Spotřeba
Moderátor: Blue Lanos
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Re: spotřeba
když vás tak štu napadaj mně 2 dětinský dotazy:
1) on někdo někdy zažil poruchu způsobenou špatnym zaběhávánim auta ? (sorry za OT)
2) on někdo jezdí tak že auto dusí (zmiňovaných 1500-2000 ot) a má tam plnej plyn ? Mylsim že normální člověk přidává plyn podle toho jak auto jede a zrychluje ale né ho uchlastávat, pak se nedivim že to někomu žere. U většiny aut jsem se přistih že často stačí ubrat na plynovym pedálu a auto zrychlí a podle PP i klesá aktuální spotřeba.
1) on někdo někdy zažil poruchu způsobenou špatnym zaběhávánim auta ? (sorry za OT)
2) on někdo jezdí tak že auto dusí (zmiňovaných 1500-2000 ot) a má tam plnej plyn ? Mylsim že normální člověk přidává plyn podle toho jak auto jede a zrychluje ale né ho uchlastávat, pak se nedivim že to někomu žere. U většiny aut jsem se přistih že často stačí ubrat na plynovym pedálu a auto zrychlí a podle PP i klesá aktuální spotřeba.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
- Reklama
1) taky by me to zajimalo, vsechno je to dle me DNES jen prezitek a subjektivni pocit, nicmene klidnit se prvnich 2000 km neni na skodu.
2) tak taky mivam nekdy 1500 ot, ve meste na trojku se mi stava casto, ale bud plyn lechtam a cekam, az se auto rozjede, nebo podradim, na podlahu plyn v techto otackach je prasarna. Nicmene napr na dalnici jsem ted zkousel vliv otacek na spotrebu a (jasne, 100 km/h je uz neco jineho nez mesto), ale na 4.stupen pri 100 km/h cca 3200 ot a spotreba 10+, pri prerazeni na 5.stupen a otacky 2500 spotreba do 8, takze v techto rychlostech je zmena spotreby i pri drobnem snizeni otacek zretelna.
Ad zmena dojezdu - zjistil jsem, ze kdyz clovek jede v uplne kose (dneska rano -2 v Brne) a jede chvilku, PP nestacil ani rozmrznout a dojezd se nezmenil. No bylo to o pul 7 rano, auto ocividne jeste spalo a ani se nestacilo rozkoukat a byli jsme v praci, dojezd stejny...ale je mi jasne, ze ted odpoledne mi to cestou zpatky odpocita dvakrat, hayzl jeden
2) tak taky mivam nekdy 1500 ot, ve meste na trojku se mi stava casto, ale bud plyn lechtam a cekam, az se auto rozjede, nebo podradim, na podlahu plyn v techto otackach je prasarna. Nicmene napr na dalnici jsem ted zkousel vliv otacek na spotrebu a (jasne, 100 km/h je uz neco jineho nez mesto), ale na 4.stupen pri 100 km/h cca 3200 ot a spotreba 10+, pri prerazeni na 5.stupen a otacky 2500 spotreba do 8, takze v techto rychlostech je zmena spotreby i pri drobnem snizeni otacek zretelna.
Ad zmena dojezdu - zjistil jsem, ze kdyz clovek jede v uplne kose (dneska rano -2 v Brne) a jede chvilku, PP nestacil ani rozmrznout a dojezd se nezmenil. No bylo to o pul 7 rano, auto ocividne jeste spalo a ani se nestacilo rozkoukat a byli jsme v praci, dojezd stejny...ale je mi jasne, ze ted odpoledne mi to cestou zpatky odpocita dvakrat, hayzl jeden
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
chrodoši to s tým dojazdom je diskutabilné lebo napr. ja keď prichádzam domov tesne predtým ako zabrzdím auto mi PP ukazuje dojazd cca 560km akonahle cúvnem do garáže ktrorá je pod úrovňou cesty a postojím v garáži dojazd klesne na 535-540km a na druhý deň keď vychádzam dojazd stúpne na 550km a po asi 30km jazdy mi dojazd ukazuje 540km tak podľa teba dá sa tomu PP veriť???
Biely Cruze 1.6 LS PLUS
presne presne aj u mna je to tak, zrazu mi stiahne 30km, potom idem 30km a neklesne nist ked idem plynule medzimesto tu je dojazd z aktualnej spotreby prepocitavany a je to taky orientacny odhad a nie smerodajny udaj
ex 1x lada 2105 1,3...teraz 1,2 72k silver, komfort,
SS ,MOMO Corse,continental,WM sport,Sony,Sal,Hertz,
cutsprings
SS ,MOMO Corse,continental,WM sport,Sony,Sal,Hertz,
cutsprings
Vobec to nerieste, co ukazuje PP...PP predsa nikdy neni uplne presny, a niekedy to proste poskoci hore-dole, ale na realnom dojazde sa nic nemeni...
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
Ja to neriešim iba konštatujem ako mi funguje PP a snažím sa ním vôbec neriadiť a pozerám radšej na otáčkomer alebo palivomer tie sú podľa mňa hodnovernejšie a samozrejme že aj tachometer.
Biely Cruze 1.6 LS PLUS
pekrtek píše:Kjub píše:Ale to v navode je myslene aby si nejazdil 180 alebo 200 hodinu v kuse. Inak normalnych 130, 140 je uplne v pohode, nic sa nemoze stat. Tam ide o to, aby sa to dlho nedrzalo v max. otackach a nerobili sa s tym nejake prudke cachre.... A myslim ze ked Pekrtek urobil spotrebu 7,5 s benzinom, moc to vytacat nemohol.
Jel jsem s tím normálně jako s Lacetti. Ty části po dálnici to mělo cca 3600 ot. Párkrát jsem to vytočil při předjíždění k cca 5 tis. U Jaroměře jsem předjížděl za Orlandem, ale jak mě zmerčil, přiložil pod kotlem a byl pryč. Jede to pěkně, ale rvát jsem to nechtěl. Takže, minimálně 2 tis., max. k 5 tis. (Prozatím). Jen pro informaci: Lacetti má omezovač při cca 7 tis. otáčkách. To jsem s Cruzem nezkoušel. Samotného mě ta spotřeba překvapila. Čekal jsem víc.
Carthell Prg
Klidně jsi mohl přitlačiť taky, auto máš předváděčku proto si myslím že to už nějak zajeté je.
Mohl ses s Orlíkem pohonit
Corpusi taky jsem nepochopil proč by Pekrtek nemohl jezdit při záběhu dálnice.
Já jsem při záběhu nedělal žádne rozdíli a spotřeba průměrná po 42000 km je 7,8 l a auto jezdí bez problému.
A pokud Pekrtek už má 4 auto, tak asi ví jak se k němu chovat a jak vlastní auto zajed.
Mohl ses s Orlíkem pohonit
Corpusi taky jsem nepochopil proč by Pekrtek nemohl jezdit při záběhu dálnice.
Já jsem při záběhu nedělal žádne rozdíli a spotřeba průměrná po 42000 km je 7,8 l a auto jezdí bez problému.
A pokud Pekrtek už má 4 auto, tak asi ví jak se k němu chovat a jak vlastní auto zajed.
Carthell Prg
Už to neřeš, to už patří k minulosti.
Tak přeci jen ještě něco ke spotřebě:
V sobotu jsem ujel cca 140 km na trati Kolín-Pardubice-Rychnov nad Kněžnou. Snažil jsem se motor nepodtáčet, rychlost jsem dodržoval +10%, několikrát jsem na trase předjížděl, vždy s vytočením cca 4- 4,5 tis. otáček. Spotřebu po ujetí trasy jsem vyfotil. Rozhodl jsem se, že vezmu benzin do plné, vynuluji km a potom přepočítám. Jsem zvědav, jaký bude rozdíl.
V sobotu jsem ujel cca 140 km na trati Kolín-Pardubice-Rychnov nad Kněžnou. Snažil jsem se motor nepodtáčet, rychlost jsem dodržoval +10%, několikrát jsem na trase předjížděl, vždy s vytočením cca 4- 4,5 tis. otáček. Spotřebu po ujetí trasy jsem vyfotil. Rozhodl jsem se, že vezmu benzin do plné, vynuluji km a potom přepočítám. Jsem zvědav, jaký bude rozdíl.
- Přílohy
-
- SAM_0382.JPG (219.08 KiB) Zobrazeno 2011 x
jo, da se, jamosobne jel za 6,9 jen jednou, ale stydel jsem se, byla to jizda jak s dieselem a rozhodl jsem se, ze to uz memu autu nikdy neudelam
Tim samozrejme nerikam, ze auto trapis, to ne, podminky jsou vzdycky jine, takze gratulace, kdyz se chce, tak to jde...a dotankovanim to nepocitej, zkazis si radost, PP je hayzl a ubira par deci, no vsak aspon si ho proveris, treba nekeca
Tim samozrejme nerikam, ze auto trapis, to ne, podminky jsou vzdycky jine, takze gratulace, kdyz se chce, tak to jde...a dotankovanim to nepocitej, zkazis si radost, PP je hayzl a ubira par deci, no vsak aspon si ho proveris, treba nekeca
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Fo je mi jasné, ale pokud to bude +-0,3 l/100 km, "tak je to přesné".
Pro pekrtek: Takhle se přece nedá měřit průměrná spotřeba!!!!! Já jsem to taky tak jednou dělal. Jeli jsme do Liberce, víc jak 90km/h jsem nejel a výsledek = 6,7litrů. Ale průměrná spotřeba se počítá ať jedeš kam jedeš a nezáleží jak daleko a jak rychle, prostě tam je pak výsledek opravdovej průměr. A já ho mám teď 8,7 litrů , je to žravec .
Chevy V.I.P. Cruze 1.6 LS Plus Edice 100, 91kw, černá Carbon Flash, přímé sání SIMOTA Racing Sports, Červený interier
[quote="VIP"] Ale průměrná spotřeba se počítá ať jedeš kam jedeš a nezáleží jak daleko a jak rychle, prostě tam je pak výsledek opravdovej průměr. VIPe cituji jen něco , ale prosím přelož mi svoji myšlenku do češtiny Pekrtek ujel 140 km, jakým stylem jel napsal a tak jsem z tvé odpovědi nějaký zmatený Jel kam jel, nezáleželo jak daleko a jak rychle a prostě tam byl opravdovej průměr
Daewoo Nubira, Chevrolet Cruze 1.8LT, čtyřkolka SMC Jumbo R5
Prosím o návod, jak mám měřit průměrnou spotřebu. A také prosím o smazání mého příspěvku o spotřebě, protože to opravdu nemá cenu. V čem je to špatně? Že jsem měřil spotřebu mimo město? Příště napíši, že jsem měl po Praze spotřebu 10,7 a také to bude špatně? Podotýkám, že pokud pojedu přes Prahu ve špičce, tak ta spotřeba 10,7 bude reálná. To je vše, už opravdu nevím, co bych k tomu dodal.