Nová navigace, TomTom-Garmin-Mio, nebo jiná?
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
Nová navigace, TomTom-Garmin-Mio, nebo jiná?
Chci si koupit navigaci, ale i když jsem to tady prohledal, tak jsem nenašel žádnou jednoznačnou zkušenost. Uvažuji o TomTom OneXL CEEE, ten má i přijímač RDS. Garmin Nuvi 310 má zase handsfree a MP3 a o Mio 520 jsem nic nenašel.
Má tady někdo zkušenost s kokrétními typy? Případně radu, jaká by byla nejlepší a proč?
Má tady někdo zkušenost s kokrétními typy? Případně radu, jaká by byla nejlepší a proč?
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
- Reklama
Poloz si zakladnu otazku... aku navigaciu chces a co od nej ocakavas... podla mna ide len o vyhotovenie map, teda aspon ja by som dbal na co najlepsie pokrytie uzemia po ktorom chcem jazdit, skor by som si vsimal velkost a citatelnost displeja, vydrz baterie, dostupnost updatu na nove mapy a pod.... MP3 a RDS v aute s autoradiom je asi neaktualne
A handsfree? skoro kazdy telefon ma uz pri kupe sluchadlo...resp. bluetooth...a na druhej strane sa telefon uz vacscinou da prepojit aj s autoradiom
A handsfree? skoro kazdy telefon ma uz pri kupe sluchadlo...resp. bluetooth...a na druhej strane sa telefon uz vacscinou da prepojit aj s autoradiom
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
Od navigace čekám, že mě dovede tam kam potřebuji a bez problémů. To ostatní beru jen jako bonus navíc, který může rozhodnout o koupi. Jde mi právě o zkušenosti s aktuálností a možnou aktualizací map. A taky o praktickou zkušenost, jako je rychlost a přesnost v navigování. To bych řekl, že je důležité hlavně ve městě, kde stíhá jedna křižovatka druhou.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
-
- Kontaktovat uživatele:
Velmi pochybuji že se tady najde někdo,kdo bude mít zkušenosti s několika různými typy navigací...a bude je moci z praktického hlediska porovnat.
Jinak si každý bude chválit zrovna ten svůj typ co má v autě.
Než jsem si navigaci do auta koupil já,prostudoval jsem nesčetně parametrů,testů a recenzí...a pročetl mnoho diskuzních příspěvků.
V podstatě z toho vyplynulo to,že žádná "nejlepší" navigace neexistuje...Paradoxně leckdy nejhorší navigace byla ta nejdražší pevně vestavěná do drahých aut...
Některé navigace mají více vestavěných map,lepší pokrytí...jiné mají zase lepší hlasovou navigaci...atd.
I u mé navigace,která je jinak hodnocena velmi dobře jsem objevil chyby v mapách...
Obávám se že bez vyzkoušení a držení v ruce,potažmo bez používání v autě nějaký čas,se stejně k "papírově nejlepší" navigaci nedopátráš...
V rámci svých možností a tvých priorit si nějaký "ideální kompromis" jistě najdeš.-.V ceně cca od 6000Kč se již dá najít slušná navigace vč.kompletních podrobných map Evropy...
Jinak si každý bude chválit zrovna ten svůj typ co má v autě.
Než jsem si navigaci do auta koupil já,prostudoval jsem nesčetně parametrů,testů a recenzí...a pročetl mnoho diskuzních příspěvků.
V podstatě z toho vyplynulo to,že žádná "nejlepší" navigace neexistuje...Paradoxně leckdy nejhorší navigace byla ta nejdražší pevně vestavěná do drahých aut...
Některé navigace mají více vestavěných map,lepší pokrytí...jiné mají zase lepší hlasovou navigaci...atd.
I u mé navigace,která je jinak hodnocena velmi dobře jsem objevil chyby v mapách...
Obávám se že bez vyzkoušení a držení v ruce,potažmo bez používání v autě nějaký čas,se stejně k "papírově nejlepší" navigaci nedopátráš...
V rámci svých možností a tvých priorit si nějaký "ideální kompromis" jistě najdeš.-.V ceně cca od 6000Kč se již dá najít slušná navigace vč.kompletních podrobných map Evropy...
Chevrolet Aveo 1,2 sedan-sunset orange metalíza
Nemyslel jsem si, že by tady měl někdo všechny. Spíš čekám zkušenosti majitelů s jejich konkrétním typem. Mě právě po tom pátrání vyšly ty tři modely včetně té ceny kolem 6000,-. Teď jde o to nějakej vybrat a pokud možno, nešlápnout úplně vedle. Je mi jasné, že nic není dokonalé.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobře tedy...
Mám Navigon 5110 s 38 státy Evropy,podrobné mapy,poslední aktualizace.
http://navigovat.mobilmania.cz/testynav ... ARI=113475
Na dlouhých trasách ji vyzkoušenou zatím nemám...
Nicméně mé zkušenosti jsou zatím následující:
- velmi dobré mapové pokrytí
- výborná navigace hlasem
- příjemně se ovládá...ale jde o zvyk
- výdrž na baterie až 4h provozu
- vestavěný TMC RDS
- display by mohl být větší...
- noční režim je dobrá věc
- nemá navigaci podle zeměpisných souřadnic...
- vzhledově velmi pěkný držák na sklo
- držák je bohužel pasivní,kabel z napájení vede tedy přímo do GPS a je třeba ho pokaždé zapojovat či odpojovat (to má ale většina navigací)
- podporuje jen 2GB karty
- rychlé přepočítání trasy i s ohledem na TMC
- poměrně velká možnost nastavení tras a optimalizace
...to je tak co mne v rychlosti napadlo...
...dá se sehnat dnes i s mapovým podkladem Evropy za 6490Kč...
Mám Navigon 5110 s 38 státy Evropy,podrobné mapy,poslední aktualizace.
http://navigovat.mobilmania.cz/testynav ... ARI=113475
Na dlouhých trasách ji vyzkoušenou zatím nemám...
Nicméně mé zkušenosti jsou zatím následující:
- velmi dobré mapové pokrytí
- výborná navigace hlasem
- příjemně se ovládá...ale jde o zvyk
- výdrž na baterie až 4h provozu
- vestavěný TMC RDS
- display by mohl být větší...
- noční režim je dobrá věc
- nemá navigaci podle zeměpisných souřadnic...
- vzhledově velmi pěkný držák na sklo
- držák je bohužel pasivní,kabel z napájení vede tedy přímo do GPS a je třeba ho pokaždé zapojovat či odpojovat (to má ale většina navigací)
- podporuje jen 2GB karty
- rychlé přepočítání trasy i s ohledem na TMC
- poměrně velká možnost nastavení tras a optimalizace
...to je tak co mne v rychlosti napadlo...
...dá se sehnat dnes i s mapovým podkladem Evropy za 6490Kč...
Chevrolet Aveo 1,2 sedan-sunset orange metalíza
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Vlasto, ty 3 typy navigací, který píšeš využívají map Tele Atlas...to je jeden ze dvou zpracovatelů mapových podkladů....osobně využívám navigaci na mobilu....vyzkoušel jsem TomTom, Nokia Maps, Route66 a Sygic Mobile. Nejvíce možností mi nabídnul TomTom a Sygic Mobile (slovenská firma, hezčí grafické znázornění než TomTom)....následuje Nokia Maps....všechyn tyto navigace opět využívají Tele Atlas....Route66 využívá tu druhou firmu k mapovým podkladům (bohužel si nevzpomenu na název), ale to bylo žalostný.
Takže se řiď v podstatě jen těmi bonusy....ještě si do výběru přidej iGo...jedna z nejlepších navigací.
Osobně bych tedy vybral TomTom - podle zkušeností osobních...je to takovej standart. Jako druhou možnost bych zvolil Mio. Od klientů, kteří ho mají slyším samou chválu.
Takže se řiď v podstatě jen těmi bonusy....ještě si do výběru přidej iGo...jedna z nejlepších navigací.
Osobně bych tedy vybral TomTom - podle zkušeností osobních...je to takovej standart. Jako druhou možnost bych zvolil Mio. Od klientů, kteří ho mají slyším samou chválu.
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Nechci kecat, ale v MIO je právě iGo, alespoň v C510, kterou jsem měl možnost vyzkoušet, bylo právě iGo 2006.
Osobní zkušenost docela dobrá ... ale měl jsem ji jen asi na pět dní, tak těžko hodnotit, ale navigace přes Jihlavu byla, alespoň podle mě, na 100%, hlavně do zapadlých uliček samá jednosměrka, ani jednou mě neposlala někam, kam to nevedlo.
Osobní zkušenost docela dobrá ... ale měl jsem ji jen asi na pět dní, tak těžko hodnotit, ale navigace přes Jihlavu byla, alespoň podle mě, na 100%, hlavně do zapadlých uliček samá jednosměrka, ani jednou mě neposlala někam, kam to nevedlo.
... nikdy v životě bych nechtěl hondu ...
- simone
- Kontaktovat uživatele:
aaa
osobne ti odporučim /tak ako kamarat mne/ nekupovať zvlašť navigaciu ale kupiť PDA s GPS prijimačom a už sam si potom donho nahraš navigaciu aku chceš a sam si aj zaktualizuješ mapy. Sam mam MIO a701 a v nom IGO 8 s 3D budovami, mam aj IGO 2006, a aj Tom Tom všetky pekne spolu a pri ceste do nemecka som ich vyskúšal a ten IGO 8 pri prejazde mestom pekne kreslí aj budovy v 3D .Tom tom bol nepresný naviogoval aj do protismeru, IGO 2006 je už stara klasika dobra ale iba 2D pozri foto dole to je z IGO 8 . Ak sa rozhodneš pre PDA takto budeš mať aj stale aktualnu navigaciu aj kvalitný telefon s windowsom cena MIO a701 bola cca 8tis Sk
Naposledy upravil(a) simone dne stř dub 09, 2008 22:12, celkem upraveno 1 x.
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
maxi skuter Kymco Xciting 500
Mam navigáciu v HP 6915. Súbežne mám nainštalované tomtom 6 a igo 2006. Moje skúsenosti s týmito konkurenčnými navigáciami :
Igo je omnoho krajsie spracovaný, má veľmi veľa možností nastavení a práca s ním je lešia. Čechy sú podobne spracované ako v tomtome, Slovensko je neporovnateľne podrobnejšie.
Jeho nevýhodou je občasná zmatenosť a mýlenie sa na komplikovaných úsekoch s množstvom nadjazdou, podjazdou a križovatiek. Tam stráca prehľad o tom, na ktorej ceste som. U tomtoma som to nepozoroval. Na druhej strane by som sa ale s tomtomom na Slovensku nikam nedostal, pretože tie mapy sú tragicky nepodrobné.
Igo je omnoho krajsie spracovaný, má veľmi veľa možností nastavení a práca s ním je lešia. Čechy sú podobne spracované ako v tomtome, Slovensko je neporovnateľne podrobnejšie.
Jeho nevýhodou je občasná zmatenosť a mýlenie sa na komplikovaných úsekoch s množstvom nadjazdou, podjazdou a križovatiek. Tam stráca prehľad o tom, na ktorej ceste som. U tomtoma som to nepozoroval. Na druhej strane by som sa ale s tomtomom na Slovensku nikam nedostal, pretože tie mapy sú tragicky nepodrobné.
-
- Kontaktovat uživatele:
Používam MIO c 720 a som s ním nadmieru spokojný no používá mapy Tele Atlas ale dajú sa do neho z oficiálnej stránky stiahnúť iGO mapy no a má plno doplnkú napríklad foto ktoré sa s ním urobí si uloží a súradnice a potom v galerii stačí klepnúť na fotku a naviguje jo je taky dobrý že aj keď sedím v obývačke tak má príjem a môžem si nastaviť cestu takže som spokojný na 100 %
http://www.navigacia.sk/produkt/mio_c72 ... 20foto.php
A to sú oficiálné stránky kde sa dajú stahovať mapy
http://www.mio-tech.sk/
http://www.navigacia.sk/produkt/mio_c72 ... 20foto.php
A to sú oficiálné stránky kde sa dajú stahovať mapy
http://www.mio-tech.sk/
Nevim zda uz tady bylo podobne tema ale vybiram mobil ktery by umel navigaci, dost se mi libi Nokia N73, mate nekdo jiny typ? Uz me nebavi s sebou porad tahat PDA i mobila
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Táta si koupil nedávno Nokii N95 8GB...spokojenost....bohužel díky vestavěný flash paměti nemá slot na paměťový karty, takže jakákoliv navigace, legálně nabytá, odpadá...jediná možnost je Nokia Maps, kde licence na rok vyjde asi na 1600 Kč...jinak se dá koupit na 3 dny, 7 dní, 14 dní, měsíc, půl roku a rok tuším....ale kvalita řekl bych průměr....
Takže v tomhle ohledu, i když má interní GPS chip, je dost znevýhodněná....je jasný, že nelegálně tam dostaneš jakoukoliv navigaci....ale na proběhnuvším Autosalonu tady v Pardubkách jsem se s tátou bavili s prodejcem navigací a on potvrdil, že vlastně všechny firmy co dělají navigaci, mají software včetně map na chráněný kartě....
Takže i když je Nokia N95 8GB ve všech dalších oblastech špička, navigaci tam můžeš mít buď nelegální warez (i když použitý jen pro vlastní potřebu), nebo legální pouze Nokia Maps.
Já osobně mám Nokia 6120 Classic s podporou mikro SD (údajně až do 4GB)....takže tam by navigace šla legálně....s mobilem jsem hodně spokojenej....kromě výdrže baterky a nutností mít externí GPS modul. Navigaci zvládá bezvadně.
A co se týká navigací, tak nejlepší zkušenosti mám s TomTomem....bohužel mám informaci, že aktualizace map na 6ku už asi nebudou a čeká se na vydání 7čky pro mobily....nečekejte....jinak ceny navigací do mobilů jsou v podstatě stejný jako klasická krabička "jen navigace".
Takže v tomhle ohledu, i když má interní GPS chip, je dost znevýhodněná....je jasný, že nelegálně tam dostaneš jakoukoliv navigaci....ale na proběhnuvším Autosalonu tady v Pardubkách jsem se s tátou bavili s prodejcem navigací a on potvrdil, že vlastně všechny firmy co dělají navigaci, mají software včetně map na chráněný kartě....
Takže i když je Nokia N95 8GB ve všech dalších oblastech špička, navigaci tam můžeš mít buď nelegální warez (i když použitý jen pro vlastní potřebu), nebo legální pouze Nokia Maps.
Já osobně mám Nokia 6120 Classic s podporou mikro SD (údajně až do 4GB)....takže tam by navigace šla legálně....s mobilem jsem hodně spokojenej....kromě výdrže baterky a nutností mít externí GPS modul. Navigaci zvládá bezvadně.
A co se týká navigací, tak nejlepší zkušenosti mám s TomTomem....bohužel mám informaci, že aktualizace map na 6ku už asi nebudou a čeká se na vydání 7čky pro mobily....nečekejte....jinak ceny navigací do mobilů jsou v podstatě stejný jako klasická krabička "jen navigace".
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza