Imobilizér nefunguje

Moderátor: Blue Lanos

Cecil

Imobilizér nefunguje

Příspěvek od Cecil »

Neporadil by mi někdo, co se mohlo stát. U Matize se mi podařilo vybít baterku. Vyndal jsem ji, dobil, namontoval zpatky a už jsem ho nenahodil. Starter točí, ale auto nechytá a imobilizer stále bliká jak prdlej. Díky
Reklama

jakub

Re: Imobilizér nefunguje

Příspěvek od jakub »

Cecil píše:Neporadil by mi někdo, co se mohlo stát. U Matize se mi podařilo vybít baterku. Vyndal jsem ji, dobil, namontoval zpatky a už jsem ho nenahodil. Starter točí, ale auto nechytá a imobilizer stále bliká jak prdlej. Díky
mno imho se stalo to, co rika ondras - byl tam klicek v zapalovani, kdyz jsi vyndaval baterku - ted akorat nechapu, jestli pomuze nahradni klic nebo nikoliv, mno pockame na ondrase ..
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

jakub píše:mno imho se stalo to, co rika ondras - byl tam klicek v zapalovani, kdyz jsi vyndaval baterku - ted akorat nechapu, jestli pomuze nahradni klic nebo nikoliv, mno pockame na ondrase ..
Naja. Ono se to stalo otci a už nevím, jestli stačil jen druhý klíček. Každopádně auto pak bylo v servise a do klíčku se nahrával kód imobilizeru. Jestli něco dělali i s jednotkou imobilizeru bohužel nevím. Chce to testnout...
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Někdy stačí jen překódovat klíče skus nejdřív použít druhej klíč ;)
Satik

Příspěvek od Satik »

Cecil píše:Neporadil by mi někdo, co se mohlo stát. U Matize se mi podařilo vybít baterku. Vyndal jsem ji, dobil, namontoval zpatky a už jsem ho nenahodil. Starter točí, ale auto nechytá a imobilizer stále bliká jak prdlej. Díky
Už Ti to funguje ?
Lacetti S.W. 2.0 16V TCDi, mint green, r. v. 2008, Magicar M100AS, Panasonic CQ-VX100N.
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Tady to už bude spíše otázka na Petrm..Jak se dá vyřadit imobilizér,když už k něčemu takovému dojde?Je vůbec nějaká možnost s autem odjet(mimo odtažení),když se to stane mimo bydliště a druhý (náhradní)klíček je třeba ve vzdálenosti 200 km.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Václav Brousek píše:....Jak se dá vyřadit imobilizér,když už k něčemu takovému dojde?
Já doufám, že to jde jen extrémně těžko nebo vůbec. Jinak by to nebyl imobilizér.
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Ondras píše:
Václav Brousek píše:....Jak se dá vyřadit imobilizér,když už k něčemu takovému dojde?
Já doufám, že to jde jen extrémně těžko nebo vůbec. Jinak by to nebyl imobilizér.
Mě jde o to,jestli je vůbec nějaká možnost to propojit na nouzové řešení a odjet s tím někam do servisu.Jak to potom dělají zloději aut?Ti přece auta neodtahují !!!!!!
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Václav Brousek píše:Mě jde o to,jestli je vůbec nějaká možnost to propojit na nouzové řešení a odjet s tím někam do servisu.Jak to potom dělají zloději aut?Ti přece auta neodtahují !!!!!!
Ale taky nekradou Matizy :). U dražších aut si nosí často vlastní ŘJ nebo je skutečně odtahují. Odtah je nejrychlejší a nejpohodlnější způsob krádeže.
|\/| /\ '|' | '/.

petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Zatím jsem to zkoušel obejít jen jednou ale jelikož nejsem zloděj nepochodil sem žádné nouzové vypnutí se nekonalo nakonec se musela měnit jednotka imobilu za 8 000 :( .
To s těma jednotkama je běžná věc u aut která se vyráběla s i bez imobilizéru se stejným motorem pak dáš jednotku která nepotřebuje imo a jedeš bez problémů proto je třeba prakticky nemožné někde sehnat jednotku na VW golfa bez imo :lol: :lol: :lol:
V diagnostice je sice převod do neutrálního režimu který nemá vyžadovat čip ale v tom případě co sem měl já to nefungovalo a nic přepnout nešlo :( takže zřejmě když se blokne imo tak je to v háji :cry:
jakub

Příspěvek od jakub »

Ondras píše:
Václav Brousek píše:Mě jde o to,jestli je vůbec nějaká možnost to propojit na nouzové řešení a odjet s tím někam do servisu.Jak to potom dělají zloději aut?Ti přece auta neodtahují !!!!!!
Ale taky nekradou Matizy :). U dražších aut si nosí často vlastní ŘJ nebo je skutečně odtahují. Odtah je nejrychlejší a nejpohodlnější způsob krádeže.
presne - nejotrlejsi a taky to imho udelaj v klidu ve dne - kdo by to totiz cekal
T-PK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-PK »

Mno,třeba ja mám v Esperu taky imobilizer a mám tam (od výroby) schovaný jeden vypínaček a ten když prostě přepnu,tak vyřadím imho...Nechci někde (např. z Chorvatska) vest auto na korbě jiného... :o
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Tak to není originál ale něco domontovanýho ;)
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Jó, holt jsou již pryč ty doby( má mladá léta) kdy stačilo propojit kable a auto jelo i bez klíčku,kde byla jednoduchá elektrika a člověk nepotřeboval nějaké diagnostické přístroje a vystačil si z obyčejnou žárovkou(zkoušečkou)
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Jo tak ty už jsou dávno pryč ;)
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“