Lega mi ZASE NEKUUURI
Moderátor: Blue Lanos
-
Lega mi ZASE NEKUUURI
Zdravim. Kedze sa nam vonku ochladilo a ja som teplomilny clovek, dnes som sa snazil kurit si vo svojej leganze, no nedarilo sa. Je to u tychto aut normalne, ze ked nastavim klimu na 32°C nejde uplne horuci vzduch? skusal som aj vnutorny aj vonkajsi okruh, aj s klimou aj bez no stale iba vlazny vzduch fukal. Podobny problem som mal na predchadzajucej mazde, no tam bol akurat riadne zapraseny radiator, ktory som vytiahol von a kyselinou precistil. Potom bolo v aute ako v pekle. Nema niekto s takymto niecim skusenosti, alebo ked mam klimu a max nastavim 32°C tak ide len vlazny vzduch?
Naposledy upravil(a) schranzmania dne stř říj 06, 2010 11:35, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
Re: LEGA mi nekuri?
Jo to je u legy běžný, buď proplach nebo radši přímo výměna radiatoru, je možný ale že ti jenom nefungujou správně klapky.
Naposledy upravil(a) conpet dne stř zář 01, 2010 11:29, celkem upraveno 1 x.
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
-
mal si uz niekedy vytiahnuty radiator? je to moc komplikovane ho dostat von? lebo na mazde som musel zhodit pol auta aby som sa k nemu dostal, je to aj na leganze tak? nestaci naliat do chladica ocot a jazdit na tom chvilku?
-
- Kontaktovat uživatele:
Ať 1 nazdar Ať 2 tu sa používá slovíčko HLEDAT lebo o kúrení v Legyne je to 122 odkazov tak nezakládaj nové lebo je tu potom bordel No už som Ťa zdrbal takže...............
Preplach je lahký a návod nájdeš tady...
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... %C3%A1tora
ono to docela pomáhá ale nie vždy a na dlho lebo priechod vody cez radiátor je cez velmi tenké rúrky a tam sa usadí ten bordel a vyčistenie je prakticky nemožné takže potom už len výmena a na tu je návod tady ........
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=19&t=14274
Tak čítaj a skúšaj
Preplach je lahký a návod nájdeš tady...
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... %C3%A1tora
ono to docela pomáhá ale nie vždy a na dlho lebo priechod vody cez radiátor je cez velmi tenké rúrky a tam sa usadí ten bordel a vyčistenie je prakticky nemožné takže potom už len výmena a na tu je návod tady ........
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=19&t=14274
Tak čítaj a skúšaj
-
srry ze som zalozili novu temu, no to preto, lebo uz s radiatorom mam uz svoje skusenosti.. na mazde sme ho preplachovali vodou, octom a bohvie cim este, vymenili aj vodnu pumpu a termostat no nic z toho nepomohlo... preto som chcel vedet ako je to v leganzach a hlavne s tym vytahovanim radiatoru a preplachovanim, ci to pomoze, lebo v mazde som ho musel cely vytiahnut von, naliat do neho 4x kyselinu syrovu a potom este s octom vyvarat vo velkom hrci aby to povolilo... nechcel by som to robit 10min a kazdy mesiac, radsej 10hodin a mam s tym pokoj, no ako sa tu pise, asi to nema zmysel, kedze je to "opel" a hned sa to znova zanesie...
-
- Kontaktovat uživatele:
Radiátor je síce babračka ale dá sa to uplne normálne vybrať chce to len troška zručnosti a hlavne nervy ale ide to len s odplastovaním spodku no a ten pliešok čo tam drží tie rúry tak to je ten hlavolam ale Já som radiátor proste s tade vytrhol a potom som ten pliešok vybral no a nakoniec keď si čítal som len tie rúry zaaretoval gumenou hadicou a je to - teraz kočka kúrí ako divá
-
ja som z mazdy vytahoval radiator a daval naspat presnych 10hodin... cela pristrojovka musela von dufam ze to tu takto nebude ak ho budem vytahovat... inac rozmyslam, ze "vylejem" komplet chladiacu kvapalinu a nahradim ju na chvilku cistim octom... to by malo pomoct a nemusim radiator vytahovat.... myslis ze to autu neublizi? inac a maju byt tie hadicky co idu z nadrzky na chladiacu horuce jak svina? lebo sa mi to akosi nezda....
-
- Kontaktovat uživatele:
No to vlastne môže byť aj zlý termostat Já ho menil hned pri kúpi ale velmi nepomohol takže čisten ie troška pomohlo a potom náhoda lebo mi začal pretekať tak som ho vymenil a fertik už kúrí S tým octom by to možno pomohlo ale tie hadice do nádržky tedy ta tenká má byť horúcá
Caute
Ja prave chcem vymenit radiator, nakolko mi zacal tiez. Uz som z toho zufaly,lebo posledny plast neviem dat dole. Odmontoval som cidlo teploty ,na lavej strane skrutky na pravej tiez ,predna cast ide dole asi 5 cm a vidim radiator ,ale zadok ani za boha nejde dole,,hladal som ci tam niesu este sroby, ale nic nevidim. Je na ten plast nejaky postup ,ako to dat dole? DIkI
Ja prave chcem vymenit radiator, nakolko mi zacal tiez. Uz som z toho zufaly,lebo posledny plast neviem dat dole. Odmontoval som cidlo teploty ,na lavej strane skrutky na pravej tiez ,predna cast ide dole asi 5 cm a vidim radiator ,ale zadok ani za boha nejde dole,,hladal som ci tam niesu este sroby, ale nic nevidim. Je na ten plast nejaky postup ,ako to dat dole? DIkI
-
- Kontaktovat uživatele:
No ten spodný plast nevyberieš musíš ten radiátor vypáčiť a to tak že ten plast pod ním proste silno tlač smerom dole a radiátor je v predu chytený tým plieškom (pozri hore v odkazoch ) Po pravde já som ten plast uplne surovo nalomil a potom prelepil silikónom je to len schránka na radiátor a tak pokud poškodíš bok toho krytu tak sa nič nedeje jo a rob to od vodičovej strany
-
ked uz sa bavite o tom vyberani radiatoru.... vyberate ho cez kabinu alebo cez motorovy priestor? ak cez kabinu, musi ist cela pristrojovka dole? alebo ako to je na lege?
Cez motorový priestor sa ani vybrat nedá iba z dnuká a prístrojovka nemusí ist von akú si mal mazdu
-
mal som mazdu 626 r.v. 1993 a tam som musel do srobu rozobrat pristrojovku aby som ten hlupy radiator vytiahol.dufam ze na tomto tolko roboty nebude.
-
dakujem za vsetky rady, no stacilo vycistit to octom... tri krat som tam nalieval po 3 litre octu a po par dnoch vyplachol vodou a uz kuri ako ma... Chcem sa spytat este jednu vec a to, ze kolko chladiacej kvapaliny sa vleze do leganzy. V obchode kde som kupoval chladiacu, mi povedal ze 7 litrov, no ja som tam dostal len 3 litre.. je to v poriadku?
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano Lega má 7 L nápln ale to by si musel uplne odvodniť celú sústavu plus motor a to je zbytočné takže po vypustení sa tam dává asi do 4 litroch