krokovy motorcek

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Super SEPO, zase novy material :) Nikde som nevidel, ze to odtial ide vysrobovat von :shock:

Pridat do albumu to ide lahko, popis je v teme: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?t=10632 .

Postup je easy:
http://picasaweb.google.com/daewoomatizclub
Prihlasovacie meno: rakovicky@chello.sk
Heslo: daewooclub
Zafajknut "Zapametat heslo na tomto pocitaci"

Tam prejst na "My Photos" (vlavo hore) a potom staci dat "+ upload photos" (vpravo hore), vybrat konkretny album podla tematiky, nakoniec este otvorit dany album a fotky popisat ;)

Ak chces, mozem ich tam pridat ja...
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Reklama

sepo

Příspěvek od sepo »

ja som to tiez videl rozobrate az ked sa mi to pokusal raz chlapik rozchodit v servise... len tento je uz len ako ucebna pomocka... palikx mi vravel ze krokac ma chodit lahko a na tomto som sa natrapil kym som s nim pohol :roll: :roll:
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

A ten ventil sa von srobuje, alebo iba vysuva/zasuva? Predpokladam ze srobuje, kedze je na tej tycke zavit... Zaujimalo by ma, co je potom vnutri krokaca, ci na tu tycku posobi snek, alebo ozub. koliesko ? Cez tu malu dierku asi nevidno dnu.....?
sepo

Příspěvek od sepo »

ten sa vysuva a zasuva vo vnutry su dve drazky aby sa netočil dookola ale chodil dnu a von možno časom ho rozoberiem ak sa podari a uvidime co sa v nom skryva
keegan.sk

Příspěvek od keegan.sk »

zrdavim. takže som sa tu dočítal že nepravidelný chod, sekanie a neštartovanie može byť aj v krokovom motorčeku... dnes som zhodil veko rozdelovaca a prešistil. bon nenormálne zoxidovaný potom bez problémou auto štartovalo... ale ked som prešiel asi 5 km cca 120 a motor sa zohrial začalo mi auto velmi sekať a zdochlo.. potom som mal velký problém naštartovať a ked sa podarilo a chcel so pridať plyn tak zas zdochlo. vytahoval som káble a kontroloval či niektorý valec nevynecháva ale nič som nezistil... a to hlavné čo chcem: z toho priestoru kde je krokový motorček ale asi zo zadnej strany toho sacieho zariadenia my občas ked sa bratranec pokušal naštartovať a motor sa skoro rozbehol len potom predsa zdochol tak odtial mi asi dva alebo tri krát vyletel oblačik dymu. čo to mohlo byť?? nakoniec ked som pomykal sviečkovými káblami tak auto krásne štartovalo a išlo... mohol by rozdelovač zadymieť?? toťižto som si nestihol všimnuť odkial ten dym naozaj išiel,
Matiz I 0.8 r.v. 98 moje od 05 teraz 157000 km
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Dost zaujimavy problem ! Zozadu sacieho...tam je snad len EGR, co by mohlo pustit spaliny... Chalani-odbornici - mohlo by sa stat, ze EGR je stale otvorene a preto sa motor udusi vyfuk. spalinami? To by bol motor-samovrah: udusil sa vlastnymi spalinami :) Sorry za ten for, mam uz par fernetikov v sebe :)
KE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KE »

tak mne vysiel oblacik dymu tiez ale bolo to zo sania lebo do motora natieklo trosku viac benzinu a a potom pri startovani sa to vsetko chytilo :lol: :lol:
Racer 1.5 8V
Obrázek
keegan.sk

Příspěvek od keegan.sk »

no aj mne to tam niekde zadymilo pri sacom potrubí, resp. pri tom krite skrtiacej klapky alebo ako sa to čudo volá.. poprípade niekde z niečoho čo je pod tým. a to vtedy ked už akoby motor naskočil len potom predsa nie.
KE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KE »

no presne ako hovoris vtedy to aj mne spravilo, lebo ja mam taky problem ze mi nevstriekuje benzin lebo je to momentalne pokazene ale ked pri oprave tam cez skrtiacu klapku natiekol benzin tak to spravilo :lol:
Racer 1.5 8V
Obrázek
keegan.sk

Příspěvek od keegan.sk »

a pokazené to máš akože z tohto dovodu?? zajtra prečistím všetku možné veci čo sa daju.. aj tu klapku nakolko pojde
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Keegan - a ak sa bude dat, nafot aj daco ;)
sepo

Příspěvek od sepo »

Keegan.Ked ti najblizsie nepojde nastarovat pozri ci ti hadze iskru na svieckach ak nie chyba je v rozdelovaci.
V rozdelovaci si mal ocistit aj opticky snimac len potom daj pozor aby si ten pliesok nedal opacne ked to budes davat dokopy lebo to nenakopnes.
A kable na sviecky si uz menil?
keegan.sk

Příspěvek od keegan.sk »

ano kable som nemil už 2x za 1,5 roka... teraz je na nich aj sviečkach cca 10tkm. rozdelovač som az nat na prcky nerozobral len veko som dal dolu... bohuťial ja neviem ktorý je ten opticky snímač :lol: ale ked nabuduce nenastartuje tak to budem nutený celé rozobrať... očistil somkrokový motorček.. no ten bol teda pekne zaxraný. foto v albe... bohužial som toho vela nenafotil bo hajzel mobil sa mi vybil :cry:
sepo

Příspěvek od sepo »

pozri v albe je tam rozobraty rozdelovac akurat po opticky snimac "zatial" no bude ti to treba rozobrat aj dalej a pocistit cele na tom pliesku budes mat riadny bordel
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Tak jsem dnes vyčistil krokový motorek, samozřejmě nějaká ta špína tam byla, ale zase to nebylo tak tragické. Jenom co mě zarazilo, že byl rozměr nastavení hrotu k tělesu motorku. Nastavení má být 28 mm, ale u mého motorku je 31mm. Zatím jsem s tím nehýbal, ale závada v běhu motoru se neodstranila. (Po přidání plynu a klesání otáček motoru, klesnou otáčky pod únosnou mez, ale potom se motor rozběhne do normálu volnoběhu)
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“