Výměna kol - nejde sundat kolo
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
Výměna kol - nejde sundat kolo
Zdravím všechny Aveáky,
dnes jsem se rozhodl sám přezout kola na zimní. Mám zvlášť disky, takže stačilo jen vyměnit kola. Problém ale nastal v tom, že když jsem sundal všechny 4 šrouby, tak mi nešlo sundat přední levé kolo. Tak jsem to zkusil u levého zadního kola, ale taky to nešlo. Kola se vůbec nehly. Zkusil jsem do nich kopat z obou stran, snažil jsem se kolo rozkývat, ale nic.
Nevíte proč jednoduše nejdou ty kola sundat? Před tím jsem si ty kola nechával měnit přímo v servise, a tam žádný problém nebyl. Koukal jsem na uživatelskou příručku Aveo, a tam píšou, že stačí jen sundat 4 šrouby a sundat kolo.
Díky za každou radu.
dnes jsem se rozhodl sám přezout kola na zimní. Mám zvlášť disky, takže stačilo jen vyměnit kola. Problém ale nastal v tom, že když jsem sundal všechny 4 šrouby, tak mi nešlo sundat přední levé kolo. Tak jsem to zkusil u levého zadního kola, ale taky to nešlo. Kola se vůbec nehly. Zkusil jsem do nich kopat z obou stran, snažil jsem se kolo rozkývat, ale nic.
Nevíte proč jednoduše nejdou ty kola sundat? Před tím jsem si ty kola nechával měnit přímo v servise, a tam žádný problém nebyl. Koukal jsem na uživatelskou příručku Aveo, a tam píšou, že stačí jen sundat 4 šrouby a sundat kolo.
Díky za každou radu.
- Reklama
Re: Výměna kol - nejde sundat kolo
jasně že stačí jen povolit matky a máš tam kola se správnou roztečí 4x100 jestli ne je to asi zkřižené.Musí to jít normálně dolů
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
- Scorpion.11
Já jsem sundával alu kola,abych nastříkal disky stříbřenkou a taktéž šli sundat bez problému.Někde se ti to muselo kousnout
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
sranda je v tom, že ty původní kola jsou originální alu disky - jak jsem kupoval kola. Je to opravdu zvláštní
- Scorpion.11
Já mám též nové koupené s autem a neměl jsem problém to sundat-zatím teda jen zadní jsem sundával ,abych nastříkal bubny-doufám,že přední půjdou též bez problému až budu dávat na zimu plecháčemySka píše:sranda je v tom, že ty původní kola jsou originální alu disky - jak jsem kupoval kola. Je to opravdu zvláštní
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Pěkný den
To jsou středový díry.Jestli ti na to dali v servisu nový tak tam na středu jsou desetiny a už to zlobí.Ona je tam barva a trochu to orezne a je to.Ono ty disky pochopitelně bouchaj na lisech a stačí když nedodržej počet kusů a ke konci už ta díra může být o nějakou desetinku menší.Divil bych se kdyby ty díry projížděli výstržníkem.teď ti nezbude nic jinýho než aspoň trochu kam se dostaneš očistit náboj a nastříkat silikon a vyviklat .Já když měním tak pokaždý šmirgl /brusný papír/ a na disku a i náboj očistím a přejedu vazelinkou.
Tak ať nám jezdí a nezlobí
To jsou středový díry.Jestli ti na to dali v servisu nový tak tam na středu jsou desetiny a už to zlobí.Ona je tam barva a trochu to orezne a je to.Ono ty disky pochopitelně bouchaj na lisech a stačí když nedodržej počet kusů a ke konci už ta díra může být o nějakou desetinku menší.Divil bych se kdyby ty díry projížděli výstržníkem.teď ti nezbude nic jinýho než aspoň trochu kam se dostaneš očistit náboj a nastříkat silikon a vyviklat .Já když měním tak pokaždý šmirgl /brusný papír/ a na disku a i náboj očistím a přejedu vazelinkou.
Tak ať nám jezdí a nezlobí
Ahoj.tiez som s tym mal problem aj na starsom aute aj ked mas origos disky.ako povedal Topol,treba nastriekat silikonom a veklat rukami z lava do prava a ono sa to podda.neni to ziadna katastrofa,len to preutie dlhsie trva
vela stastia
vela stastia
Daewoo Nubira , sedan , Zelená metalíza , 1.6 16V , 1997 , servo , klima , 4x el.okna
Presne tak aj na na tomto Aveu som za boha nemohol dať dole disky...je to tam fakt na tesno a pomohlo mi tam streknut WD40 a potom to povolilo. Teraz to preventívne pred nasadením novej sady diskov -leto, zima streknem...
Škoda Roomster TSI
Ja som to mal na Lade 2107 zimné gumy som mal na fiaťáckych diskoch a tam to bolo tiež na pi..ý chlp. Minulú jar som ich dával dole tak že so nastriekal WD-40,povolil som všetky šróby 3 závity a vozil som sa po dvore kým nepovolili.
Ale to bola stará šunka,na novom aute by som to nespravil.
Ale to bola stará šunka,na novom aute by som to nespravil.
Aveo sedan 1.4 16V 74kw 100k
Čierna metalíza
Čierna metalíza
Jednoduchá pomoc , kus niejakej foršty a riadne kladivo .
Daewoo Matiz SE,r.v.2001 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 8V Direct,r.v.2008 -> ex
Daewoo Tico SX,r.v.1996 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 16V,r.v.2011,edícia 100 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 8V Direct,r.v.2008 -> ex
Daewoo Tico SX,r.v.1996 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 16V,r.v.2011,edícia 100 -> ex
Pred každým nasadením kolesa,je dobré miesto kontaktu natrieť týmto:
http://www.umakovshop.sk/vazelina-grafi ... g/d-90618/
Potom je pokoj
Čiernu,alebo grafitovú vazelínu používali ešte za socíku a dodnes aj v Rusku.
Pri prezutí lietadiel sa to robí skoro všade.
http://www.umakovshop.sk/vazelina-grafi ... g/d-90618/
Potom je pokoj
Čiernu,alebo grafitovú vazelínu používali ešte za socíku a dodnes aj v Rusku.
Pri prezutí lietadiel sa to robí skoro všade.
Chevrolet AVEO LT, 1.2 63kW,2012 Borocay Blue
...v koži od MAD, DRL, kamera ... a ešte nie je koniec :)
Ja si to vždy doma natriem a tak idem do pneuservisu a nikdy žiaden problém. Stačí len jemne roztrieť prstom...nie veľa! aby to nestieklo niekde na brzdy a pod.
Chevrolet AVEO LT, 1.2 63kW,2012 Borocay Blue