Kurenie

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
mibega

Kurenie

Příspěvek od mibega »

Zdravim vsetkych Daewoo- akov. Poradite mi? Kde ma Espero termostat a vypustaci ventil chladiaceho systemu?. Mam problem s kurenim. Po zahriati motora je jedna hadica do kurenia horuca a druha studena (resp.vlazna). Do systemu som nalial pripravok na odstranenie usadenin a kamena presne podla navodu. Preplachol som vodou cely system (odpojil som jednu z najnizsie umiestnenych hadic systemu) .Snazil som sa vymenit nemrznucu kvapalinu, ale asi sa mi ju nepodarilo vymenit v celom mnozstve, lebo neviem najs vypustny ventil. Hladina vody je tesne pod hranicou MAX. Mohlo by to byt v termostate, ale co mam spravit, aby dovieral? Vopred dakujem za radu.
Reklama

ppp

Re: Kurenie

Příspěvek od ppp »

Espero nema vypustaci ventil. Neviem kde je najnizsie miesto pre vypustenie vsetkej kvapaliny mozno za teplomerom, ale staci vypustit na kureni a na chladici.
Termostat podla toho u ktoreh omootru. U najrozsirenejsieho esperackeh motoru u nas, teda 1.5litroveho 16ventilu je vpredu pri pohlade od naraznika na motor vlavo, je v tom hlinikovom domceku, z ktoreho ide hruba hadica ku chladicu a tenka ku skrtiacej klapke.
Predpokladam, ze je to bezny problem espera a to upchaty radiator kurenia. Termostat s tym nema nic. Ci je funkcny termostat sa da overit tak, ze po nastartovani sa musi relativne rychlo zohrievat ta tenka hadicka ktoru som spominal a ostavat studena ta hruba hadica ku chladicu. Ak sa ohreiva aj hruba, tak jetermostat stale otvoreny, ak sa nezohrieva ta tenka, tak je nieco na jej ceste upchate. Kurenie vsak obvykle staci preplachnut silnym prudom vody v opacnom smere nez nim prudi chladiaca zmes. Treba z neho odpojit obe hadice a prehnat tade vodu. Pozor, vyletia stade celkom huste sracky. Bolo by dobre preplacnut cistou vodou z vodovodu cely system, tak ze parkrat treba vypustit a znovu napustit novu vodu, pojazdit do zahriatia (musia sa spustit ventilatory a trochu potocit motor nech voda rozviri usadeniny). a znovu vypustit atd. Predide sa tym skoremu znovuzapchatiu radiatora.
Somariny na cistenie chladiacej sustavy su v tomto pripade uplne zbytocne. Hrdzi neublizia, praveze ju v systeme este lepsie uvolnia zo stien a uvolnena hrdza upcha najproblemovejsie miesto a tym je radiator. Povedackam o tom, ze nieco rozpusta hrdzu netreba. Vsetko to hrdzu len podzerie a uvolni ale nerozpusti. Tu pomoze len mechanicky tlakom vody preplachnut radiator. A potom div sa dvete espero zacne kurit :).
mibega

Re: Kurenie

Příspěvek od mibega »

Dik PPP.
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“