To preto, lebo si sa mozno slabo pozeral

, Skusim nafotit co spravili 100w ziarovky v esperackych svetlach. Dokonca aj obycajne 55W dokazu narobit paseku. Mozno to chce specialne podmienky (horuce leto, kolona, zapnute svetla), ale aj obycajne 55W dokazu znicit odrazivu cast paraboly. Plast sa neroztecie, ten odolava vyssim teplotam, nez samotna ziarovka, ale ochranny lak a nasledne hlinikova vrstva na plaste paraboly to neprezije. A ked som hladal kde by som dal zreparovat reflektory pripadne zohnal projektory tak som nasiel toyotacke forum, kde seriove vybojkove projektorove svetlomety, teda len s cca 35W prikonom koncili svoju put este v zaruke. Otrlejsi alebo stastnejsi na servis to riesili reklamaciou (a po skonceni zaruky neviem), Ini s tym chodili do polska, kde im menili paraboly plastove za kovove a navyse kvalitne pokovene a to na "pockanie" (teda cca pol dna, vymontovat, prehodit , zamontovat). neviem ci to suvisi nejako s rozdielnou tepelnou roztaznostou materialu paraboly a laku/pokovenia alebo v com je problem, ale to pokovenie vie popraskat, ako ked praskne sklo, proste sama pavucina, alebo vie aj bez toho len zajst, pricom to uz nik nerozlesti, lebo tym, ze by odstranil zoxidovany hlinik na povrchu, odstrani vlastne celu vrstvicku, a keby sa mu aj podrailo odstranit skutocne len povrchovu vrstvu a pod nou by este ostala nejaka lskl,a tak ta bez ochranneho keramickeho laku zoxiduje za chvilu znovu.
Ale mozno orlandacke reflektory nebudu mat takyto problem.