Trasenie pri brzdení

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
martin83

Trasenie pri brzdení

Příspěvek od martin83 »

Mám problém pri brzdení. Vlastním Nexiu GLX 1.5 16V. Pri brzdení z väčšej rýchlosti( okolo 100km/h ) sa auto strašne roztrasie. Vymenil som aj predné kotúče a platničky ( auto má 130 000km ) ale trasenie sa len trocha zmiernilo. Prosím poraďte mi kde môže byť ešte chyba. Veľmi pekne ďakujem. MARTIN
Reklama

milosh

Příspěvek od milosh »

Nemohlo by to byt spatne vyvazenymi koly?
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Pajda
Kontaktovat uživatele:

Re: Trasenie pri brzdení

Příspěvek od Pajda »

martin83 píše:Mám problém pri brzdení. Vlastním Nexiu GLX 1.5 16V. Pri brzdení z väčšej rýchlosti( okolo 100km/h ) sa auto strašne roztrasie. Vymenil som aj predné kotúče a platničky ( auto má 130 000km ) ale trasenie sa len trocha zmiernilo. Prosím poraďte mi kde môže byť ešte chyba. Veľmi pekne ďakujem. MARTIN
Dávals tam úplně nové kotouče, nebo už použité? (pak by mohly být vyrezlé přepážky).
Jinak projdi všechny kuláky a pdobné záležitosti. Doufám že kola a gumy jsou OK.
Na Nexii vzpomínám v dobrém :-) , ale MPV je MPV
neválí se vám v garáži nepotřebná SPZ - v mé sbírce je pro ní místo,
Richard

Příspěvek od Richard »

Dával jsem kdysi do kupy brzdy u Mitsubishi Space Wagon, udělal jsem (přebrousil) kotouče, ale pořád to nebylo ono, klepalo se to při brždění. Až když se přetočily i zadní bubny teprve to bylo OK. Asi se vibrace přenášejí hydraulikou odzadu i dopředu. 8)
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Určitě máš ABS, nepleteš si to s s odbržďováním ABSu?

Když na to hamstnu při 100 km/h na suchu, tak se taky auto trochu rozvibruje, ale na 100% to dělá systém ABS. Na mokru je navíc trochu cítit jak se kluznou kola než to odbrzdí.
V aktivní službě:
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
Richard

Příspěvek od Richard »

Pepe píše:Určitě máš ABS, nepleteš si to s s odbržďováním ABSu?

Když na to hamstnu při 100 km/h na suchu, tak se taky auto trochu rozvibruje, ale na 100% to dělá systém ABS. Na mokru je navíc trochu cítit jak se kluznou kola než to odbrzdí.
Mitsubishi bylo z roku 1987 a žádné ABS nemělo. Prostě se mi auto klepalo při brždění, jak jsem psal, nechal jsem přebrousit kotouče, zlepšilo se to, ale pořád to nebylo to ono. Teprve po přetočení zadních bubnů to ustalo. ABS by se při normálním brždění nemělo nijak projevovat, až při brždění na hranici adheze se projeví jeho činnost. Ale to opravdu musíš na brzdu na suchu dupnout jako slon. :lol:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Návštěvník

vibrace při brždění

Příspěvek od Návštěvník »

měl jsem stejný problém a všechno dělaly zadní brzdy.Až pojedeš po prázdné SUCHÉ !! silnici ,pomalu zatahuj jen ruční brzdu a ono se to ukáže kde je problém ,jestli v zadních nebo předních brzdách. Opravdu to ale nezkoušej na mokru ani vlhku nebo dopadneš jako já.Mně se nejdříve zablokovalo jen pravé zadní kolo a musel jsem výrovnávat čtyři parádní smyky, než jsem to znovu dostal pod kontrolu. 8)
]Rebro[

Re: vibrace při brždění

Příspěvek od ]Rebro[ »

Anonymous píše:měl jsem stejný problém a všechno dělaly zadní brzdy.Až pojedeš po prázdné SUCHÉ !! silnici ,pomalu zatahuj jen ruční brzdu a ono se to ukáže kde je problém ,jestli v zadních nebo předních brzdách. Opravdu to ale nezkoušej na mokru ani vlhku nebo dopadneš jako já.Mně se nejdříve zablokovalo jen pravé zadní kolo a musel jsem výrovnávat čtyři parádní smyky, než jsem to znovu dostal pod kontrolu. 8)
Teda to si potom ako rychlo musel ist :twisted: :shock:
Je: Volvo V50
Bola: Nexia GL
Spotreba - 2 motory