pokazené elektrické okno

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Dano
Kontaktovat uživatele:

pokazené elektrické okno

Příspěvek od Dano »

Chcel by som sa opytat na skusenosti s vymenou stahovacieho mechanizmu elektrického okna. Pokazilo sa mi plastove kolecko so zavitom na ktore sa navija lanko. Ono to vyzera, ze ked sa to raz rozobere (poodvrtava), tak zostava uz len kupit koplet aj stahovacku aj motor. Ved ono sa to v tych dverach ani spojit neda. Myslim ponavliekat lanka do toho kolecka na motorceku. Je mi jasne, ze nity sa ponahradzaju srobmi. Mne len neni jasne, ci sa to meni ako celok aj stahovacka aj motor. Lepsie povedane motor sa aj da odmontovat zvlast, ale ten mechanizmus co je na nom mi pripada ako neoddelitelna sucast stahovacky. Jednoducho sa to nemoze podarit ponamotavat tie lanka a nejako to poskladat a to vsetko na mieste.
Reklama

pekrtek

pokažené elektrické okno

Příspěvek od pekrtek »

Mění se pouze stahovačka. Dá se koupit komplet, motor se nechává. Dělal jsem to u Racera dvakrát, v druhém případě jsem právě používal stahovačku z Nexie.
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

ale ta stahovacka neni len kolajnicka a lanka ze? to je aj ten plech s tym plastovym koleckom na motore nie? ono je to vlastne uzatvoreny okruh. to nema konce. hovorim dobre?
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Ano je to tak když povolíš motorek tak je pod ním růžice do které zastrčíš motorek a všechno zase běhá 8)
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Ked tak pozeram na tu stahovacku, tak to je jak jednorazovka. To je jednoducho odsudene na pokazenie. To predsa musi byt v servise kazdodenna zakazka. Dufam, ze to neni moc drahe.
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Keby niekoho zaujimalo kolko stoji ta stahovacka, tak 519 Sk s DPH. Original diel. Idem ju nahodit :lol:
Radmont

Příspěvek od Radmont »

a kde si ju kupoval?
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Není to uplně neobvyklá oprava ale že by se to dělalo každou chvíli to taky ne o výkendu sem byl na pražské autoshow a jezdil sem na segwayovi no a je to super zážitek fakt jestli budete mít někde na výstavě tu možnost rozhodně neodmítejte je to úžasný až na tu cenu přes 200 000 bez daně a tam mi prodejce taky řikal máme plastový stojánek opatrně na každé výstavě tak tři ulomíme a tak prý skusil kontaktovat výrobce co kdyby ten stojánek dělali třeba hliníkový aby něco vydržel a odpověď výrobce " a co byste prodával " tak něco podobného je to s autodíly ty auta se prostě musí přiměřeně kazit aby mohli žít servisy a výrobci dílů a prodejny :cry: :cry: :cry: jo a narozdíl od Amerického prezidenta Bushe sem z toho nespadl :) :)

Obrázek
Obrázek
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Radmont píše:a kde si ju kupoval?
Urcite nie v Hermestrade 8)
Radmont

Příspěvek od Radmont »

preco nie v hermes??? :?
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Mozno su uz lacnejsi, ale raz som tam bol o dost ma cenou sokovali. Ja chodim do Topbitu.
Dark69

Re: pokazené elektrické okno

Příspěvek od Dark69 »

Predne Lave elektricke okno mi pri zatvarani zacalo vydavadat strasne silne skripave zvuky..Zvuk vychadza od motorceka, od toho plastoveho bieleho kolecka co je na nom, co navija lanko...Vsimol som si ze to kolecko ma strasne velku vôlu a pri praci sa hybe do stran ako len chce...Mozno zadrhava to tam niekde a preto tie strasne zvuky...Ak odvrtam 3 nity co drzia motorcek tak bude sa dat vybrat cisto len ten motorcek vonku? bez mechanizmu? Myslim to tak ze ci dokazem motorcek vybrat z toho plastoveho kolecka vonku, ze v dverach ostane to kolecko plastove aj s mechanizmom celym...neviem ako to je tam uchytene to kolecko o motorcek...Za rychle rady Dakujem...
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

Podobny problem mam aj ja na lanose. Tazko idu a pri pohybovani hlavne hore pustaju neprijemne vyskajuce a vrzgajuce zvuky. Motorcek som precistil uhliky, precistil som silikonovym sprejom gumenne kolajnicky a vysledok o kustik lepsie.
Motorcek mam taisto prinitovany k mechanizmu co navija lanko. Niekto ale pisal ze by to nemalo byt prinitovane ze sa to da normalne odtial dat prec ale neviem. Cize musis vybrat cely mechanizmus aj s motorcekom a tak to odnitovat a dakou doskou zaseknut okno aby ti nepadalo kym to budes opravovat. Vela zdaru potom podaj hlasnie jak si dopadol.
Bo ja sa chystam este poriadne precistit tie kolajnicky vraj su stare tak preto vraj motorceky by sa nemali takto pokazit :) tak uvidime.
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

No mne ide o to ze ci sa da hlavne vybrat ten motorcek z toho palstoveho kolecka co navija lanko....Nevidel som tam princip ako sa to oddeluje...A hlavne tie strasne zvuky vychadzaju naisto z motorceka?? Pustim sa do toho dnes asi a dam vediet ako som dopadol ;)
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

Ja som vcera rozoberal vodicove dvere u kamarata co kupil lanosa a tak sme to chceli trocha vylepsit lebo sklo uz hore skoro nemalo sil sa zatvorit :(

Najprv som si dal sklo do takej polohy aby som mal pristup ku dvom samorezom v tom bielom plaste co drzia sklo. Po odskrutovani sa da sklo krasne a bezpecne vybrat!!
Potom som odskrutkoval 3 matky co drzia motorcek a v domneni, ze ho vyberieme a precistime lebo tiez vydava take piskave zvuky ale to sa samozrejme neodarilo a tak sme namazali bowdeny, ocistili a namazali gumove "kolajnicky" a navazelinovali tu listu po ktorej chodi ten biely plast so sklom. Cele to poskladali a vysledok je len o malo lepsi okno sice ide o dost pomalsie hore ako prave ale aspon sa dovrie. S toho mi plynie, ze bez vymeny celeho "ansamblu" sa to uz neda nijak zlepsit :((

Jo a pre informaciu este. Skusil som behat len tak hore-dole bez skla a ten zvuk je rovnky a pri pokuse o zachyteni rukou ten plast co drzi sklo ten motorcek nema az taku silu tzn. ze mazanie kolajniciek ci uz plastovych alebo kovovej listy s tym uz moc zazrak nespravi.
Přílohy
okna.jpg
okna.jpg (20.04 KiB) Zobrazeno 2141 x
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“