Dezinfekcia klimy - Lanos

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
vado
Kontaktovat uživatele:

Dezinfekcia klimy - Lanos

Příspěvek od vado »

Uz niekolkokrat omielane tema...
Tu je konkretny popis, ako som to na lanose robil ja.
1. staci kupit akykolvek sprej (vytvarajuci penu) na dezinfekciu klimy, mal by mat aspon trochu prijemnu vonu
2. vymontovat odkladaciu skrinku pred spolujazdcovym sedadlom (dve skrutky pod dvierkami odkladacej skrinky). Za skrinkou je ventilator, nasava vzduch smerom dole.
3. zapnut vnutorny obeh vzduchu, nastavit ovladac teploty na najstudenejsie a zapnut naplno ventilator
4. pomaly striekat sprej zvrchu do ventilatora. Ked sa vytvorena pena prestane "vcucavat" (ventilator sa "zadusi"), treba asi minutu pockat a zase zacat striekat (myslim penu zo spreja :-) ).
5. obcas zapnut klimu asi na 1 minutu, potom vypnut a pockat, pokial nepojde z ventilacie zase teply vzduch. Potom zase striekat penu do ventilatora
6. Prepnut nasavanie na vonkajsi vzduch a nastriekat pomocou hadicky cez mriezku nasavania (z vonkajsku okna pred spolujazdcovym sedadlom) penu do ventilacie. Vonkajsiu mriezku nasavania (pred kapotou) netreba davat dole, tazko sa dava nazad :-)
7. body 4,5 a 6 opakovat, pokial vystaci sprej
8. nechat bezat ventilator naplno aspon 10 minut pri otvorenych dverach a nasavani zvonku.
9. Namontovat odkladaciu skrinku

Auto uz nesmrdi :-D
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Reklama

Blue Lanos

Re: Dezinfekcia klimy - Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

Ja som to takto podobne robil pred 2r. a zatial to nesmrdi pouzil sam sprej od Tectane cistic na klimatizaciu. Som prekvapeny ze to pomerne dlho drzi bez pachu. ;)
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
stopa

Re: Dezinfekcia klimy - Lanos

Příspěvek od stopa »

Uz niekolkokrat omielane tema... Dobre že sa omiela. Postupoval som podla návodu a je ozaj účinný. Kúpil som lanosa po tuhom fajčiarovi a čistenie pomohlo. Poťahy čistila manželka ide jej to lepšie a má na to vlohy a ekologické čističe. Teraz nič nesmrdí.
Pre mňa to nebolo omielané téma ale praktická info. Nezabúdaj na nových majitelov. Zdar Boh! Igor
Odpovědět

Zpět na „LANOS“