Pojistková skříňka - POMOC

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Seoma [Crawler]

Pojistková skříňka - POMOC

Příspěvek od Seoma [Crawler] »

Zdarec chlapy,prosím o radu....Mám takový problém,že : v pojistkové skřínce u řidiče po levé straně(určitě každý ví kde je) ;) mi chyběla 10A pojistka,která je na hodiny v autě, světlo v kaslíku u spolujezdce, a centrální zamykání dveří.Příslušnopu pojistku jsem tam dal,ale chybí mi tam jeden kontak,tudíž po vložení pojistky se zasune pouze do jednoho kontaktu a druhý chybí.Musím vyměnit celou pojistkovou skříňku nebo stačí pouze zasunout ten druhý kontak,který tam musí být,jinak jsou tyto věci nefunkčí a kde ho vezmu?Vůbec nevim jak se mi to mohlo stát :cry: Takže díky tomu,že nezamknu auto centrálem(NE, DÁLKOVÝM), ale dveřním tak nezamknu kufr,páč je tam rozbitý zámek, který nejde zpravit,tudíž i sháním jiný.Prosím a VAŠE cenné rady :) Díky Ládin.
Reklama

simone
Kontaktovat uživatele:

aaa

Příspěvek od simone »

no ak tam kontakt bol tak bude asi zasunutý dozadu aj s kablovaním skus zrkadielkom popozerať aj vzadu
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
Richard

Příspěvek od Richard »

Asi by to chtělo Ládine tu pojistkovou skříňku vyndat a zezadu zkouknout, zda není ten kontakt i s kabelem vypadlý z toho plastu. Bohužel všechny zásuvky a konektory jsou nacvaklý s takovým pérkem do jakési dutinky a pokud třeba byl konektor málo napružený, mohl být při výměně zaražen do skříňky a měl by tam někde být. Ale nikdy jsem to nevymontovával, nevím jak jsou dlouhý kabely a jestli to vůbec půjde nějak vymontovat a otočit. nicméně držím palce....... Kdyžtak hoď nějaký fotky z demotáže pro příště....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Hynek

Příspěvek od Hynek »

Mohlo se lehce stát, že kontakt se "ohřál" třeba zvýšeným odběrem , nebo špatným kontaktem a z plastu "vypadl" tedy napružením vodiče a měkkostí plastu byl vtažen dozadu. Mě se to stalo na kontaktech relé cyklovače a hromsky dlouho trvalo, než jsem zjistil vo co gou! Ten podkladový plast není zrovna z nejvhodnějších materiálů. Teplem jsou jak blátíčko! :roll:

Odpoj si akumulátor, ať něco nespálíš, stačí - pól!
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
Seoma [Crawler]

Kluci,moc Vám díky za rady.Zkusim to nějak pořešit jak tady píšete a kdyžtak dám nějaký ty fotky.Pak napíšu jak si vedu a co a jak dál.Zatim čus a díky mooooc ;)
Seoma [Crawler]

Takže sem odmontoval pojistkovou skřínku(2 šrouby) otočil jsem to a koukám, že tam ten kabel vůbec není a nikde vypadlej sem ho taky nenašel.Pochybuju tedy,že tato pojistka patří k dálkovému zamykání dveří.V motoru je taky pojistková skříňka, ta je na zamykání dveří a tam 15A pojistka byla v pořádku.Eletrika ve dveřích je podle servismana,který mi dával po bouračce nové dveře zapojena správně.Čím to teda může být?No jdu se podívat ještě do těch dveří a uvidim.....
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“