Filtr -klimatizace

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Tomáš

Filtr -klimatizace

Příspěvek od Tomáš »

Velká prosba: Kde najdu filtr klimatizace??? Typoval bych to asi pod palubkou u spolujezdce ale nic nenacházím. Jak často měnit, kolik stojí...DÍKES
Reklama

Richard

Příspěvek od Richard »

Tomáši, filtr klima je přístupný z motorového prostoru, je na straně spolujezce takový plastový vystouplý a vedou do něj dvě trubičky(asi čidla) po odmontování dvě matky (klíč 10) jseš tam. Kolik stojí nevím, jen jsem ho vyluxoval a dal zpátky (byl pěkně špinavý). Když budeš ho budeš kupovat hoď do placu kde a za kolik jsi ho sehnal. Na polským klubu Nubiry je popsána náhrada asi za 20 Zl. z nějakého filtru na vzduch.
Ale ten originál je i trochu uhlíkovej, tak bude asi lepší.
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Super, díky. To mě nenapadlo , myslel jsem, že je to něco k motoru, vedou do toho hadičky ze sání ??? Asi nějakej podtlak. Podívám se na to!
Cenu určitě pošlu, budu ho muset koupit, protože když topím, tak to divně smrdí.....

Tomáš -Nubira 1.6 Wagon '98
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Jo filtr klima je tam co popisujete ta věc co sundáte abyste se k němu dostali je zásobník podtlaku k ovládání klapek ventilace měnit se má každých 15 000 Km ve zhoršeném provozu častěji (když jezdíte jako služební po poli nebo stavbě) smrad z topení a spíš z klimatizace sme tu už párkrát řešili je potřeba provést desinfekci systému existují na to přípravky které se nastříkají do ventilace a kolem radiátoru a ty rozpustí všechen ten sajrajt a ten pak vyteče odtokem ven 8)
Richard

Příspěvek od Richard »

Klimu jsem si nechal zprovoznit (po úniku) v servisu Bosh ve Valdeku (u Velké Dobré) a tahal jsem rozumy z toho technika (klimu mám poprvé)
Když smrdí je potřeba vydesinfikovat (psal to petrm) stojí to asi 600,-.
Ptal jsem se po kolika KM je to potřeba dělat? Řekl, že pokud to nesmrdí není potřeba nic dělat, a aby tam nerostly houby a jinej sajrajt (je tam vlhko- výměník je orosený až omrzlý) tak se má tak asi 5 minut před dojezdem na místo klimatizace vypnout a vlastně se tak vysuší a nic tam neroste. V létě jsem se tak choval a nic mi nesmrdí. Dále mi říkal, že mám alespoň jednou za 14 dní zapnout klimu (i v zimě) kvůli mazaní kompresoru). Tohle není napsáno v příručce, tak tu informaci házím do placu. :) :) Za kontrolu, naplnění plynem včetně značkovače a po měsíci kontrolu zdarma jsem platil necelé 2000,-. Ten značkovač stojí asi 600,- a má tu výhodu, že i malý únik je vidět, svítí totiž v UV světle.
Tak mechanik se přikreje jako Coperfild takovou dekou zapne UV lampu a hned vidí kde to utíká. :D Pak to ušetří za náplň, protože malý únik se blbě hledá bez značkovače.
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Mně na novou Nubiru stojí filtr na klimu 799 v Ostravě (u mojeho salonu 950 bez DPH !!!!). Filtr je obyčenej papírovej nebo co to je. Žádnej uhlík !!!!
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Richard

Příspěvek od Richard »

Ten můj filtr mi připomíná takovej tmavej filc, určitě není papírovej, tak z toho jsem usoudil, že je přítomen uhlík :D Myslím, že tak rovnomerne by se nezašpinil. :?:
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Tak sem tam volal , originál je fakt s uhlikovou vrstvou a stojí 689,- s daní na Kostnickém nám. , jak jsem psal tématu náhradní díly
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Nejsem si tim sice uplne jistej, protoze mi ho vzdycky meni pri pravidelne prohlidce, ale porad mam dojem, ze original stoji 475 bez DPH.
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

S daní je rozdíl asi stovka. Nicméně to je v rámci servisní prohlídky, ne? Samostatně ho asi levnějš neseženeme
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Presne tak, je v ramci prohlidky. Ale myslim, ze pylovy filtr na http://www.autodilykrc.cz/index.php?str ... nik=nubira je presne to prave a tady je dokonce za 480 Kc vcetne DPH.
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Teď jsem zkouknul tu nabídku, myslím , že je to nějaká náhrada, musím ten svůj nejdřív vymontovat , ještě jsem se k tomu nedostal..... Koukal jsem na zadní pakny, nabízejí neoriginál asi za 600. Orig. stojí přez 1000,- , měli by jste důvěru k neorig. dílům na brzdách ? :?
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Asi by slo o konkretni znacku. Jeste kdyz sem mel Lanose, tak me na nej menili brzdovy desticky a i v Daewoo servise tam davali Ferodo.
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Tak jsem vyndal ten filtr klimy . Je fakt jenom látkovej , skoro jako ten u sání. Byl plnej much a jinýho bordelu , asi ho jen proženu kompresorem, prozatím.... Nechápu, proč mi v tý prodejně tvrdí, že má uhlíkovou vrstvu? Tomáš :?
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

No protože chtějí prodat tak když se jich takhle přesně zeptáš tak bez mrknutí oka řeknou samozřejmě že ano a pak se jdou možná někoho zeptat a dalšímu už třeba řeknou něco jinýho ;) Na brzdy klidně použij neoriginál jen to nesmí být nějaká lisovaná tma ale třeba Lucas , Ferodo , Bosch atd. prostě známé firmy 8)
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“