Kúpa Auto kamery - poznatky, informácie, zábery s kamier,
Moderátoři: Blue Lanos, pejee, lomngi
Re: Kúpa Auto kamery - poznatky, informácie, zábery s kamie
Petře ale pozor - za výrobce se považuje ten, kdo výrobek uvádí na trh v EU. Pak na výrobku může, ale nemusí uvádět skutečnou zemi výroby.
V reálu to podle štítku nemáš šanci zjistit, jedině shodit kryt a jestli není něco dalšího uvnitř...
V reálu to podle štítku nemáš šanci zjistit, jedině shodit kryt a jestli není něco dalšího uvnitř...
Daewoo Tacuma r. 2000/1,8 - 72 KW, LPG BRC
- Reklama
Tohle znám,ale tady je made in Spain. Kámoš má podobnou,trošku lepší funkce a má na ni made in Taiwan.Ondrapb píše:Petře ale pozor - za výrobce se považuje ten, kdo výrobek uvádí na trh v EU. Pak na výrobku může, ale nemusí uvádět skutečnou zemi výroby.
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
Jasně, jen jsem narážel na to, že když si zadám u čajňana výrobu X kusů, tak mi to vyrobí pod mou privátní značkou, všude bude "made in Czechia/Slovakia, Deutschland..." a legislativně to bude naprosto v pořádku...
tak tomu teda nerozumim, delal jsem taky v obchode s IT, velkoobchodni marze jsou max 20-30% a maloobchodni v procentech, zvlast na CPU nebo grafiky...Ondrapb píše:Nákupů tam se nebojím, ono člověk ani u Číňana nesmí kupovat to nejlevnější, pokuď člověk dodržuje základní pravidla tak je to ok, samozřejmě, vždycky se něco může i tak posrat
Drtivá většina drobné elektroniky co tu je je z Číny(vč. 99% produkce Aplu).
Třeba ekvivalent té mojí kamery tu prodává Alza jako Mio s cenou od 6000,- nahoru, samozřejmě bez karty a zadní kamery. Nebo se stačí podívat na kamerov.cz - kamera z čajny za 50usd(1250,- Kč) za 3000,-...
Stejně tak tablety na Alze za 900,- z Ali ty samé za 500,-, myslíš že ty z Alzy jsou vyráběné někde jinde a lépe nebo jde pouze o marži?
Dělal jsem ve velkoskladu elektro, mohl bych tu psát celej elaborát, jak se grafiky od ATI a NVidie kupovaly za 700,- a provádaly za 2800 + DPH, to samé CPU, marže 200% se bere jako minimum..
Koneckonců nemusím chodit daleko, stačí se kouknout sem do inzerce na LEDky, první co na mě vykoukne je obrázek stáhlej z ALI a ujištění že tohle je rozhodně super a néé šit s Čajny
Ať kupuješ kde chceš a co chceš, pořád je to z Číny a pak už jen o obezřetnosti a štěstí
leda by to byla historie pred 20 lety, protoze ted napr. ani ati neexistuje, koupila je par let zpet amd
I když mám AMD Radeon tak je to pro mě vždycky ATI, asi jako když se jdu kouknou do obchodu na Lumii 650 a řeknu Nokia
Ono spíš záleží na konkrétním "velkoskladu", v ED´systému ty marže byly opravdu brutální a to ještě v době kdy místo Daewoo se tu už pěkných pár let prodával Cheevy.
Samozřejmě, ta situace teď může(bude) být jiná, ale myslím že skok ze 400% na 25% opravdu nenastal.
Ono spíš záleží na konkrétním "velkoskladu", v ED´systému ty marže byly opravdu brutální a to ještě v době kdy místo Daewoo se tu už pěkných pár let prodával Cheevy.
Samozřejmě, ta situace teď může(bude) být jiná, ale myslím že skok ze 400% na 25% opravdu nenastal.
no vem si, ze když se grafika v MO prodava s 10% marží za 4 tisíce, tak kdyz výrobní cena je třeba 2500, tak tam moc prostoru nezbývá...
Hele, já z toho vypadl před 4 rokama, předtím jsem v tom byl 5 let a ta cenotvorba tam fungovala pořád stejně...
My jsme měli třeba běžně ceny na netu(doporučené od výrobce + 10%(Česko přece)), prodávali jsme jen na IČ subjektům s odpovídajícím ŽL a pro ty byla sleva 5-25% dle odběrů. Co jsem byl v kanclu tak jsem do nákupů/prodejů pořád náhled.
Zboží šlo na paletách přímo od výrobců(Asus, Gygabite, cokoliv) a dál se to vyskladňovalo(jednu dobu hodně pro Alzu - tou dobou jeden z X malých e-shopu o pár lidech, pak skončilo brněnské BGSLevi, Alza převzala některé lidi, kontakty a začala si napřímo dovážet sama-to je 9 let nazpět když jsem začínal)
Samozřejmě, Alza s Mallem jsou teď někde úplně jinde, ale nemyslím že by chtěli hroutit cenotvorbu na kterou navázali a která jim maximálně vyhovuje.
Věř mi, pro importéra je to sice legislativně(celnice, FU atd.) náročnější ale ty peníze jsou o to lepší
My jsme měli třeba běžně ceny na netu(doporučené od výrobce + 10%(Česko přece)), prodávali jsme jen na IČ subjektům s odpovídajícím ŽL a pro ty byla sleva 5-25% dle odběrů. Co jsem byl v kanclu tak jsem do nákupů/prodejů pořád náhled.
Zboží šlo na paletách přímo od výrobců(Asus, Gygabite, cokoliv) a dál se to vyskladňovalo(jednu dobu hodně pro Alzu - tou dobou jeden z X malých e-shopu o pár lidech, pak skončilo brněnské BGSLevi, Alza převzala některé lidi, kontakty a začala si napřímo dovážet sama-to je 9 let nazpět když jsem začínal)
Samozřejmě, Alza s Mallem jsou teď někde úplně jinde, ale nemyslím že by chtěli hroutit cenotvorbu na kterou navázali a která jim maximálně vyhovuje.
Věř mi, pro importéra je to sice legislativně(celnice, FU atd.) náročnější ale ty peníze jsou o to lepší
Ahoj, moc se v tom nevyznám, takže najde se někdo trochu zkušenější co by mi mohl doporučit kvalitní autokameru za rozumnou cenu?
Já dostal k narozeninám kameru v zrcátku Lamax c5 dual, ta je zakomponovaná do druhého zrcátka s displejem co se připevní na stávající, kamera je nastavitelná, full HD a záznamy celkem jdou. Velká výhoda je i zadní kamera která je součástí a nahrává se video zepředu i zezadu. Má G-sensor tak se při havárii záznam uzamkne a když připojíš jeden kabel i na couvačky tak pokud couváš máš v zrcátku na displeji ten "couvací žebřík" Jsem docela spokojen. A cenu si zjisti, já to měl jako dárek.....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Chevrolet Malibu LTZ 2.4 AT..06.2013 EX - Chevrolet Evanda CDX Sport03.2006
Díky za tip, koukám na to a nevypadá to špatně. Rozhodně o ní popřemýšlím a nebo pak jsem ještě koukal na truecam a6, ta má jak přední, tak zadní kameru. Ceny obojího jsou přibližně stejný.
Zatím jsem narazil na jednu věc, která mi trochu vadí na té kameře. Já osobně displej na zrcátku vypínám, no a když chci nějaký soubor "uzamknout" zmáčknu tlačítko mode a rozsvítí se ten displej. Soubor se však neuzamkne, musím to zamykací tlačítko zmáčknout až po rozsvícení displeje na zrcátku znovu.
Druhá věc, chce to určitě dobrou , rychlou kartu Class 10 přece jen se ukládá video ze dvou kamer najednou. Nějaké video z ní mám, ale jsou dost velké 5 minut = 380 mega a ukládá to v mp4.
Příjemné je, že si obraz ze zadní kamery můžeš "otočit" tak se ti obraz na displeji zrcátka zobrazuje jako v zrcátku a tak tě to nemate když na to koukáš....
Druhá věc, chce to určitě dobrou , rychlou kartu Class 10 přece jen se ukládá video ze dvou kamer najednou. Nějaké video z ní mám, ale jsou dost velké 5 minut = 380 mega a ukládá to v mp4.
Příjemné je, že si obraz ze zadní kamery můžeš "otočit" tak se ti obraz na displeji zrcátka zobrazuje jako v zrcátku a tak tě to nemate když na to koukáš....
Tak to zní celkem dobře. To že musíš zmáčknout to tlačítko 2x není zas takovej problém si myslím. S kartou počítám. To je jasný, že bude potřeba karta s rychlým přenosem. A to s tím “otočením“ obrazu je super věc. Jsem ani nevěděl, že něco takovýho existuje. Opravdu o tom popřemýšlím, je to za celkem rozumnou cenu.
a ještě něco, má mít nejaký hlídací režim, takže když od auta odejdeš a někdo do něj vrazí zapne nahrávání, ale nepřijde mi to možný, protože ani ne po minutě bez napájení se vypne hlady
Co jsem tak slyšel tak se do těchto kamer nedávají baterky o velký kapacitě z toho důvodu, když na to v létě svítí sluníčko, tak aby se nenafoukla a nebouchla. Každopádně díky moc za pomoc. Už jsem jí objednal.