Zvednutá spotřeba

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Kromanonek

Zvednutá spotřeba

Příspěvek od Kromanonek »

Ahoj. Lanos 1.5, 63kW, spotreba plynu v zime cca 10l/100km pred dvema tydy jsem utrhl vyfuk. Nechal jsem ho vymenit spolu se zadnima pruzinama. Menil se zadni a stredni dil vyfuku a obe zadni pruziny. Dnes jsem byl na pumpe a po 300km si lanos vzal 40l plynu. Je mozne ze to ma nejaky vliv? Pripadne nemam na nadrzi vicko... Dik
Reklama

-peha-
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvednutá spotřeba

Příspěvek od -peha- »

Ano má lebo ten starý výfuk ti povoloval rýchlejší výplach a podla toho bol systém nastavený ale po výmene sa to rohodilo a je nutné to nastaviť a pri tom skontrolovať či skúr vymeniť vzduchový filter.Viečko na tankovaciom na to vpliv nemá a dostaneš ho aj v TESKU oddelenie auto alebo u hociakého servismana a aj občas na čerpačkách :D
Kromanonek

Dík. Vzduchový filtr je úplně nový. Jak mohu provést to nastavení? Musím do servisa?
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

Nieje to sice plyn
Ale teraz v zime sa spotreba aj u man rapdine zvysila :(
V lete cca na nadrz 520 km
Teraz ak spravim 450 budem rad
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Musíš do servisu lebo predpokladám že tam nemáš podtlak ale elektronic a ten sa nastavuje cez riadiacu jednotku s PC diagnostikou,ale aj FOXO má pravdu lebo zimná spotreba je vetšia no u Lanosa by sa nemala dostať nad 12 l plynu a uplne OK je 11 litrou cez zimu :D
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

asi to predam alebo darujem kua alebo este priplatim aby si to vobec niekto ako aj darovane zobral
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
kesko

Příspěvek od kesko »

to Kromanonek s tou zimnou spotrebou to byva zaujimave, a vplyv ma aj pumpa na ktorej tankujes. Niekde vypina uz pri 43 litroch, inde aj pri 47 litroch plynu. Raz urobim v meste 370 km na nadrz, inokedy 415 km. Ale ak ti podla teba skocila spotreba o vela, skus to dat nastavit, tym urcite nic nepokazis. -i
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
Kromanonek

Oka, akorat nevim v jakem service, protoze me vzdy poslou s lanosem u takovych veci do dupy v OStrave:-(
Kromanonek

A co se týče toho vzrůstu: před výměnou výfuku do 10 litrů. Nikdy to nebylo víc.
Kromanonek

Muj servisak me poslal s nastavovanim cehosi pres ridici jednotku do prdele a tituloval vas debily. TAk jsem naoplatku tituloval debilem jeho a hledam servisaka v Ostravě. Zatim mam jen ve FM a to je prece jen z ruky.
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

Tak to si ho teda mal poslat aj hlbsie ako len do prdele :)

Inak dneska som tankoval. Natankoval som 41 litrov ak ratam ze nadrz ma 48 tak mi v nadrzi ostalo 7 litrov.
Tym padom mi vychadza ze mam spotrebu na 498 km cca 8.2 kombinovana co je asi 180 km po dialnici zvysok mesto.
Navyse som sa dneska cudoval, lebo mi palicka klesla na nulu spravil som na nule este cca 60 km a stale mi nesvietila kontrolka. Toto robieva ale nepostrehol som ze az tak dlho na nule som predtym jazdil. Hm bohvie kolko km by som este spravil :D
Seat Altea XL 1,6 TDI
REBEL

Příspěvek od REBEL »

nez se me rozsvitila kontrolka ujel sem 80km-samozdrejme kanistr s benzinem v kufru
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

Ja som skusal asi najviac cca 30 km som presiel ked mi uz svietila kontrolka a dotankoval som vzdy okolo 43-44 litrov este.
Seat Altea XL 1,6 TDI
Kromanonek

No tak to by uz narazil na prostatu a prece nechcem aby z toho mel svina uzitel. Dnes jaem byl tankovat a po 261km jsem bral 18l plynu coz je zas nejak podezrele malo. Btw jak moc velkou ma vuli vyfuk? Se mi zda ze se mi dost kyve kdyz ho chytim za spoj stredniho a zadniho dila
Odpovědět

Zpět na „LANOS“