detská sedačka
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
detská sedačka
máte niekto skúsenosť s detskými sedačkami do auta?
budem potrebovať kupit do esperka .....no a už som bol aj pozrieť, ale som z toho jeleň
...tak ma napadlo, že snád tu niekto bude mat s podobnou vecou skusenost
(...teraz tak nad tým premýslam, že to sa tu pýtam asi dobrú volovinu, že jo )
budem potrebovať kupit do esperka .....no a už som bol aj pozrieť, ale som z toho jeleň
...tak ma napadlo, že snád tu niekto bude mat s podobnou vecou skusenost
(...teraz tak nad tým premýslam, že to sa tu pýtam asi dobrú volovinu, že jo )
- Reklama
No urcite nejsem sam kdo ma nejake zkusenosti
zaklad je mit takovou ktera ma vlastni bezp.pas.potom hodne zalezi na tom jak se tena pas zapina a jestli je 2,3 nebo 5 bodovy.a jeste jak se upina do auta -aby to nebylo nad lidske sily.
V peugeotu jsem mel super sedacku s 3 bodovym pasem a podle me byla optimalni.(jen to protazeni pasu na uchyceni do auta bylo spatne)uz si ale nepamatuju vyrobce ale asi "chico" nebo tak nejak se to jmenuje.
zaklad je mit takovou ktera ma vlastni bezp.pas.potom hodne zalezi na tom jak se tena pas zapina a jestli je 2,3 nebo 5 bodovy.a jeste jak se upina do auta -aby to nebylo nad lidske sily.
V peugeotu jsem mel super sedacku s 3 bodovym pasem a podle me byla optimalni.(jen to protazeni pasu na uchyceni do auta bylo spatne)uz si ale nepamatuju vyrobce ale asi "chico" nebo tak nejak se to jmenuje.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
V prvom rade musíš vedieť pre aké dieťa je chceš.
Cca do jedného roka sú tie vajíčka, ktoré sa montujú
proti smeru jazdy. Od cca. 1. do 3 rokov sa zvyčajne
používajú sedačky s vlastným 5 bodovým pásom. Po 3
rokoch stačí už iba podsedák pod obyčajný pás. Všetky
sa montujú obyčajným bezpečnostným pásom. Pozor
nesmú byť v predu ak máš airbag spolujazdca.
Ja osobne som mal dve autosedačky, jedno vajíčko a
jednu autosedačku klasickú, z ktorej sa dala potom odobrať
zadná časť a zostal z nej len podsedák.
Cca do jedného roka sú tie vajíčka, ktoré sa montujú
proti smeru jazdy. Od cca. 1. do 3 rokov sa zvyčajne
používajú sedačky s vlastným 5 bodovým pásom. Po 3
rokoch stačí už iba podsedák pod obyčajný pás. Všetky
sa montujú obyčajným bezpečnostným pásom. Pozor
nesmú byť v predu ak máš airbag spolujazdca.
Ja osobne som mal dve autosedačky, jedno vajíčko a
jednu autosedačku klasickú, z ktorej sa dala potom odobrať
zadná časť a zostal z nej len podsedák.
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
...no teraz mam v aute vajíčko. tiež kým ho zapnem bezpečnostným pásom tak pospomínam všetkých svätých ...lebo espero ma vzadu dost krátke tie pásy.
ale už som si na to zvykol a dá sa...
no, lenže synator rastie ako z vody (prednedavnom mal rok) a už začin trčat z vajíčka, ciže musim kupit sedačku.
rozmyšlal som nad tou variantou co je klasifikovaná že od 9 do 18, alebo až do 36kg váhy dietata.
co som kukal tak zatial len také co maju CRASH testy...no a tu nastáva problém, že velmi málo znaciek a modelov to aj uvadza na tom výrobku...a samozrejme že ked som potom videl tu cenu tak
som čumel jak tela na nové vráta
a zistujem ze podaktorý predajcovia natáraju bár čo aby predali...takto som pochodil aj so stolickou na krmenie...
no nic budem este dalej zisťovať pozorne
ale už som si na to zvykol a dá sa...
no, lenže synator rastie ako z vody (prednedavnom mal rok) a už začin trčat z vajíčka, ciže musim kupit sedačku.
rozmyšlal som nad tou variantou co je klasifikovaná že od 9 do 18, alebo až do 36kg váhy dietata.
co som kukal tak zatial len také co maju CRASH testy...no a tu nastáva problém, že velmi málo znaciek a modelov to aj uvadza na tom výrobku...a samozrejme že ked som potom videl tu cenu tak
som čumel jak tela na nové vráta
a zistujem ze podaktorý predajcovia natáraju bár čo aby predali...takto som pochodil aj so stolickou na krmenie...
no nic budem este dalej zisťovať pozorne
Ja som kúpil obyčajné sedačku v Carefoure sa cca 1200.skk
a som s ňou spokojný. Dá sa odobrať operadlo a zostane z nej len
podsedák. V zloženom stave má vlastný 5 bodový pás.
a som s ňou spokojný. Dá sa odobrať operadlo a zostane z nej len
podsedák. V zloženom stave má vlastný 5 bodový pás.
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Sice tohle ještě řešit nemusím, ale asi bych se hlavně řídil podle různých atestů a crashtestů....sice bude ta sedačka dražší, ale zas se třeba vyvaruju toho, že mému dítěti skončí kus plastového odštěpku ze sedačky např. zabodlej v krku, nebo se celá zhroutí a bude konec...je to názor zatím neznalého, ale kdo už máte děti, tak mi myslím dáte za pravdu...
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak. Je jedno, co kupis, vsetky sedacky su testovane (pokial nekupujes na blsaku, pripadne pouzite). Rozdiel medzi nimi je asi taky, ze neznackovu kupis za 1300, znackovu za 5000 a ked si ich pozorne pozries, vsetky su Made In China.
Radsej si kup taku, ktora ma odoberatelne operadlo, ak synator vyrastie, ostane podsedak.
Ja osobne som pri prvom kupil vajicko, v ktorom sa synator vozil asi do vedku 1-a-pol roka, potom som kupil sedacku s odnimatelnym operadlom. Ked sa narodila mala, zdedila vajicko, teraz uz sedi v zdedenej sedacke a malemu (4 rocny) som kupil za asi 300 korun podsedak a je priputany pasom.
Neodporucam kupovat v reklamach preferovane sedacky, kde uvadzaju kadejake upinacie systemy (sposoby pripnutia na sedadlo), pokial dany system upinania nemas zabudovany od vyroby v aute. Inak len preplatis.
Moj nazor: pokial je to homologizovane, orientuj sa na pohodlnost (dlzka opierok pre ruky, drziak na flasu s pitim pre dieta, polstrovanie), pripadne podla farby a tvaru (to preferuju hlavne manzelky )
Radsej si kup taku, ktora ma odoberatelne operadlo, ak synator vyrastie, ostane podsedak.
Ja osobne som pri prvom kupil vajicko, v ktorom sa synator vozil asi do vedku 1-a-pol roka, potom som kupil sedacku s odnimatelnym operadlom. Ked sa narodila mala, zdedila vajicko, teraz uz sedi v zdedenej sedacke a malemu (4 rocny) som kupil za asi 300 korun podsedak a je priputany pasom.
Neodporucam kupovat v reklamach preferovane sedacky, kde uvadzaju kadejake upinacie systemy (sposoby pripnutia na sedadlo), pokial dany system upinania nemas zabudovany od vyroby v aute. Inak len preplatis.
Moj nazor: pokial je to homologizovane, orientuj sa na pohodlnost (dlzka opierok pre ruky, drziak na flasu s pitim pre dieta, polstrovanie), pripadne podla farby a tvaru (to preferuju hlavne manzelky )
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Takže co se týká bezpečnosti, jsou všechny stejný? Před nějakým časem byl v Testovinách (pořad, kde testujou vždy několik výrobků z jednoho segmentu zboží - jednou lednice, jednou kola atd.) test několika autosedaček a z 10ti prošli jen 2 (vždy to zkouší státní úřad - nevím, jak se přesně jmenuje, možná Úřad pro ochranu spotřebitele) Přičemž vyšlo najevo, že u Chica apod. platíš značku, ale je nutno jít raději do specializované prodejny autosedaček, kočárků apod. a nekupovat sedačky v supermarketu, nebo nedejbože na tržnici. Dokonce tam byla jedna, která měla tak měkkej plast, že při testu nárazu se celá skroutila, že do "dutiny", která vznikla by se vešla tak kočka, nebo malej pes...ale dítě by bylo v pase zlámané....
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Hlavný - aspoň pre mňa význam autosedačky je,
že deti sú pevne pripútané a nemôžu voľne pobehovať
po aute a ty môžeš kľudne riadiť. Sám mám obidve autosedačky
so supermarketov a som s nimi spokojný.
že deti sú pevne pripútané a nemôžu voľne pobehovať
po aute a ty môžeš kľudne riadiť. Sám mám obidve autosedačky
so supermarketov a som s nimi spokojný.
V poriadku. Keď budeš mať dve deti, manželku na materskej
pochopíš rozdiel medzi autosedačkou zo supermarketu za
1300 SK a značkovou za 5000 SK.
Veď fórum je o názoroch.
Ja to chápem. Kým nezažiješ, nepochopíš.
pochopíš rozdiel medzi autosedačkou zo supermarketu za
1300 SK a značkovou za 5000 SK.
Veď fórum je o názoroch.
Ja to chápem. Kým nezažiješ, nepochopíš.