Vůle na zadních kolech
Moderátor: Blue Lanos
Vůle na zadních kolech
Vážení majitelé. Mám dotaz. Když "zahrkám" se zadními koly, tak je tam docela velká vůle. Je to OK nebo mám problém? Díky, Miki
- Reklama
Re: Vůle na zadních kolech
Žádná vůle tam být nemá,takže přiměřeně dotáhnout tu středovou matku pod víčkem
Matýsek z roku 99", odjeto 160 tkm, zrecyklováno :-(
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
Mikeš píše:Žádná vůle tam být nemá,takže přiměřeně dotáhnout tu středovou matku pod víčkem
Nebo dotáhnout kola k bubnu - to by mohlo mít také vliv ...
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
Opatrně s tou středovou matkou , nesmí se přetáhnout , jinak zničíte ložiska , dotažena má být jen velice jemně , za pomalého otáčení bubnem ji dotahuji jen rukou a když už víc nejde , klíčem na nejbližší místo pro závlačku - jen cca 2-3 mm po obvodu . pokud má i potom malou vůli , nevadí , ale pokud je tam velká vůle už nemá další dotažení smysl a jen dojde ještě k většímu poškození ložisek .
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Tomáš má 100% pravdu,mám vlastnu skusenosť s Ibizy,mierna voľa by tam mala byt,keď sa to dotiahne ako kedysi na wartburgu,tak tie ložiska odídu po 10 000 km
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Ahoj,není taky na škodu,když už je závlačka dole,tak matku odšroubovat,sundat buben a ložiska promazat kvalitní vazelinkou.Je to práce na hodinku a budeš alespoň vidět,v jakém stavu ložiska jsou.
Já bych shrnul všechny rady jako dobré. Jenom bych chtěl podoknout, že vůle v ložiskách nevznikne jen tak od sebe. Pokud byla zajištěna středová matice, doporučuji podrobnou prohlídku, tj. demontáž bubnu a kontrola ložisek, zejména jestli není prasklý věnec kužele ložiska, případně přítlačná kuželová část. Pokud je znatelné opotřebení od válečků, ložisko vyměnit za nové. Nezapomenout na novou prachovku v bubnu. Samotné dotažení je jenom chvilková oprava, která nic neřeší.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km