Anketa - jste pro - proti nahlašování radarů na silnicích

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět

Jste pro zveřejňování radarů a hlídek policie

ano
39
74%
ne
14
26%

Celkem hlasů: 53

Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Jo jsem proti (abych se vrátil k tématu) a proč ? JE NAPROSTO ZBYTEČNÁ MĚŘIT RYCHLOST JAKO TO LOPICIE V SOUČASNOSTI DĚLÁ !!!! Viděl snad někdo z vás radar na nebezpečnym místě ? Nebo někde u školy, kulturního centra nebo někde kde chodí spousta lidí ? Já ještě ani jeden. Akorát je vídam na výjezdu z města 5m od cedule s ukončenim, nebo naopak, na dlouhejch rovnejch přehlednejch úsecích... darmo mluvit. Ještě by mohli měřit na letišti jestli někdo nestartuje rychle Boeing.
Kdyby měřili tam kde to má význam tak bych byl i proti nahlašování. Ale jak řikam, řidič se má rozhodnout jak kde pojede a nést si za to následky když uděělá průser.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Reklama

K.ubajs

Příspěvek od K.ubajs »

me nahlasovani radaru v radiich uz nekolikrat pomohlo a penezence sem neulehcil.Podle me je to dobra snaha jak zamezit tem silencum,kteri jezdej jak splaseny
NEXIA 1.5 GTX 16V 65kw žlutá-metal trošku hudby,sportovní podvozek V-MAXX snižení cca 40mm

Do budoucna modrej O2 lak co maj ve předu(na těch octavkách(moooc hezkej))světle modrá
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Já si myslím totéž....nicméně souhlasím s Krtkem, že radary bývají spíš na nesmyslných místech.
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
kasma

Příspěvek od kasma »

Ano suhlasim s tym, ze radary v dnesnej dobe sluzia len na jeden ucel. Su na samych nezmyselnych miestach a ich ucel je len plnit pokladnicku policie, vobec to neupravuje moralku na cestach... A najhorsie je to ze bohaty a rachlojazdiaci vodici maju "za sebou" super znamost alebo tucnu penazenku...
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
Serpico

Příspěvek od Serpico »

....to Ivoš teď si na to kápnul....nicméně souhlasím s Krtkem, že radary bývají spíš na nesmyslných místech - já dodávám stávájí se z nich ekonomické nástroje pro obecní poklady - obecní kasy zejí prázdnotou - tedy tady je příčina měření - jenom výběr!!!...nicméně mě překvapil Brousek - jako profesionál - uvedu příklad za vesnicí před jejím ukončením označením v kopci umístím radar - nikdo tam nikoho neohrožuje, ale každý tam trochu přiloží a je to tady vyberu tam hodně dost...naplňuji pokladnu, vykazuji činnost....a teď Vás překvapím přesto, že jsem pro zveřejňování radarových měření, jsem pro civilní vozy policie s kamerovým systémem mobilní měření rychlosti a záznamem jízdy hříšníka ( nadčlověka ), tedy tento vůz by se " pověsil " za ním no a třeba po dvaceti minutách by vyhodnotil jeho přestupky řezání zatáček, následná jízda v protisměru, nezvládnutí vozidla v extrémní rychlosti, nedávání blinkrů, nedávání přednosti v jízdních pruzích atd. prostě by ho sejmul do správního řízení....to by snad byla cesta jak to na silnici opět zlidštit...

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
ros

Příspěvek od ros »

Já jsem pro zveřejňování, protože každý z nás překračuje rychlost byť jen o pár km, tak mě oči sjedou na rychloměr a uberu. Střelci, budou jezdit rychle tak jako tak. Beru to jako službu motoristům, aby korigovali rychlost.
Leganza 2,2 LPG automat rok 2000, dříve Espero
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Serpico píše:...a teď Vás překvapím přesto, že jsem pro zveřejňování radarových měření, jsem pro civilní vozy policie s kamerovým systémem mobilní měření rychlosti a záznamem jízdy hříšníka ( nadčlověka ), tedy tento vůz by se " pověsil " za ním no a třeba po dvaceti minutách by vyhodnotil jeho přestupky řezání zatáček, následná jízda v protisměru, nezvládnutí vozidla v extrémní rychlosti, nedávání blinkrů, nedávání přednosti v jízdních pruzích atd. prostě by ho sejmul do správního řízení....to by snad byla cesta jak to na silnici opět zlidštit...

Mějte se fajn

To beru taky...sice jsem rychle jezdící řidič, ale ne bohatý :oops: ,ale jsem pro. Jenže bych taky pokutoval či jinak trestal řidiče (čepičáři, dušičkáři), kteří jezdí jen ve dvou rychlostech 40 km/h a 70 nebo 80 km/h a jsou nalepení na prostřední čáře. Díky nim vznikl taky bezpočet nehod.
kasma

Příspěvek od kasma »

Ivos, suhlas, aj sviatocnych vodicov by mali pravidelne merat a pokutovat ich za bezdovodne pomalu jazdu... :!: Preco ma ist niekto na ceste s povolenou 90 km/h len 50 km/h :?: Aj to je riziko, ktore treba kontrolvat... no samozrejme treba dohliadnut aj na vodicov zaciatocnikov, ti by mali povinne mat oznacene auto nalepkou "Z", aby sme ich vcas videli, tam as pomalsia jazda ospravedlnit da.
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
Habron

Příspěvek od Habron »

To Ivoš:
Nedávno jsem jel za jedním dědou ve fabii a bylo to útrpení.
V zatáčkách a méně přehledných místech jel cca 15km/h a pořád brzdil, takže značně brzdil provoz a na rovinkách to rozpálil na 90, a navíc kličkoval na mezi střední čáry, takže bezpečné předjetí prakticky nemožné.

Tragedie.
... nikdy v životě bych nechtěl hondu ...
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Ti začátečníci by mohli mít samolepku s písmenem Z po určitou dobu po ukončení autoškoly například....V Anglii se mi líbí, že to mají právě takhle řešeno. Dostaneš řidičák a jezdíš se samolepkou L nějakou dobu a když nemáš přestupek, tak ti samolepku vezmou a jsi v pohodě.

Jenže dneska si tu samolepku můžeš koupit v obchodě a nevíš jestli je to opravdu začátečník, nebo to má jen tak nalepeno....to by taky mohlo být ošetřeno tak, že pokud by člověk měl mít tuhle samolepku (po autoškole, neo lidi, kteří spoustu let nejezdili a zase začínají), tak by se vydávala na dopravním inspektorátu (resp. Odboru dopravy).....
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Ono s tou samolepkou je to podle mne zbytečné...úplného začátečníka stejně podle stylu jízdy poznáte...

...a záleží jak to člověk bere...já tuhle samolepku vozím, protože je mi 21, řidičák mám 3 roky a to se mi nezdá nějak extra dlouho...spousta lidí v mém věku si připadá jako mistři světa a myslí si, jací nejsou profíci...takže je to otázka přístupu...

...a když vidím, kolik lidí se není schopno rozjet do kopce bez couvnutí a jak jim naprosto katastrofálně schází odhad rozměrů auta při parkování, tak mám pocit, že by tu samolepku měl vozit opravdu kdekdo... :D
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Serpico: naprostej spouhlas ! Je to jak řikam, rychlá jízda nemusí bejt nebezpečná. Nemusim opakovat mojí přízeň pro zrušení rychlostních limitů ale kamery klidně na každym rohu, ty civilní auta s kamerama a černý skřííňky na záznam jízdy. Nevyhodnocovala by se rychlost (ta je nepodstatná) ale styl jízdy a agresivita řidiče.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Pro Serpica a ostatní :

Ano jsem profík a jsem každý den na cestách. Co vidím je nekázeň, ze které jsou mrtví a těžce zranění. Vy tu každý máte recept co je špatně, kde se měří je zbytečně, a podobné připomínky. Dodržujme co se dodržovat má a bude lépe.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Serpico

pokec

Příspěvek od Serpico »

...to Brousek taky jsem něco odjezdil ...ale ty jsi nikdy neporušil pravidla - nepřekročil rychlost, aj. - to nás musíš nalejvat, promiň vono to je o upřímnosti....a mě se naopak z této ankety líbí přístup Kesslera - beru, to je vo zodpovědnosti " Z "...a jsem asi idealista - stále si myslím, že policie by měla řidičům především pomáhat - tak jako u sousedů Německo, Rakousko...a ne jenom vykazovat činnost - číhat na banální přestupky a to nemluvím o " korupci "...je taky pravda provoz několikanásobně zhoustnul - stoupla nevraživost - vytratila se slušnost - ohleduplnosť, ochota někoho někam pustit, řidiči jsou ve stresu - nakonec 90% řidičů nejezdí podle zipu, ....viz zase Kessler ...a když vidím, kolik lidí se není schopno rozjet do kopce bez couvnutí a jak jim naprosto katastrofálně schází odhad rozměrů auta při parkování, tak mám pocit, že by tu samolepku měl vozit opravdu kdekdo...tady jsou nejpodstatnější příčiny nehodovosti, neovládají vozidlo - nemaj ho v oku... Habron - děda brzda, kličkoval na čáře...zjevně neovládal vozidlo, no nakonec, mě už to taky nebaví...a o rychlosti to vůbec není a neříkej mi, že všude kde je 50 jedeš 50 pokud zrovna nemáš tempomat, vono to fakt nejde...leda, že jezdíš na 40....přiznávám svůj rozsah 50 - 60, jinak bych visel očima na tachometru a podstatný věci by mi asi unikly....

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
kasma

Příspěvek od kasma »

Serpico, krasne si to zhrnul... su tu vymenovane vsetky tie najvaznejsie problemy... Auto treba mat v oku... a tie rychlosti, tak jazdim aj ja...vzdy mam nejaky ten rozsah...a zbytocne netlacim plyn tam kde to nejde. Nie je problem ist na aute 130 km/h,ale najdolezitejsie je, aby vodic vedel ako to auto s tej rychlosti bezpecne ubrzdit a manevrovat.

V.Brousek, ono to nieje recept, to su skusenosti, nie vzdy vyssia rychlost musi zabijat. Ved sme tu predsa hovorili o strelcoch... Nikto tu netvrdi ze zakony a obmedzenia sa maju porusovat...ty si nikdy o 10-20 km neprekrocil rychlost?

Kessler, ja mam tiez 21 r, tri roky aktivne soferujem, mam najazdenych asi 30-35 tis km, ale medzi zaciatocnikov sa urcite neradim. Netvrdim, ze som profesional, velmi dobry alebo skuseny vodic, to urcite nie... som asi vodic-pokrocily, ale to "Z" by som si teraz na auto nedal... "Z" by mal povinne nariadit zakon v urcitom casovom intervale. Ak sa vies pohnut do kopca bez toho aby ti cuvlo a nekluckujes pomedzi ciary, tak si to odlep...
Odpovědět

Zpět na „POKEC“