Prosím, poraďte.
Moderátor: Blue Lanos
Prosím, poraďte.
Na mém Ticu při 90tisících odešly původní ložska, tak jsem je nechal vyměnit, jenže po najetí 2tisíc, ložisko u řidiče opět začalo hlučet. Nechal jsem ho tedy opět vyměnit a nyní jsme tam, kde jsme byli. Opravdu nevím, čím to může být. Prosím, poraďte, už jsem z toho zoufalý.
- Reklama
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
sou to predni nebo zadni??? Obednej si originaly, nektere druhovyroby stoji za prd
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
Jak psal Slavek, jestli jsou to přední, tak tam se mění celé ložisko (je jakoby zdvojené a vůle se neseřizuje, jen se pořádně utáhne náboj (na krev) Samo zkontorluj, jestli ta matka je pořádně utažená, já ji na Feldě měl volnou a taky kolo řvalo \Ještě mi napadlo, jestli nemáš v háji těhlici, nezadřely se ti ty první ložiska??
Pokud je to zadní, tam budou dvě kuželíková a ty se seřizují utahováním středové matky (utáhnout a pak o cca 1/4-1/3 otáčky povolit) nesmí tam být vůle a kola se musí lehce otáčet. je lepší používat origo, nebo alespoň nějaké značkové (SKF)
Pokud je to zadní, tam budou dvě kuželíková a ty se seřizují utahováním středové matky (utáhnout a pak o cca 1/4-1/3 otáčky povolit) nesmí tam být vůle a kola se musí lehce otáčet. je lepší používat origo, nebo alespoň nějaké značkové (SKF)
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
-
Reakce
Je to přední a u řidiče, ale najel jsem jen 2 tisíce a nechal vyměnit všechny na autě. Je přeci divný, aby odcházelo jen to samý, navíc jsou z Německa. Fakt už nevim, čím to múže být. V autodílechkrč na mě koukali jako na blázna. Opravdu netuším v čem je problém.
Reakce
Je to přední a u řidiče, ale najel jsem jen 2 tisíce a nechal vyměnit všechny na autě. Je přeci divný, aby odcházelo jen to samý, navíc jsou z Německa. Fakt už nevim, čím to múže být. V autodílechkrč na mě koukali jako na blázna. Opravdu netuším v čem je problém.
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
kdo to delal? dalo se tam dost vazeliny??? umylo se to pred tim v benzinu??? sebemensi zernicko pisku dokaze oddelat i ty kvalitni loziska jak vypada ulozeni loziska v tehlici neni na nem koroze???
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
tak o tomto viem svoje,keď sme v lete 1976 menili na Trabante ložiská nábojov zadných kolies. Po cca 1500 km bola nutná výmena opäť - dôvod zabudli sme vymeniť gomové krytky - tzv.prachovky.Prvda hlavný mechanik bol môj otec,ja som mu len asistoval,mal som vtedy 13 rokov,
Novšia skusenosť - s Ibizy - "predčasnú smrť" ložísk nábojov kolies môže spôsobiť aj ich nadmerné dotiahnutie
Novšia skusenosť - s Ibizy - "predčasnú smrť" ložísk nábojov kolies môže spôsobiť aj ich nadmerné dotiahnutie
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
pochybuju ze by to udelal kloub, Jak sla vyndat poloosa z tehlice lehce nebo se musela vyklepat???
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
no tak vule v ni potom nebyla, tak uz nic jinyho me nenapada, jedine nekvalitni material
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
Ty tam máš 2 ložiska Já myslel, že je tam takový nerozebíratelný blok dvou ložisek, který se fakt utahuje "na krev" a vlastně ten celek má už všechny vůle v sobě dané...... No fakt jsem si to myslel, když už to má i Felda takhle, že je to vlastně standart, takže vlastně musíš těma podložkama vymezit vůli ložisek no fakt čumím
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
-