Elektrika "zmizne..."
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Elektrika "zmizne..."
Caute, potrebujem poradiť s elektrikou, ktorá sa "náhle stratí". Teda presne...včera sa mi stalo, že po zaparkovaní a vypnutí motora, som vynášal veci domov. Potom som potreboval ešte kúsok posunúť auto, tak som otačil kľúčikom, kontrolky sa normálne rozsvietili ale náhle zhasli a ostal som obsolutne bez elektriky. Nič nefungovalo, ani central, ani otváranie kufra...ako by som vymontoval batériu...samozrejme, že náradie som mal zamknuté v kufri, takže som len pri tom bezradne stál a snažil sa nejak aspoň pohýbať kontaktami na baterke, aj keď sa to nie veľmi darilo...po asi 20 minútach som zrazu zistil, že elektrika zase ide a všetko funguje. Ináč, prvýkrat sa mi to stalo minulý rok asi v novembri, keď som ostal takto stáť. Privolaný mechanik premeral baterku a zistil. že je kaput, hneď som od neho kúpil novu a po namontovaní všetko fungovalo, tak som bol presvedčený, že to bolo tou baterkou, bola už staršia...Stalo sa to ešte raz, hneď po namontovaní novej baterky, ale bol to len taký krátky výpadok cca 3 min. tak som tomu ani nevenoval pozornosť. Odvtedy asi 3/4 roka nebol s elektrikou žiaden problém, až teraz. Poraďte, na čo sa pozrieť...prípadne nejaký šikovný servis v Košiciach...?
NEXIA Sedan 16V
- Reklama
Re: Elektrika "zmizne..."
fakturu za elekriku mas uhradenu ?
pozrel by som kostru a prestudoval poistkovu skrinku zozadu.
pozrel by som kostru a prestudoval poistkovu skrinku zozadu.
No tu faktúru snáď hej,
A s tým prípadným servisom v Košiciach nevieš poradiť ? Teda okrem oficiálneho OPEL Servisu, tí budú asi trochu drahší...takže by som sa im chcel zatial vyhnúť...
A s tým prípadným servisom v Košiciach nevieš poradiť ? Teda okrem oficiálneho OPEL Servisu, tí budú asi trochu drahší...takže by som sa im chcel zatial vyhnúť...
NEXIA Sedan 16V
chapem. v Kosiciach nepoznam spolahlivy servis. v kazdom z nich odflaknu kus nejakej roboty a keby ze nahodou nie,tak to sa odzrkadli hned na fakture.najlepsi servis v KE je urob si sam na parkovisku zapomoci literatury.
a jak jsi dopadl?
uýz to jezdi?
podle me spatny kontakt baterie nebo altiku pripadne auto nedobijelo a mels KO baterku.
uýz to jezdi?
podle me spatny kontakt baterie nebo altiku pripadne auto nedobijelo a mels KO baterku.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Takže nakoniec auto skončilo v servise, nakoľko nešlo naštartovať, ale to zrejme nesúviselo z tou elektrikou, proste zhoda...v servise zistili, že bolo vadné čidlo na snímanie teploty motora pre riadiacu jednotku a vymenili ho. Keď boli zo servisu auto odtiahnúť, tak ten problém z elektrikou videľ aj servisák, keď sa najprv pokúšal auto naštartovať, a keď to nešlo a nexiu sme pripli na lano, otočil zase kľúčom a elektrika zase vypadla. V servise vraj skontrolovali elektroinštaláciu, vidím napr. kontakty na baterke prestriekané nejakým Cu-sprejom, tak dúfam že to bude už dobré. Ale auto som práve dnes niesol znovu do servisu, nakoľko v piatok som ho zobral a v sobotu som ráno na chate nevedel naštartovať... , napokon som zistil že sa podarí naštartovať len keď bolo auto na slnku a sa zohrialo...ráno, ani večer to nešlo...ale keď na to svietilo slniečko, tak som naštartoval...buď je problém ešte s tým snímačom, čo vymenili, alebo je tam ešte niečo, pretože aj keď ho naštartujem tak pri jazde nejak divne ukazuje otáčkomer...nejaké vysoké otáčky sa mi zdajú a aj pri rovnomernej jazde to skáče...boli úseky, kde na 5-tke pri 90 km/h krásne stabilne ukazoval otáčkomer 2500 a potom to začalo vyskakovať na 3000 -3500 zrejme RJ ešte dostáva nejaké blbé údaje a nevie sa "správať"...ale dufam že to teraz v servise už dajú do poriadku.
NEXIA Sedan 16V
Tak už mám auto doma, menili mi hlavu rozdelovača, palec rozdelovača a preventívne aj cievku, ktorá síce pri meraní vraj bola stále v norme, ale už na pohľad veľa dôvery nevzbudzovala, takže išla tiež nová cievka. Plus vyčistili aj škrtiacu klapku. Za tie tri kilometre zo servisu domou išla Nexia ako hodinky, teda aspoň za ten rok čo ju mám, tak ešte nechodila, nechcem to zakríknuť ale dúfam že jej to takto už nejaký čas vydrží.... . Ale v servise mi ešte povedali, že by bolo dobré vymeniť aj gumovú hadicu na hlavnom sáni, takú tvarovanú, je na jednom mieste mierne puknutá. Vraj ale existuje len ako originál diel a nie je to zrovna lacné... . Nedá sa to nejako provizórne zalepiť ? Aby to nejaký čas vydržalo, podotýkam že je to pomerne jemná trhlinka, nič brutálneho....
NEXIA Sedan 16V
v carmaxe stoji ta hadica na espero cca 350Sk takz en anexiu to nebude o moc viac kedze je to takmer to iste a to mi nepripada ako velka polozka
To naozaj nie je veľká položka, ja len že keď som sa pýtal orientačne na cenu, technik mi povedal že nevie presne, ale vraj si spomína že na espere to stálo nejakých 1800.- ale že mi to presne zistí a sa ozve...1800 sa mi veľmi za to nechce dávať, preto tá otázka na prípadnú reparáciu tej pôvodnej...350 by šlo...ppp píše:v carmaxe stoji ta hadica na espero cca 350Sk takz en anexiu to nebude o moc viac kedze je to takmer to iste a to mi nepripada ako velka polozka
NEXIA Sedan 16V
ono to zavisi aj od obcohdu, tu v senci mame tiez taky divny obchod, kde chcu za tesnenie pod veko ventilov takmer liter zatial co v carmaxe stoji nieco cez 3 stovky.