Prazdna nadrz
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
-
Prazdna nadrz
Zdravicko nedavno som si kupil daewoo nexia 1,6 16V rv.1997 akonahle som donho sadol a chcel nastartovat nesloto . Dolial som tam 15 l benzinu a zatial som sa startovat nepokusil . Nemohli by ste mi pomoct ? volal som servisneho technika povedal mi ze ak budem skusat startovat zas je mozne ze odpalim cerpadlo tak som navaskach co mam robit zo zavzdusnenim motorom Prosim vas ak mi viete poradit odpiste co najskor auto mam 3ti den a uz si s nim neviem rady .
- Reklama
Už sa to tu spomínalo viac krát - no ale dá sa to odstrániť jednoduchým spôsobom: teda keď je problém len v zavzdušnení. Stiahneš dole gum. hadičku v motorovom priestore a upravíš si pumpu na bicykel takým spôsobom, že otočíš piest aby sala a nie tlačila a pekne benzín "presaješ" cez celý okruh od nádrže až do motorového priestoru, čím ho vlastne odzvzdušníš. Takto naplníš benzinové čerpadlo benzínom a keď je vporiadku, tak ti natlakuje systém a motor určite naskočí.
NEXIA 16V, sedan, audio KENWOOD, fólie,červené podsvietenie palubovky,elektróny,-PREDANÁ
teraz Hyundai MATRIX 1,6 16V, 2009...
Keď môžem pomôžem, a keď nie, tak aspoň popletiem.
http://sharpei-fany.7x.cz/
-
No servisak mi poradil odmontovat hadicku taktiez a pretacat klucom . takto si samo cerpadlo pdtlaci vzduch zo seba cize sa odtlakuje samo lenze ja som sa doposial z daewoo motormi nestretol nasiel som dva hadicky ale neviem ktora je ktora cize nemam sajn aka to je hadicka najlepsie by bola nejaka ukazka ako na to ked pridem k autu skusim ho nastartovat pumpa benzin tlaci je to pocutelne len ju nechcem odpalit som v tom amater
Tak vazne vsetko berete ze keby tak vazne to bral kazdy tak auta mame pod kopcom spustene s granatom na sedadle ! startuj a startuj a hned chyti nestresuj...normalne nastartuj a hned naskoci...robil som to tisic krat uz a ked som opravoval plavak a vypustal nadrz a vzdy vsetko ok..tak to startni ja nevidim problem aby hned odislo cerpadlo po parú krat nastartovani ked nebolo benzinu ....kazdy to bere tak vazne ako keby to bolo auto za jeden melon ! a suciastky zo skla..
-
-
No ja som to prvykrat skusal a auto nenaskocilo je pravda ze som tam prvy krat dolial len 5l benzinu uz je dnu o 10viac myslis ze to teraz nabehne ?Dark69 píše:Tak vazne vsetko berete ze keby tak vazne to bral kazdy tak auta mame pod kopcom spustene s granatom na sedadle ! startuj a startuj a hned chyti nestresuj...normalne nastartuj a hned naskoci...robil som to tisic krat uz a ked som opravoval plavak a vypustal nadrz a vzdy vsetko ok..tak to startni ja nevidim problem aby hned odislo cerpadlo po parú krat nastartovani ked nebolo benzinu ....kazdy to bere tak vazne ako keby to bolo auto za jeden melon ! a suciastky zo skla..
ked otocis klucikom do polohy 2 pocujes cerpadlo ako bzuci????mal by si ho pocut ak bude ticho vsade ked das klucik do polohy 2 zapocujes bzzzzzzzzz tak potom cerpadlo mas ok skus to....ak nebude bzucat mozes mat odpalenu poistku alebo odislo cerpadlo najprv pozri na to a potom hladaj problem indeDeadwalker píše:No ja som to prvykrat skusal a auto nenaskocilo je pravda ze som tam prvy krat dolial len 5l benzinu uz je dnu o 10viac myslis ze to teraz nabehne ?Dark69 píše:Tak vazne vsetko berete ze keby tak vazne to bral kazdy tak auta mame pod kopcom spustene s granatom na sedadle ! startuj a startuj a hned chyti nestresuj...normalne nastartuj a hned naskoci...robil som to tisic krat uz a ked som opravoval plavak a vypustal nadrz a vzdy vsetko ok..tak to startni ja nevidim problem aby hned odislo cerpadlo po parú krat nastartovani ked nebolo benzinu ....kazdy to bere tak vazne ako keby to bolo auto za jeden melon ! a suciastky zo skla..
-
Ano cerpadlo pekne bzucalo ako nove len nechitil motor . Ked sme ho skusali uplne po prvy krat auto naskocilo ale hned po paru sekundach zdochlo (dosiel benzin ) doliali sme a potom nasa snaha vychadzala nazmar cerpadielko tocilo ale nic viac nedalo sa s tym nic robit na druhy den som dolial dalsich 10l benzinu ale uz som startovanie neskusal bal som sa ze odpeciem to cerpadloDark69 píše:ked otocis klucikom do polohy 2 pocujes cerpadlo ako bzuci????mal by si ho pocut ak bude ticho vsade ked das klucik do polohy 2 zapocujes bzzzzzzzzz tak potom cerpadlo mas ok skus to....ak nebude bzucat moze mas odpalenu poistku alebo odislo cerpadlo najprv pozri na to a potom hladaj problem indeDeadwalker píše:No ja som to prvykrat skusal a auto nenaskocilo je pravda ze som tam prvy krat dolial len 5l benzinu uz je dnu o 10viac myslis ze to teraz nabehne ?Dark69 píše:Tak vazne vsetko berete ze keby tak vazne to bral kazdy tak auta mame pod kopcom spustene s granatom na sedadle ! startuj a startuj a hned chyti nestresuj...normalne nastartuj a hned naskoci...robil som to tisic krat uz a ked som opravoval plavak a vypustal nadrz a vzdy vsetko ok..tak to startni ja nevidim problem aby hned odislo cerpadlo po parú krat nastartovani ked nebolo benzinu ....kazdy to bere tak vazne ako keby to bolo auto za jeden melon ! a suciastky zo skla..
skus to natocit este teraz...najprv otoc paru krat klucikom do polohy 2 naj to viac krat nataha si benzinu a skus nastartovat...malo pravdepodobne ze ti oddide cerpadlo davam tomu 5 % ! a 95 % ze nie ja som to robil vzdy a nic a kamarati tiez ..a ked som videl ako este tahali auta bez benzinu po meste mal som dost na benzinku dosiel na vypari a natankoval.... potom 10 krat pretocil motor a naskocilo a fical dalej normalne startni oskusaj este paru krat a ked nepojde hladaj uz problem indeDeadwalker píše:Ano cerpadlo pekne bzucalo ako nove len nechitil motor . Ked sme ho skusali uplne po prvy krat auto naskocilo ale hned po paru sekundach zdochlo (dosiel benzin ) doliali sme a potom nasa snaha vychadzala nazmar cerpadielko tocilo ale nic viac nedalo sa s tym nic robit na druhy den som dolial dalsich 10l benzinu ale uz som startovanie neskusal bal som sa ze odpeciem to cerpadloDark69 píše:ked otocis klucikom do polohy 2 pocujes cerpadlo ako bzuci????mal by si ho pocut ak bude ticho vsade ked das klucik do polohy 2 zapocujes bzzzzzzzzz tak potom cerpadlo mas ok skus to....ak nebude bzucat moze mas odpalenu poistku alebo odislo cerpadlo najprv pozri na to a potom hladaj problem indeDeadwalker píše: No ja som to prvykrat skusal a auto nenaskocilo je pravda ze som tam prvy krat dolial len 5l benzinu uz je dnu o 10viac myslis ze to teraz nabehne ?
-
Dik moc ja to teda skusim dnes k nemu idem potom dam odpoved ako to dopadloDark69 píše:skus to natocit este teraz...najprv otoc paru krat klucikom do polohy 2 naj to viac krat nataha si benzinu a skus nastartovat...malo pravdepodobne ze ti oddide cerpadlo davam tomu 5 % ! a 95 % ze nie ja som to robil vzdy a nic a kamarati tiez ..a ked som videl ako este tahali auta bez benzinu po meste mal som dost na benzinku dosiel na vypari a natankoval.... potom 10 krat pretocil motor a naskocilo a fical dalej normalne startni oskusaj este paru krat a ked nepojde hladaj uz problem indeDeadwalker píše:Ano cerpadlo pekne bzucalo ako nove len nechitil motor . Ked sme ho skusali uplne po prvy krat auto naskocilo ale hned po paru sekundach zdochlo (dosiel benzin ) doliali sme a potom nasa snaha vychadzala nazmar cerpadielko tocilo ale nic viac nedalo sa s tym nic robit na druhy den som dolial dalsich 10l benzinu ale uz som startovanie neskusal bal som sa ze odpeciem to cerpadloDark69 píše:ked otocis klucikom do polohy 2 pocujes cerpadlo ako bzuci????mal by si ho pocut ak bude ticho vsade ked das klucik do polohy 2 zapocujes bzzzzzzzzz tak potom cerpadlo mas ok skus to....ak nebude bzucat moze mas odpalenu poistku alebo odislo cerpadlo najprv pozri na to a potom hladaj problem inde
Vôbec nie je isté, že to čerpadlo keď "točí" teraz vzduch, tak že aj natiahne benzín!!!! najskôr sa roztavia lopatky nakoľko nebudú ochladzované benzínom a teda sa zdeformujú a môže sa meniť čerpadlo. To že zabzučí pri kľúči v druhej polohe znamená len toľko, že ešte ŽIJE-ale ťahať už benzín nikdy nemusí.... A ja som ešte nepočul o čerpadle v Nexii, ktoré natiahlo benzín po úplnom zavzdušnení bez pomoci.... možno pri nových, ale to zas ja nepoznám osobne majiteľa, ktorý ju má tých cca 10-13 rokov. Ale nevylučujem to... V každom prípade hrozí "odpálenie" čerpadla pri točení naprázno.
NEXIA 16V, sedan, audio KENWOOD, fólie,červené podsvietenie palubovky,elektróny,-PREDANÁ
S tym "odpalenim" cerpadla to nebude az tak horuce. Ked tak dobre spominam, tak nam tiez dosiel benzin a po dotankovani vsetko v pohode. A myslim, teda nepamatam si, ze by bolo v manuale od nexie nieco pisane, ze po dojdeni benzinu treba do servisu, alebo ze to proste problem. Ak zapne zapalovanie a cerpadlo po cca 1-3 sekundach vypne, tak si myslim, ze cerpalo natlakovalo listu vstrekovacov a treba len dlhsie startovat (s plnym plynom) aby sa ten benzin dostal cez vstrikovace.
presne tak ferino!!!moja rec presne ako pises...s tym odpalenim cerpadla uz to neprehanajte!! iba sa tu mnoho zastrasuje a potom mam zdvihnuty krvny tlak ze vzdy nieco sa pokazy bla a bla bla bla a tak isto aj o rozvodoch ze preskoci remen o jeden zub pri roztlacani atd bla bla bla..... keby to tak bolo moje auto a cerpadlo uz nezije aspon rok !! a fici ako dive a na prazdno islo kopu krat ked som sa babral s plavakom a jazdil skoro naprazdno takze takferino28 píše:S tym "odpalenim" cerpadla to nebude az tak horuce. Ked tak dobre spominam, tak nam tiez dosiel benzin a po dotankovani vsetko v pohode. A myslim, teda nepamatam si, ze by bolo v manuale od nexie nieco pisane, ze po dojdeni benzinu treba do servisu, alebo ze to proste problem. Ak zapne zapalovanie a cerpadlo po cca 1-3 sekundach vypne, tak si myslim, ze cerpalo natlakovalo listu vstrekovacov a treba len dlhsie startovat (s plnym plynom) aby sa ten benzin dostal cez vstrikovace.