Poprskany motor - co s tym?

Moderátor: Blue Lanos

Adrian

Poprskany motor - co s tym?

Příspěvek od Adrian »

Mam polrocneho Matiza (0.8) a vsimol som si, ze je motor (ale aj okolie)poprskany (pofrkany) zrejme olejom a vyzera to dost neprijemne. Este pred tym ako ho zoberiem do servisu, chcem sa spytat, ci nemal niekto podobny pripad. Ci to nemoze byt nevhodnym tesnenim uzaveru, resp.hadicky. Pokial by sa niekto uz stretol s takymto problemom dajte mi prosim vediet, aby som vedel nasepnut servisakovi.
Diky, Adrian(adlerchrsss@yahoo.co.uk)
Reklama

T-PK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-PK »

Hej,každopádně si s tím zajdi do servisu...Mi taky valil olej a bylo prostě špatným těsněním (myslím pod vanou)..Je to poměrně levná záležitost,jen záleží,jak dlouho se s tím ten servisák bude drbat...Ale zavčasu tam s tím zajdí,protože se potom nedoplatíš za olej a jak si psal tak to taky blbě vypadá..
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Tak bývalo běžné že kvůli přeprvě auta přes moře byl motor nastříkán konzervačním přípravkem stejně tak celý auto ale zvenku se to umyje před předáním zákazníkovi ale motor nikdo nemeje ten konzervační vosk se rozpouští teplem a tmavne takže to vypadá jako by to byl olej zkontroluj jestli neubývá olej a jestli to není skutečně olej vosk jakoby lepí ale zřejmě nebude i když jestli máš čas a možnost zajet do servisu tak není nic jednodušího než aby ti na to kouknul mechanik a uklidnil tě 8)
Adrian

Příspěvek od Adrian »

Ano, asi mas pravdu, zrejme to bude s tou konzervacnou latkou, len ma mylilo to, ze to ma naozaj take hnede zafarbenie (miestami, hlavne na motore). Skratka vyzera to velmi nechutne na nove auto (6500 km). Teraz castejsie kontrolujem stav oleja, ale zatial je to v norme. Pre istotu som sa ale objednal do servisu a povedali, ze mi umyju kompletne motor a budu ho testovat, ci niekde nieco neunika. Inac diky za info, o tej konzervacnej latke som nevedel a dufam, ze to bude naozaj s tym.
shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman »

Taky mi tam blbci nechali ten konzervační vosk, blbě vypadá a taky dost smrdí. Už je to pár let zpět. Jen to svědčí o neprofesionálním přístupu prodejců a o tom, že si na to nedokázalo došlápnout ani zastoupení značky. Snad bude jednou lépe...
Adrian

Příspěvek od Adrian »

Tak som ho dnes zobral do servisu, potvrdili, ze to je konzervacna latka a za odstranenie a vycistenie mi vyuctovali 670,-Sk. Je to opravnene, pokial ho mam este v zaruke? :?
zabijec

Příspěvek od zabijec »

Tohle by jsi určitě platit neměl, protože je to jen odfláknutá práce prodejce, kterou by měl dát do pořádku.
Už bez Matesa
Adrian

Příspěvek od Adrian »

Ano, aj ja som to tvrdil, no povedali, ze oni su povinni odstranit konzervacnu latku len z vonkajska vozidla. Neviem ci sa mi oplati s nimi handrkovat, lebo samozrejme servisaci su uz uplne ini chlapici ako obchodnici - neserinkaju sa s tebou.
zabijec

Příspěvek od zabijec »

No právě, jsou to šmejdi a hádat se snimi snad ani nemá cenu. Však hned jak mi skončila záruka, tak jsem se na servisy vy..l, a pojedu tam jen když se podělá něco, co mi nikdo jiný neopraví.
Už bez Matesa
Adrian

Příspěvek od Adrian »

Aj tak diky za vsetky dobre rady a som rad, ze to aspon nie je nic vazneho. Tych 670,-Sk nejak vylezim.
jakub

Příspěvek od jakub »

shaman píše:Taky mi tam blbci nechali ten konzervační vosk, blbě vypadá a taky dost smrdí. Už je to pár let zpět. Jen to svědčí o neprofesionálním přístupu prodejců a o tom, že si na to nedokázalo došlápnout ani zastoupení značky. Snad bude jednou lépe...
pockat ja to nechapu ja mam na motoru ten kozervacni vosk taky a uprimne nechapu proc ho odstranovat?
Adrian

Příspěvek od Adrian »

Teoreticky by to nemal byt problem, (nemusi sa odstranovat) len mi to zacalo priharat na motor, dost to smrdelo (aj v kabine) a vyzeralo to s prepacenim ako keby sa tam niekto vyvracal. Servisaci tvrdia, ze to je len vec vzhladu a estetiky, no ja to chcem mat ciste, aspon kym je auto nove.
Adrian

Příspěvek od Adrian »

Takze, uz ho mam hotoveho, no mozem povedat, ze mozno to stalo zato. Teraz sa mi pod kapotou vsetko blizka, dokonca vyzera lepsie ako ked som ho kupoval, ziadne skvrny, flaky "sople"... 8) Moja firemna oktavka sa teraz moze hambit, aj ked snou som taketo problemy nemal. Servisaci sa nenechali ukecat a peniazky samozrejme zobrali. Kaslem na nich :?: .
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Někdy je to těžké tohle není závada takže odstranit to je pouze na tvé výslovné přání a tak si samozřejmě můžou naůčtovat pracovní úkon ale 670 Sk si mi zdá trošku hodně za umytí motoru nehledě na to že solidní obchodník ti to měl udělat zdarma je to práce na 10 minut a je to :(
shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman »

Jak se dá umýt motor za 10 minut? To by se mi docela hodilo. Znamená to polít nějakým žroutem a pak vyšplíchat wapkou? H
Pro ty co mají rádi skútry - www.scootland.cz
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“