Lega mi ZASE NEKUUURI

Moderátor: Blue Lanos

schranzmania

Lega mi ZASE NEKUUURI

Příspěvek od schranzmania »

Zdravim. Kedze sa nam vonku ochladilo a ja som teplomilny clovek, dnes som sa snazil kurit si vo svojej leganze, no nedarilo sa. Je to u tychto aut normalne, ze ked nastavim klimu na 32°C nejde uplne horuci vzduch? skusal som aj vnutorny aj vonkajsi okruh, aj s klimou aj bez no stale iba vlazny vzduch fukal. Podobny problem som mal na predchadzajucej mazde, no tam bol akurat riadne zapraseny radiator, ktory som vytiahol von a kyselinou precistil. Potom bolo v aute ako v pekle. Nema niekto s takymto niecim skusenosti, alebo ked mam klimu a max nastavim 32°C tak ide len vlazny vzduch?
Naposledy upravil(a) schranzmania dne stř říj 06, 2010 11:35, celkem upraveno 1 x.
Reklama

conpet
Kontaktovat uživatele:

Re: LEGA mi nekuri?

Příspěvek od conpet »

Jo to je u legy běžný, buď proplach nebo radši přímo výměna radiatoru, je možný ale že ti jenom nefungujou správně klapky.
Naposledy upravil(a) conpet dne stř zář 01, 2010 11:29, celkem upraveno 1 x.
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
schranzmania

mal si uz niekedy vytiahnuty radiator? je to moc komplikovane ho dostat von? lebo na mazde som musel zhodit pol auta aby som sa k nemu dostal, je to aj na leganze tak? nestaci naliat do chladica ocot a jazdit na tom chvilku?
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Ať 1 nazdar Ať 2 tu sa používá slovíčko HLEDAT lebo o kúrení v Legyne je to 122 odkazov tak nezakládaj nové lebo je tu potom bordel :D No už som Ťa zdrbal takže...............

Preplach je lahký a návod nájdeš tady...

https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... %C3%A1tora

ono to docela pomáhá ale nie vždy a na dlho lebo priechod vody cez radiátor je cez velmi tenké rúrky a tam sa usadí ten bordel a vyčistenie je prakticky nemožné takže potom už len výmena a na tu je návod tady ........

https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=19&t=14274

Tak čítaj a skúšaj :lol:
schranzmania

srry ze som zalozili novu temu, no to preto, lebo uz s radiatorom mam uz svoje skusenosti.. na mazde sme ho preplachovali vodou, octom a bohvie cim este, vymenili aj vodnu pumpu a termostat no nic z toho nepomohlo... preto som chcel vedet ako je to v leganzach a hlavne s tym vytahovanim radiatoru a preplachovanim, ci to pomoze, lebo v mazde som ho musel cely vytiahnut von, naliat do neho 4x kyselinu syrovu a potom este s octom vyvarat vo velkom hrci aby to povolilo... nechcel by som to robit 10min a kazdy mesiac, radsej 10hodin a mam s tym pokoj, no ako sa tu pise, asi to nema zmysel, kedze je to "opel" a hned sa to znova zanesie...
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Radiátor je síce babračka ale dá sa to uplne normálne vybrať chce to len troška zručnosti a hlavne nervy ale ide to len s odplastovaním spodku no a ten pliešok čo tam drží tie rúry tak to je ten hlavolam ale Já som radiátor proste s tade vytrhol a potom som ten pliešok vybral no a nakoniec keď si čítal som len tie rúry zaaretoval gumenou hadicou a je to - teraz kočka kúrí ako divá :lol: :lol: :lol:
schranzmania

ja som z mazdy vytahoval radiator a daval naspat presnych 10hodin... cela pristrojovka musela von :( dufam ze to tu takto nebude ak ho budem vytahovat... inac rozmyslam, ze "vylejem" komplet chladiacu kvapalinu a nahradim ju na chvilku cistim octom... to by malo pomoct a nemusim radiator vytahovat.... myslis ze to autu neublizi? inac a maju byt tie hadicky co idu z nadrzky na chladiacu horuce jak svina? lebo sa mi to akosi nezda....
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No to vlastne môže byť aj zlý termostat Já ho menil hned pri kúpi ale velmi nepomohol takže čisten ie troška pomohlo a potom náhoda lebo mi začal pretekať tak som ho vymenil a fertik už kúrí :lol: S tým octom by to možno pomohlo ale tie hadice do nádržky tedy ta tenká má byť horúcá -i
morfeus

Příspěvek od morfeus »

Caute
Ja prave chcem vymenit radiator, nakolko mi zacal tiez. Uz som z toho zufaly,lebo posledny plast neviem dat dole. Odmontoval som cidlo teploty ,na lavej strane skrutky na pravej tiez ,predna cast ide dole asi 5 cm a vidim radiator ,ale zadok ani za boha nejde dole,,hladal som ci tam niesu este sroby, ale nic nevidim. Je na ten plast nejaky postup ,ako to dat dole? DIkI
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No ten spodný plast nevyberieš musíš ten radiátor vypáčiť a to tak že ten plast pod ním proste silno tlač smerom dole a radiátor je v predu chytený tým plieškom (pozri hore v odkazoch ) :idea: Po pravde já som ten plast uplne surovo nalomil a potom prelepil silikónom je to len schránka na radiátor a tak pokud poškodíš bok toho krytu tak sa nič nedeje jo a rob to od vodičovej strany :idea:
schranzmania

ked uz sa bavite o tom vyberani radiatoru.... vyberate ho cez kabinu alebo cez motorovy priestor? ak cez kabinu, musi ist cela pristrojovka dole? alebo ako to je na lege?
HusarJan

Příspěvek od HusarJan »

Cez motorový priestor sa ani vybrat nedá iba z dnuká a prístrojovka nemusí ist von ;) akú si mal mazdu :?:
schranzmania

mal som mazdu 626 r.v. 1993 a tam som musel do srobu rozobrat pristrojovku aby som ten hlupy radiator vytiahol.dufam ze na tomto tolko roboty nebude. :evil:
schranzmania

dakujem za vsetky rady, no stacilo vycistit to octom... tri krat som tam nalieval po 3 litre octu a po par dnoch vyplachol vodou a uz kuri ako ma... Chcem sa spytat este jednu vec a to, ze kolko chladiacej kvapaliny sa vleze do leganzy. V obchode kde som kupoval chladiacu, mi povedal ze 7 litrov, no ja som tam dostal len 3 litre.. je to v poriadku?
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Ano Lega má 7 L nápln ale to by si musel uplne odvodniť celú sústavu plus motor a to je zbytočné takže po vypustení sa tam dává asi do 4 litroch :lol:
Odpovědět

Zpět na „LEGANZA“