Měrka oleje motoru
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Měrka oleje motoru
Už jsem měl víc aut, ale u žádnýho nebyla měrka na olej taková jako na Nubiře . Kde je vlastně správná hladina oleje? Měrka je asi na 4 CM prolisovaná, kdyby jenom to, je to jasný . Ale je na ní ještě napsáno- přesně : MAX / 1.0L / MIN . Takže hladina je po celém rozsahu toho prolisu , nebo pouze mezi lomítky ?? Pochopil bych , když tam mám asi po to " A" u MAX , že je to akorát , nebo je MAX na té horní čárce ( lomítku)???? Ještě jedna otázka , kolik asi žere 1.6 DOHC oleje, je potřeba to kontrolovat často?
- Reklama
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
U mně to vypadá tak že dole je značka min, a nad ní Max a 1L. pochopil jsem z toho že mezi min. a max. hodnotou je rozdíl 1L oleje.
Mně nežere nic a nikdy jsem neměl auto co by si vzalo deci oleje. Ani Felda na který jsem najel přez 100tis km si mezi výměnama nevzala ani kapku. motor kterej žere olej považuju za špatnej.
Podle manuálů bejvá povolená spotřeba oleje 0,5 - 1L/1000 km, jak kterej motor
Mně nežere nic a nikdy jsem neměl auto co by si vzalo deci oleje. Ani Felda na který jsem najel přez 100tis km si mezi výměnama nevzala ani kapku. motor kterej žere olej považuju za špatnej.
Podle manuálů bejvá povolená spotřeba oleje 0,5 - 1L/1000 km, jak kterej motor
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Samozřejmě krtek má pravdu spodní čárka znamená minimum a horní maximum a je to objem 1 litr . Spotřeba oleje je nízká a většinou se nemusí dolévat ale občas když se někdo nechová k motoru dobře tak si to nějaký olej veme norma která platí ještě z dob škodovek 120 je asi 0,6 Kg na 1000 Km ale dovedete si to dneska představit že byste za 15 000 dolili třeba 10 litrů oleje myslím že s takovým autem by nikdo z vás nejezdil . Spotřebu oleje si musíš vysledovat sám na svém autě jestli si ho zrovna koupil koukni se kolik ho tam je a pak po ujetí třeba 100 km ho znovu skontroluj ale přesně stejně jako předtím nejlíp na stejném parkovacím místě a stejně dlouho po vypnutí motoru a pak zase třeba po 500 a po 1000 no a podle toho poznáš jestli to žere nebo né a podle toho si uprav interval kontrol
Mám Nubiru ze Švýcarska, taky jsem dlouho měrku zkoumal a došel k závěru, že mi tam kámoš při výměně dal oleje o trochu víc. Je pořád zhruba o 0.75 až 1cm nad maximem. Říkal jsem OK trochu ubyde, ale nic. Po 7000 km furt stejně nad maximem rysky. Z toho usuzuju, že olej nežere. Ani jsem to, že by olej mizel nepřepokládal. Kdysi jsem měl Daewoo Le Mans najeto cca 80000 mil a od výměny do výměny (15000km) jsem nic nedoléval. Kamarád co jsem mu ho prodal snad ani olej neměnil už má hodně přes 120000mil a pořád jezdí. Pak jsem měl Mitsubishi Space Wagon- najeto asi 130000km a olej zase nemizel, od výměny do výměny (15000km) jsem taky nic nedoléval. Proto by mě Nubira velmi zklamala, pokud bych měl olej dolévat. To jsem nedělal ani u Felicie, která má teď cca 80000 km a taky od výměny do výměny (15000km)nic nedolévám. A to je známá olejnička!
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Jak čí Felda. Já měl nmovou 4,5 roku, najel jsem s ní 100500 km (fakt poctivejch) a nevzala si taky ani deci oleje. Podle mně když ho měníš včas i s filtrem tak ho nikdy žrát nezačne. Když ho neměníš, motor se víc opotřebuje a začne žrát olej. Tot moje teorieRichard píše:Mám Nubiru ze Švýcarska, taky jsem dlouho měrku zkoumal a došel k závěru, že mi tam kámoš při výměně dal oleje o trochu víc. Je pořád zhruba o 0.75 až 1cm nad maximem. Říkal jsem OK trochu ubyde, ale nic. Po 7000 km furt stejně nad maximem rysky. Z toho usuzuju, že olej nežere. Ani jsem to, že by olej mizel nepřepokládal. Kdysi jsem měl Daewoo Le Mans najeto cca 80000 mil a od výměny do výměny (15000km) jsem nic nedoléval. Kamarád co jsem mu ho prodal snad ani olej neměnil už má hodně přes 120000mil a pořád jezdí. Pak jsem měl Mitsubishi Space Wagon- najeto asi 130000km a olej zase nemizel, od výměny do výměny (15000km) jsem taky nic nedoléval. Proto by mě Nubira velmi zklamala, pokud bych měl olej dolévat. To jsem nedělal ani u Felicie, která má teď cca 80000 km a taky od výměny do výměny (15000km)nic nedolévám. A to je známá olejnička!
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram