vadné čidlo venkovní teploty vzduchu
Moderátor: Blue Lanos
vadné čidlo venkovní teploty vzduchu
zdar řeším problém na Tacumě 2,0i LPG, chybová hláška 02,vadné čidlo venkovní teploty vzduchu,čidlo jsem našel, je natažený doprostřed chladiče klimy na výstuhu, je dvoupinové a z konektoru jdou jen dva dráty ukončené zalitou kuličkou a na na tom je nasazená trubička,zajímavý je že venkovní teplotu mi ukazuje na panelu hodin normálně (aspoň to zhruba sedí s teplotou na teploměru doma...) a proč to tedy blbne v automatický klimě???tak nevím jestli je chyba v čidle nebo někde jinde, dráty prodřený nejsou......ještě jsem objevil jeden problém v pojistkové skříni v motoru je 5A pojistka u CAM (?????) je tam daná 15A a je spálená při výměně za novou 15A hned po startu shoří nemůže to s tím souviset????kde se dá čidlo koupit na netu se mi ho nedaří najít....... díky za radu
- Reklama
Re: vadné čidlo venkovní teploty vzduchu
čidlo je vyvedené ze svazku kabelů ,co jdou pod chladičem asi 20cm ke konektoru nahoru a draty i čidlo jsou v takové plastové pancéřové hadici,pročistil jsem kontakty a nic,jedině že by v takumě bylo ještě nějaké jiné venkovní čidlo.....Nevíte někdo co znamená zkratka CAM v pojistkové skříňce????jsou tam ještě další zkratky pojistek které nevím co znamenají - ECM, EMS, TCM, ALDL (jsou to popisky v českém manuálu co jsem si tady stáhnul .....) Standa
Podle manuálu by ten ambient sensor měl mít při 25st.C asi 2200ohmů. A v té pozici CAM myslím že nemám pojistku, ale diodu, musel bych se podívat.
ECM je řídící jednotka, TCM je asi řídící jednotka k automatické převodovce a EMS jsou pojistky ke vstřikovačům a dalším čidlům. ALDL bude asi napájení do diag. zásuvky
ECM je řídící jednotka, TCM je asi řídící jednotka k automatické převodovce a EMS jsou pojistky ke vstřikovačům a dalším čidlům. ALDL bude asi napájení do diag. zásuvky
Citroen C4 Grand Picasso 1.8i, 92kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
a nevíš co je to to CAM?????na nic to asi nemá vliv ,aspoň to nepozoruju, auto šlape normálně...
no asi by to chtelo schema
ale CAM byva zkratka CAMSCHAFT nebo tak nejak se to pise to je vackova hridel tedy by to mohlo byt samostatne napajeni cidla vacky ktere mas spalene pripadne jsou spalene draty -pomerne bezny jev.par motoru uz shorelo od vadneho cidla.
ale schema na tacumu nemam tak nevim.
podivam se na nubi 2 treba tam neco vykoukam
ale CAM byva zkratka CAMSCHAFT nebo tak nejak se to pise to je vackova hridel tedy by to mohlo byt samostatne napajeni cidla vacky ktere mas spalene pripadne jsou spalene draty -pomerne bezny jev.par motoru uz shorelo od vadneho cidla.
ale schema na tacumu nemam tak nevim.
podivam se na nubi 2 treba tam neco vykoukam
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
Co jsem se tak díval, tak u nějakých motorů(byl tam psaný 2.0 MR-140), je ta pojistka opravdu na CMP sensor, což je čidlo vačkového hřídele, tady to je ve schématu http://gm.ws123.net/EN/documents/Tacuma ... ml#U5CVCSC
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
na co má vliv nefunkční čidlo vačkové hřídele???? a kde ho na motoru najdu z těch schémat na odkazu se o nedá vyčíst že bych na něj a kabely mrknul.....
nahore u kol rozvodu.sendat vrchni kryt motoru a tam bude koukat.ale pro jeho vymenu se musi sendat kryty rozvodu a pak se da vytahnout.kazdopadne bych se podival i na kabely.
pokud ho tam opravdu mas tak to ma vliv na chod motoru a spotrebu a vykon
pokud ho tam opravdu mas tak to ma vliv na chod motoru a spotrebu a vykon
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Simson s 51
Simson s 51
takže jsem tady na fóru našel i fotonávod na výměnu čidla vačky,ale prošel jsem včera všechny kabely od čidla sundal izolaci,znovu vše zaizoloval (byl tam jeden u konektoru prodřený....) nasadil 5A pojistku jak má být a dnes jsem to projel a rozdíl je fakt znát je to jiná jízda a pojistka zatím drží (před tím shořela i 20A...)jak bude chvilka projdu stejným způsobem i kabely od čidla teploty vzduchu třeba to taky pomůže
takže k tomu čídlu vačkové hřídele, po čase shořela 5A pojistka,tak jsem dal 10A vydržela cca 200km a po shoření jsem dal 15A a ta držela do dnes cca500km,dal jsem znovu 15A a 400km zatím drží,tak nevím jestli je to čidlo vháji nebo ne,mám ještě jeden problém, zničeho nic se mi samovolně zvýší otáčky volnoběhu na 1500 až 2000,nebo po vyřazení nespadnou a zůstanou na 2000, vyndal jsem krokový motorek ,vyčistil a promazal ale ty otáčky zlobí třeba 200Km v pohodě a pak vždycky ve městě na křižovatkách to zlobí,po opětovném nastartováni bez problémů....Kdaž zapnu klimu tak otáčky taky vyletí na 2000 chvilku drží a pak klesnou na 900???? Takže mám koupit nový krokový motorek,nebo je to jinde,dělá to na LPG i benzín,někdy otáčky spadnou ze 2000 po přepnutí na benzín ,někdy to nepomůže dík za rady
ted jsem tady na fóru našel vlákno, kde se píše že problémy může způsobovat kabeláž od ŘJ k jednotlivým čidlům, jsou tam prý studené spoje.... setkal se s tím někdo na Tacumě???? je pravda že když jsem prošel kabeláž k čidlu vačky znovu ji zaizoloval tak to chvilku šlapalo i na tu 5A pojistku.........
Re: vadné čidlo venkovní teploty vzduchu-poraďte..........
takže jsem si v Drafelu objednal nové čidlo venkovní teploty vduchu na Tacumu a přišlo mi úplně jiné i s jiným dvoupinovým konektorem a když jsem vymontoval to staré před chladičem, že ho nafotím tak jsem zjistil že mi na hodinách na palubovce přestalo ukazovat venkovní teplotu,takže at nejsem za hlupáka, protože jsem v Drafelu zdůrazňoval že chci čidlo na Tacumu r.v.2004, tak nevěřím že mi poslali špatné(i když stát se to může)není to čidlo venkovní teploty vzduchu pro automatickou klimatizaci pro Tacumu někde úplně jinde ????????????????? a pokud to někdo ví kde ho tedy hledat.....přikládám foto čidla před chladičem Standa
- Přílohy
-
- CIMG9763.JPG (45.54 KiB) Zobrazeno 6017 x
-
- CIMG9764.JPG (116.49 KiB) Zobrazeno 6017 x
Nevím, jestli Ti to pomůže, tady je obrázek automatické klimy http://partmaster.com.ua/?action=catalo ... _pic=24550 , mělo by to být č.9(96271343), ale není z toho vidět, kde je
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
V TISu je obrázek, že je to čidlo před chladičem. To Tvoje vypadá, jako kdyby odešlo, někdo ho ustřihnul a dal tam nějaké univerzální.
- Přílohy
-
- uaa7d120.png (10.96 KiB) Zobrazeno 6014 x
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
ne to čidlo tam bylo origo, byla přez něj ještě ta bužírka co jsou v ní vedeny dráty,myslel jsem že je vadné tak jsem ho střihnul a napájel jsem tam jiné z přídavného teploměru z auta(to venkovní ) pak jsem to vrátil protože klima hlásila závadu dál,a má to úplně jinou dvoupinovou zástrčku,posílám foto toho čidla z drafelu odpovídá tomu obr. ale když jsem jej zkusil napojit přez dráty, tak klima pořád hlásí poruchu.....
Po vyndání původního čidla mi přestal ukazovat palubní teploměr v hodinách který jinak funguje OK,takže jsem usoudil že to čidlo na aut. klimu v Tacumě je někde jinde než před chladičem - ale kde?????? na tom obr z UK není fakt vidět kde je
Po vyndání původního čidla mi přestal ukazovat palubní teploměr v hodinách který jinak funguje OK,takže jsem usoudil že to čidlo na aut. klimu v Tacumě je někde jinde než před chladičem - ale kde?????? na tom obr z UK není fakt vidět kde je
- Přílohy
-
- CIMG9769.JPG (63.67 KiB) Zobrazeno 6007 x
-
- CIMG9773.JPG (72.59 KiB) Zobrazeno 6007 x
-
- CIMG9772.JPG (84.46 KiB) Zobrazeno 6007 x