Zapojení výstražné signalizace zapnutých světel.
Moderátor: Blue Lanos
Zapojení výstražné signalizace zapnutých světel.
Dobrý den pánové,
potřebuji poradit se zapojením výstražné signalizace zapnutých světel u DAEWOO MATIZ. Mám základní verzi bez tohoto doplňku a vybitá baterie není zrovna příjemné zjištění, když chce člověk jet z práce.
Díky za pomoc Váca
potřebuji poradit se zapojením výstražné signalizace zapnutých světel u DAEWOO MATIZ. Mám základní verzi bez tohoto doplňku a vybitá baterie není zrovna příjemné zjištění, když chce člověk jet z práce.
Díky za pomoc Váca
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Kup bzučák na 12V. Mají v každém supermarketu. Dráty zapoj k pojistkám 2 a 9 v motorovém prostoru (počítáno od vrchu, vč. prázdných pozic). Možná bude třeba vyzkoušet polaritu, protože na to bzučák může být citlivý. ale jsou jen 2 možnosti Já mám bzučák u pojistkové skřínky a jde slyšet i z pod kapoty, ale mělo by jít protáhnout ho (resp. jeho vodiče) z kabiny k pojistkám, aby byl lépe slyšet.
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
bzučák světel
já to mám zapojeno trochu jinak.Mě signaluzuje bzučák zapnutá světla při otevření dveří a pouze tlumená.Nevím jak funguje Ondrášovo zapojení.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: bzučák světel
Při zapnutých potkávacích a vytaženém klíčku piští. Když se to dá pod pojistku parkovaček, tak při parkovačkách a vytaženém klíčku. Pozici pojistky parkovaček z hlavy nevím, ale na deklu pojistek je to napsáno.Václav Brousek píše:já to mám zapojeno trochu jinak.Mě signaluzuje bzučák zapnutá světla při otevření dveří a pouze tlumená.Nevím jak funguje Ondrášovo zapojení.
|\/| /\ '|' | '/.
Na to bych asi přišel taky. Mě zajímá jak to dělají originál. Jestli to připojují z boku k pojistkové skříňce v interiéru, nebo jestli nemají někde vyvedený konktor k připojení bzučáku? Nevíte jek to je? Jinek velice děkuji za pomoc.
mám Matíze SE a ten signalizaci neměl.Proto to byla jedna z prvních úprav které jsem prováděl,protože opravdu baterie toho moc nepotřebuje.A světla jsou žrout proudu.Váca píše:Na to bych asi přišel taky. Mě zajímá jak to dělají originál. Jestli to připojují z boku k pojistkové skříňce v interiéru, nebo jestli nemají někde vyvedený konktor k připojení bzučáku? Nevíte jek to je? Jinek velice děkuji za pomoc.
Myslím si,že dodnes se bzučák originiál od výrobce nemontuje,proto ti asi nikdo neporadí.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Ja jsem si rikal, ze by SE nemel ve standardu bzucak na svetla?? Ja mam verzi SE v podstate v plne palbe krome klimy a bzucak mam origo. Neni to teda bzucak, ale takovej gong....Vyborna vec, uz se nekolikrat osvedcil, ale neni nejaka moznost, aby kdyz necham zaply svetla (potkavaci) a otevru dvere, aby se to prepnulo na parkovacky??? Ono se taky muze stat, ze clovek vylitne z auta jak namydlenej blesk a pak si toho treba nevsimne. Napriklad u Ford Sierra co jsem mel predtim to tak bylo (vytahl se klicek ze zapalovani a svetla se automaticky preply na park.)