Spojka
Moderátor: Blue Lanos
Re: Spojka
Dík za fotečky, je to docela dobrý,ale to pérko,jak to je tam nasazený, moc není vidět, ikdyž něco nahoře je vidět,jestli to je ono, zkus to chytnout víc z pravé strany anebo mě to zkus nakreslit,jak to pérko tam drží. Díky moc.
- Reklama
Nebo mi to zkus poslat jak fotky tak i ten nákres na meil: 32jaja@seznam.cz , díky
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Nákres nemám keby som ho mal,dám ho sem rovno ,našiel som zatiaľ toto z ruskej príručky ,ktorú mám od Rada77 a ešte pohľadám v ostatnej literatúre a pošlem Ti na mail,ale dám aj sem,aby ostatným mohlo prípadne pomôcť
- Přílohy
-
- spojkovy pedál.JPG (65.79 KiB) Zobrazeno 3540 x
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Poslal jsem TI email.
Pozdravujem panove, v zime pri teplote pod -10 a studenom aute rano pozorujem, lepsie povedane po prijazde do roboty (3 Km) citim mierny smradecek spalenej gumy, do roboty to mam cez 6 semaforov - takze tipujem lamelu. For ale je, ze spojka vobec nepreklzuje, zabera normalne a po zahriati prevodovky, alebo ak je nad nulou, necitit vobec nic.
Pravda je ze rano nemam vela casu tak to vacsinou nerobim a hned ako odomknem frcim, no skusil som nechat auto chvilu natocene, motor sa zohrial, fukal uz teply vzduch, ale po par rozjazdoch bolo spojku opat trochu citit. V priebehu dna uz potom vobec nic. Tento jav vsak pozorujem len ak je viac ako -5 pod nulou.
Pri teplotach nad nulou ci mierne pod necitit nic, je to teda silnejsim mrazom, stuhnutym olejom v prevodovke a vymrznutou spojkou, a je to hlavne normalne, ci mam chystat pri 42 tis. na Sparka novu lamelu?!
Pravda je ze rano nemam vela casu tak to vacsinou nerobim a hned ako odomknem frcim, no skusil som nechat auto chvilu natocene, motor sa zohrial, fukal uz teply vzduch, ale po par rozjazdoch bolo spojku opat trochu citit. V priebehu dna uz potom vobec nic. Tento jav vsak pozorujem len ak je viac ako -5 pod nulou.
Pri teplotach nad nulou ci mierne pod necitit nic, je to teda silnejsim mrazom, stuhnutym olejom v prevodovke a vymrznutou spojkou, a je to hlavne normalne, ci mam chystat pri 42 tis. na Sparka novu lamelu?!
Chevy SPARK 0,8i '06 / 56 ps (manzelka) / Chevy SPARK 1.0i '10 (pani mama) / Matiz 0,8i '99 (ex)
Volvo V70 R AWD 2,4T 20V / 250 psss
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim všechny na foru a přeji hezký den a to před " Silvestrovský "
to kolegáčku " st-Andy " to mne opravdu zajímá v čem to je ... žiju na severu Čech ve Šluknovském regionu ... kde se teploty na příklad dnes pohybují na - 20C° , ale tento jev - se mi u Matize při najetých 62 tkm nikdy neprojevil. Ano mám jej garážovanýho a jezdím ob den i v těchto mrazech , Rumburk - Varnsdorf a zpět.
Na opak mne dnes ráno potrápilo startování ... jindy na poprvé ... dnes až po třetím startování a brzda jako by byla zamrzlá i když ručku nikdy v zimním čase nezatahuji ani venku , natož v garáži . Ten projev spojky v mrazech mne zajímá. Už se to někomu z našich kolegů přihodilo ? Podělte se prosím o zkušenostech jinak přeji všem hezky veselýho Silvestra a bezbolestné bolení hlavy v Novém roce 2011
to kolegáčku " st-Andy " to mne opravdu zajímá v čem to je ... žiju na severu Čech ve Šluknovském regionu ... kde se teploty na příklad dnes pohybují na - 20C° , ale tento jev - se mi u Matize při najetých 62 tkm nikdy neprojevil. Ano mám jej garážovanýho a jezdím ob den i v těchto mrazech , Rumburk - Varnsdorf a zpět.
Na opak mne dnes ráno potrápilo startování ... jindy na poprvé ... dnes až po třetím startování a brzda jako by byla zamrzlá i když ručku nikdy v zimním čase nezatahuji ani venku , natož v garáži . Ten projev spojky v mrazech mne zajímá. Už se to někomu z našich kolegů přihodilo ? Podělte se prosím o zkušenostech jinak přeji všem hezky veselýho Silvestra a bezbolestné bolení hlavy v Novém roce 2011
A neklouže ti náhodou klínový řemen k alternátoru ? Spojka by neměla mít zápach spálené gumy.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
....................V.Brousek píše:A neklouže ti náhodou klínový řemen k alternátoru ? Spojka by neměla mít zápach spálené gumy.
Také jsem to podezříval ... ale netroufnul jsem si kolem toho polemizovat ... neb nemám s tímto zkušenosti ... určitě máš pravdu " Vašku " uvidíme co na to " st-Andy "
jo jo jo, prave ze ten remen klze a mierne piska a la sijaci stroj (druhy uz caka doma na vymenu). Tiez ma to napadlo.
Ale preco je to citit teraz v mrazoch? Zeby preto lebo je ta guma tuhsia?
Naposledy upravil(a) st_Andy dne čtv pro 30, 2010 11:21, celkem upraveno 2 x.
Chevy SPARK 0,8i '06 / 56 ps (manzelka) / Chevy SPARK 1.0i '10 (pani mama) / Matiz 0,8i '99 (ex)
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
......................st_Andy píše:jo jo jo, prave ze ten remen klze a mierne piska a la sijaci stroj (druhy uz caka doma na vymenu). Tiez ma to napadlo.
Mně zas napodzim zapištěl klín'ák ... kdykoliv jsem projel větší louži a musel jsem jej napnout neb ještě nebyl tak moc starý a pomohlo to
kazdopadne dik za tip panove - je vidiet, ze masters v tom maju jasno Asi by som mal zacat urcite tym, no smrad lamely mi pride celkom podobny.
Kazdopadne bude najlepsie ten remen vymenit a potom sa uvidi, je tam este povodny, a novy uz caka na vymenu. Zvladnem to povolit sam? Zlozito to nevyzera.
Ak by sa tu niekde nachadzal link na temu o vymene klin. remena veelmi to ocenim, lebo najst ho neviem alebo zle hladam
Kazdopadne bude najlepsie ten remen vymenit a potom sa uvidi, je tam este povodny, a novy uz caka na vymenu. Zvladnem to povolit sam? Zlozito to nevyzera.
Ak by sa tu niekde nachadzal link na temu o vymene klin. remena veelmi to ocenim, lebo najst ho neviem alebo zle hladam
K výměně žádné spešl vybavení nepotřebuješ.Akorát tam není zrovna nejlepší přístup A až ho budeš mít sundaný,tak zkus jestli se řemenice altíku volně otáčí (ložiska).
Matýsek z roku 99", odjeto 160 tkm, zrecyklováno :-(
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
Guma je stejná, ale alternátor má větší odpor z důvodu, že musí vyrobit více energie, jinými slovy, baterie si bere plný výkon z alternátoru. Proto má snahu prokluzovat klínový řemen, který bude určitě málo napnutý a nebo je již naprasklý a další napínání nemá význam, protože by stejnak prasknul. Vyřeší to pouze urychlená výměna.st_Andy píše:jo jo jo, prave ze ten remen klze a mierne piska a la sijaci stroj (druhy uz caka doma na vymenu). Tiez ma to napadlo.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km