za studena nechce ist
Moderátor: Blue Lanos
za studena nechce ist
zdravim vsetkych matizkarov...sa vas chcem opytat...moj matizek ked s rana dakde chcem ist tak ako keby bol este zaspaty a sa mu nechcelo nikde ist...stalacam plyn a ako keby som mal skakavy benzin...kusok ide..potom citim ze nezabera ze chce zastat a potom sa zasa rozbehne..ale to len kusok kym je studeny motor...us potom to je OK....zatial dik za odpoved
- Reklama
Re: za studena nechce ist
Z mojho pohladu by som pozrel kvalitu VN kablov, ci to za studena nepreraza. Predpokladam, ze na neutrali sa motor sprava uplne normalne, su po starte trochu zvysene otacky atd, casom klesnu ked sa to zohreje, ale otacky nelietaju hore dole ze? Lebo ak sa deje aj to ze kolisu otacky hore-dole 200 otacok, tak to bude skor v cidle chladiacej, alebo vzduchu, alebo ventile volnobehu. Ale predpokladam ze volnobeh je OK, a prave sa za studena deje to, ze ked pridavas, tak to tak seka, ako keby vypadavala obcas iskra na 1 valec ze? Alebo ine prirovnanie - ako keby aj ked pridavas, tak niekto akoby tukal na brzdu v nahodnych intervaloch - dajme tomu 2 x za sekundu? Jo a este ma napadla vlhkost vo viecku rozdelovaca, klasicky problem. V noci sa tam nazraza voda, a kym sa jazdou ususi, tak tam skace iskra mimo kontakt=vycistenie viecka.
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
no ked auto nastartujem...tak sa mi stane ked nepridam plyn tak mi aj zdochne....a mozem mat vyhodenu rychlost a pritom aj spojku stlacenu...a jj..presne ten pripad ze mi auto akoby skakalo na brzdu samo...a cca 1 abo 2 sekundy ako si vravel...bude to potom to ze treba vycistit to viecko..bo v priebehu dna aj ked auto ma teplotu motora na 0...a idem snim dakde tak ide v pohodke..iba ked prsi abo je vonku vlhko tak mi urobi to iste co rano....a potom dalsia otazocka...nesom neaky genius do aut sa velmi do toho nevyznam...ako mam vycistit to viecko??a najlepsie aj ako to vlastne vyzera bo ja som do techniky aut uplny laik...zatial dakujem
Kukni si predosle temy, o viecku tam toho bolo hodne, a zatoven ziskas kooopec informacii o Matizkovi. Co sa tyka fotiek, kuk albumy: http://picasaweb.google.com/daewoomatiz ... Rozdelovac# , fotky kde je popis "rozdelovac". Idu z neho kable ku svieckam, a do jeho stredu ide 1 privodny kabel z cievky. Je na pravej strane motora, ako kukas do motora. Trosku blby pristup je k tomu, viecko drzi na 2 srobiky. Pri odpajani kablov si ale poriadne poznac ktory bol kde - trebars aj nalepkami na koniec kabla a hned aj na strane rozdelovaca - palec v rozdelovaci sa kruti jednym smerom a je dolezite poradie kablov! Keby si ich nahodou prehodil, tak to hned zistis a motor by kuckal, ako by vobec isiel nakopnut.
Jo a k tvojmu problemu - 99% to vidim na tie kontakty v rozdelovaci=vlhkost, zaoxidovanie kontaktov. Zvysne 1% davam VN kablu, ktory za studena preraza.
Este je otazka, v akom stave su sviecky... Matizek je haklivy na kvalitnu iskru, co je dost castym zdrojom problemov s autom.
Jo a k tvojmu problemu - 99% to vidim na tie kontakty v rozdelovaci=vlhkost, zaoxidovanie kontaktov. Zvysne 1% davam VN kablu, ktory za studena preraza.
Este je otazka, v akom stave su sviecky... Matizek je haklivy na kvalitnu iskru, co je dost castym zdrojom problemov s autom.
fuuu...no tak to ja netusim v akom su stave..co ja si pametam neboli menene sviecky..ale co sme ho davali servisakom a tak tak je mozne ze vymenili..ja otom nemusim vediet ale rodicia asik budu vediet..no ja sa stym skusim pohrat...moze to byt aj tym ze su sviecky us dosrate???ze by stacilo ich vymenit???a to viecko je niekde viac dole??
nazdar...no us viem ako vyzera ten rozdelovac aj de ho mam umiestneny v matizku...hmm..a bude to vazne ten rozdelovac??take sviecky to nemozu byt???a ked ho vyberiem..a ze ho idem vycistit..tak co mam robyt??asik rozobrat ze odsrubovat kryt vsak???a co dalej??ako bho mam vycistit???ale ked tam nateka rosa abo voda abo tak..moze aj byt ze zle tesni ze je tam diera abo daco nie???a ze tam natecie ta voda...ne??a potom mi nechce ist...
Danny - tie 2 srobiky drzia to samotne viecko iba, takze rozdelovac ostane stale namontovany, co je OK. Ked zhodis to viecko, tak z jeho vnutornej strany su 3 kovove kontakty. Staci viecko vyutierat do sucha, a ak su kontakty zaoxidovane, tak brusnym papierom to osmirglovat na cisty pekny kov. V tom rozdelovaci je este v strede taky palec, ten staci iba stiahnut rukou dole (je na takej tycke nasadeny), a aj na tej tycke je kontakt - pripomina kladivko, tak aj ten kontakt jemne obrusit smirglom. Pre blizsie pochopenie kuk tento obrazok : http://picasaweb.google.com/daewoomatiz ... 6231988178 . V hornej casti je demontovane viecko (pohlad zvnutra) a pod tym je ten palec, ktory staci iba vystoknut rukou. No a po vycisteni to cele to zavriet. Co sa tyka tej vlhkosti - tam sa proste vlhkost dostava, dokonca ma zospodu rozdelovac taku kratku hadicku, ktorou sa akoze sam odvetrava - ale zjavne to neplni ucel ako by sa patrilo.
Co sa tyka sviecok, to bol skor preventivny tip, nie je na skodu pozriet stav ich elektrod. Ale ak by bola sviecka zla, resp. rozmedzie medzi elektrodami privelke (proste sa tie elektrody casom palia a tym sa zvecsuje medzera medzi nimi), tak pri takto zoslahanej sviecke by bol 80% problem s iskrou aj za tepla.
Urcite by som zacal tym vieckom rozdelovaca, a hlavne si poznac tie kable, ktory kde bol napojeny - kludne si to aj nakresli na papier, od ktorej sviecky ide ktory kabel kam, aby si to mal aj po ruke do buducna...
Co sa tyka sviecok, to bol skor preventivny tip, nie je na skodu pozriet stav ich elektrod. Ale ak by bola sviecka zla, resp. rozmedzie medzi elektrodami privelke (proste sa tie elektrody casom palia a tym sa zvecsuje medzera medzi nimi), tak pri takto zoslahanej sviecke by bol 80% problem s iskrou aj za tepla.
Urcite by som zacal tym vieckom rozdelovaca, a hlavne si poznac tie kable, ktory kde bol napojeny - kludne si to aj nakresli na papier, od ktorej sviecky ide ktory kabel kam, aby si to mal aj po ruke do buducna...
no velmi pekne dakujem za radu....uvidim ako obstojim tento vykend casovo a ked nie tento tak na dalsi vykend sa stym pohram...potom dam vediet co a ako
no us to mam vyriesene...nakoniec to ani nebolo to viecko ale len zotrvacnik..us tam mam konecne zotrvacnik od paliho za co mu velmi pekne dakujem...motor nastartuje jedna radost...ale ajtak diky za radu
Noooo, tak na problem ktory si popisovalpri studenych rozbehoch mi to absolutne na zotrvacnik nesedi Haluz
to je pekny tedy
zacal jsi vickem rozdelovace a skoncil u setrvaku?
mozna by bylo dobre vysvetlit cely pribeh od zacatku protoze tim padem jsou vsecky rady uplne o nicem
takze pokud menis motor napis to sem nebo jak to vlastne bylo.
zacal jsi vickem rozdelovace a skoncil u setrvaku?
mozna by bylo dobre vysvetlit cely pribeh od zacatku protoze tim padem jsou vsecky rady uplne o nicem
takze pokud menis motor napis to sem nebo jak to vlastne bylo.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Na co si tu ja vlastne deriem prstiky?