chvíli tak je srovnej třeba na sklo (nebo jakoukoliv rovnou desku třeba stolu ,nebo plát plechu ) polož plát šmirglu a jezdi s destičkou sem a tam krouživými pohyby dokud nebude rovná samozřejmě že taky doporučujeme výměnu destiček když se dávaj nové kotouče ale když sou evidentně ještě dobrý tak je takhle srovnáme a je to OK
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky. Srovnám to na skle (takhle jsem rovnal destičky i pro bike) a uložím pro další použítí
|\/| /\ '|' | '/.
Nechci prudit,destičky jsem neviděl,ale pokud nejsou evidentně poškozené(třeba hluboké drážky),věřte že si po pár zabrždění sednou.Nedělejme z toho vědu.Je jasné že pokud servis montuje nové díly a ručí za svou práci,namontuje i nové destičky.Jednak on to neplatí a je mu je jedno že ty zánovní vyřadí.Pokud nejsi divoch brzda-plyn,musí být evidentně vidět že po 15000 km jsou jako nové.Ondras píše:Díky. Srovnám to na skle (takhle jsem rovnal destičky i pro bike) a uložím pro další použítí
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
-
- Kontaktovat uživatele:
Masa mají desky dost, ale ty drážky tam budou. Přeci jen šoupaly se po kotoučích, které měly 105.000Václav Brousek píše:...(třeba hluboké drážky)...
|\/| /\ '|' | '/.
ja abych rekl pravdu, nemam poneti o cene desticek, ale zbavil bych se jich uplne ...Ondras píše:Masa mají desky dost, ale ty drážky tam budou. Přeci jen šoupaly se po kotoučích, které měly 105.000Václav Brousek píše:...(třeba hluboké drážky)...
btw: ondras prodej je vaclavovi klidne za plnou cenu - vzdyt jsou jako nove a on ty brzdy dvakrat neresi (rejp), mmchdm my, co naplno vyuzivame dynamiky vozu, proste si todle nemuzem dovolit (rejp)
Jakube fakt mám dnes perfektní náladu a nedostaneš mě.Jenom poznámku:Já řeším podstatné věci,né plky.jakub píše:ja abych rekl pravdu, nemam poneti o cene desticek, ale zbavil bych se jich uplne ...Ondras píše:Masa mají desky dost, ale ty drážky tam budou. Přeci jen šoupaly se po kotoučích, které měly 105.000Václav Brousek píše:...(třeba hluboké drážky)...
btw: ondras prodej je vaclavovi klidne za plnou cenu - vzdyt jsou jako nove a on ty brzdy dvakrat neresi (rejp), mmchdm my, co naplno vyuzivame dynamiky vozu, proste si todle nemuzem dovolit (rejp)
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsme včera viděl ty desky, co jsem tem měl. No ještě, že se měnily. Vnější strany kotoučů byly docela OK, ale vnitřní uprostřed hodně probržděné, takže vnitřní desky jsou pěkně vyboulené. Ale zbrousit to půjde a zůstanou jako rezerva.
A ještě jedna věc. Originální destičky Daewoo (skladová zásoba) jsou celé zelené . To potěší barvomilovo srdce. A abych se neradoval dlouho, tak jsem je hnedka schoval pod zimní plecháče.
A ještě jedna věc. Originální destičky Daewoo (skladová zásoba) jsou celé zelené . To potěší barvomilovo srdce. A abych se neradoval dlouho, tak jsem je hnedka schoval pod zimní plecháče.
|\/| /\ '|' | '/.
Jakube dobrý,upřímně jsem se zasmál.Kde máš toho Boba?jakub píše:sakra, zase nic :/ kde ja mam bobaVáclav Brousek píše:Jakube fakt mám dnes perfektní náladu a nedostaneš mě.Jenom poznámku:Já řeším podstatné věci,né plky.
Koukám kluci, že to tady docela jedeRobert píše:Tady su, tady su, ze mne nechytite???Václav Brousek píše:Jakube dobrý,upřímně jsem se zasmál.Kde máš toho Boba?jakub píše: sakra, zase nic :/ kde ja mam boba
btw. musím se pochlubit že dneska jsem dostal plastovou část poklic po přestříkání na stříbrno (mají krásnej perleťovej efekt) a když jsem na ně
nasadli ten chromovanej střed+okraj...no nááádhera. Už se těším na jaro (na zimu jsou škoda )
Červený Matiz 0.8 CD (dual airbag, ABS, posilovač, stylový interiér, zadní kšilt, atd. )
Přesně jako rezervní si je klidně schovej na později . K těm barvám ty destičky sou nejen zelený ale taky hnědý a ještě snad modrý ale to si nejsem jist jestli sou na Matize na Nubiru určitěOndras píše:Tak jsme včera viděl ty desky, co jsem tem měl. No ještě, že se měnily. Vnější strany kotoučů byly docela OK, ale vnitřní uprostřed hodně probržděné, takže vnitřní desky jsou pěkně vyboulené. Ale zbrousit to půjde a zůstanou jako rezerva.
Tak moj otec mal s doštičkami zábavnú príhodu. Ide si kľudne po meste, blíži sa ku križovatke, stlačí brzdu, brzdový pedál sa prepadne až na podlahu a matizko sa rúti ďalej. Na druhý pokus nakoniec zabral, ale boló to len tak tak. A dovod? Doštička sa prelomila na 2 kusy. Fakt sila, by ma niečo také nikdy nenapadlo pri aute, čo je pravidelne servisované a brzdy malo kontrolované pred nedávnom. Ale hlavne, že prežili aj otec aj matiz