Zajímavé gumy na 14"

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Zajímavé gumy na 14"

Příspěvek od Ondras »

http://e-pneu.cz/katalog_pneu.php?v=kum ... ku_712&t=o&

Hlavně rozměry 155/55R14 a 165/55R14. Ideální pro zachování dynamických vlastností auta (vím, že to zní v souvislosti s Matizem trochu legračně). Ceny jsou více než příznivé. Vypadají hezky a Kumho řady Ecsta korejci dost vozí... No pokud někde budou za zajímavou cenu 14" kolca, dalo by se to zvážit :D
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Reklama

Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Pekna pneumatika, ma tzv. stromeckovej nebo taky sipovej vzorek, coz je dobry pro odvod vody ! :lol:
jakub

guma

Příspěvek od jakub »

tak to je dobra exotika ten rozmer, jinak k tomu vzoru snad jen tolik, ze to neni vsespasitelny, hodne dela vzdy smes a konkretni provedeni vzoru ...
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Doplňující informace - zjistil jsem si na jaké ráfky ty gumy jdou:

155/55 R14 ráfek 5 až 5,5 palce
165/55 R14 ráfek 4,5 až 6 palců

Hlavně u té 165 to je super, protože 6" je šířka většiny aftermarketových čtrnáctek. Myslím, že Matizovi se pojede na 165/55 líp než na 185/50. Otázka je kvalita té gumy... :?
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Miloš

Příspěvek od Miloš »

Trochu mimo mísu pánové, chtěl jsem se zeptat?
Při namontování gum větší šíře, je třeba upravit nějak převodku řízení na přední nápravě, myšleno na rejd kol? :?
Co na to STK a Policie, na větší velikosti gum a šíře než máme v Technickém p. :o
Děkuji
New Spark LS 2011 oranž.metla 1000km :-))[
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Rejd pro 165 gumy není nutno upravovat. S STK, policí a TP si to každý musí uvážit sám, jestli bude jezdit jen tak, nebo se pokusí nechat si to zapsat. Osobně si myslím, že pro 165/55R14 by se distributor nechal ukecat (na zákl. jeho schválení se provádí zápis do TP) a za 30Kč ty kola zapíšou do TP an dopravce. Běžně to dělají s 15" na Kalose (ve std. na 14")...
|\/| /\ '|' | '/.

jakub

Příspěvek od jakub »

Miloš píše:Trochu mimo mísu pánové, chtěl jsem se zeptat?
Při namontování gum větší šíře, je třeba upravit nějak převodku řízení na přední nápravě, myšleno na rejd kol? :?
185/50 14" v pohode - nikde nedrhne ... cili neni
zabijec

Příspěvek od zabijec »

Miloš píše:Co na to STK a Policie, na větší velikosti gum a šíře než máme v Technickém p. :o
Děkuji
STK by se to asi nelíbilo, Policii je to jedno protože v malém techničáku rozměr pneu napsaný není. Problém by mohl nastat při nehodě, kdy by jiné než předepsané rozměry mohli označit za příčinu nehody, i když je to kravina .
Už bez Matesa
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Přesně tak pánové nedávno už sme to tu řešíli policie na vás v celku nemůže jelikož jak tu je poznamenáno rozměr není v malém techničáku . Jiná situace nastává při nehodě , kdy se zapisuje stav a přesný typ a označení pneu do protokolu a pojišťovna by v případě jiného rozměru pneu než je zapsán mohla tvrdit , že to auto nesplňuje platné technické podmínky pro provoz po silnicích a že tudíž nebude platit pojistné a to potom hodí na vás . Se zapsáním samotných pneu nevím , ale mám vlastní zkušenost s většíma kolama . Nechal sem si zapsat do velkého techničáku 15" kola + pneu 195/50 R 15" a to probíhalo tak , že když sem kola koupil přišla mi knížečka se schválením Tüv ve které bylo asi 20 typů různých aut mezi nima i Lanos s tou knížkou sem došel na DI vzal formulář na Provedení technické změny (jako když chcete zapsat tažné zařízení ) a s tou knížkou ukázal technikovi ten si ji ofotil a zeptal se mě jaké pneumatiky tam chci zapsat (bylo tam na výběr více rozměrů) ofotil si tu stránku přiložil k té mé žádosti a já zaplatil kolek 10 Kč a šel sem . Celé to trvalo 30 minut a nikdo nechtěl žádné vyjádření dovozce nebo někoho jiného . Samozřejmě vy co máte auta ještě v záruce tak pozor aby vám kvůli něčemu takovému nevzali záruku . 8)
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“