Spotřeba

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
antarian

Re: spotřeba

Příspěvek od antarian »

tomask píše:
odrifuk píše:Ten "SMRAĎOCH" má o dosť väčší výkon a smrdia na ňom spálené gumy pri rozbiehaní a asi 70% ľudí ho kupujú nie pre spotrebu ale pre výkon!!!!!!!!! Mám ho asi 5 mesiacov a ostáva za ním oveľa menej smradu ako po susedovej benzochcávke :lol: .
A spotreba dlhé trasy asi 6l. krátke 6,6 :D :D
Tomu prosím tě věříš ??? Lidi kupují diesel kvůly spotřebě a NE kvůly výkonu !!!
Je im trapné říct že ho kupil kvůly nižší spotřebě aby se náhodou neponížili, tak jste si našli pěknou omlovu, prej kvůly výkonu :lol:
Kdyby si chtěl výkonný auto, tak pořídiš něco jiné.
Všude slyším že kolik já najedu km na nádrž, jak je nafta levnější, nemusím jezdit každý týden na čerpačku, jako benziňáci, benzín je drahší atd,atd.
Zdar,
jedinej duvod proc jsem si objednal naftu je vykon a ne spotreba. Pokud by slo o spotrebu je to nesmysl.
Ono si to staci docela jednoduse spocitat. Kazdejch 15000 km mas servis za kterej das rekneme 2x tolik nez za benzin.
kdyz si to zapocitas do ceny na 1km tak je to cca 0,2 az 0,3 kc. Co usetris na spotrebe bude cca 1 az 1,5 litru v porovnani s 1,8 (spis se ten rozdil bude podle me pohybovat kolem 1 l). 1 litr = 0,35 haliru na km.

Na 100 km usetris tedy cca 15 kc
10000 km = 1500 kc

I kdyby ta uspora byla 1,5 litru tak ten rozdil by byl na 100 km 35 kc
10000 km = 35000 kc (investice by se mi vratila po cca 100000 km)

Takze vzhledem k uspore na nafte bych to asi nekupoval. To bych musel bejt blazen.
Hradec Kralove / Pardubice / Kutna Hora
Chevrolet Cruze 1,8
Reklama

666

Příspěvek od 666 »

Pánové, hlavně se nezačněte hádat /benzín.nafta/ nebo sem příjde Hanzy a vezme si vás :lol: :lol:
Daewoo Nubira, Chevrolet Cruze 1.8LT, čtyřkolka SMC Jumbo R5
Iacobus

Příspěvek od Iacobus »

A to je presne to, čo ani po 52 stranách diskusie niektorí traktoristi nechápu, alebo nechcú chápať (alebo v tom najhoršom prípade si to nevedia spočítať). Ale teraz budú mať v rukách novú zbraň- že "kupujú si diesla lebo je výkonný". To je nepopierateľné. Tých 160 naftových koní musí byť super. Ale presne tá skupina čo má problémy s počtami, by si kúpila diesla aj keby Chevy u nás zaradil do ponuky 1.4 Turbo, 1.6 Turbo a keby ho mal tak aj 1.8 Turbo benzín.
JaM

Příspěvek od JaM »

Iacobus: nemas pravdu. Mam 2.0L 163k a mohol som brat 1.8 Benzin, no nesiel som don hlavne z dovodu 6stupnovej manualnej prevodovky a vyssieho vykonu. Odporucam ti sadnut si niekedy do Cruza s tymto motorom a pochopis ze na toto sa ta 1.8 Benzin nechyta ani z daleka... (pred kupou som si vyskusal oba a rozhodol som sa pocitovo)
Cruze LT BLACK 2.0 163k MT
odrifuk

Příspěvek od odrifuk »

-i -i -i
CRUZE 120 kW BIELY LTZ 6 manuál+FÓLIE
radgosk

Příspěvek od radgosk »

Iacobus: Neber to ako urazku, ale ako tvoju zaujost voci drahsiemu autu.

Nemozes predsa ty, majitel 1.6 komentovat, odcudzovat, hodnotit majitelov 2.0. Ved kupoval si 1.6 iba kvoli cene, peknemu dizajnu auta, isto nie kvoli vykonu alebo spotrebe :PP:
Cruze 2.0 163k LT, Velvet červená
Iacobus

Příspěvek od Iacobus »

JaM
Najprv vybavím teba. :D Čítaj pozornejšie, ja neporovnávam 163 naftových koní versus u nás dostupný motor 1.8 benzín. Uviedol som tam len ako príklad fiktívny,neexistujúci 1.8 Turbo benzín. Ako som už napísal hore, o výkone 163 koňového Cruza nepochybujem. U Cruza je to bezpochyby dravec na vrchole potravinového reťazca. -i

radgosk
Ale čo s tebou radgosk?
V pohode neurazím sa. Len mi nalož. :D Tvoje príspevky boli vždy slušné a vecné. O to viac ma prekvapilo, že si sa znížil k takému obmedzenému pohľadu na túto tému -argumentom cez peniaze. :( Je to také, ako by som to....sedlácke...hovoríme tam u nás.
Vyzerá to ale tak, že už si podľahol tomu klamlivému masírovaniu svojho ega pekným autom a okolím a začínaš mať pocit že tvoje h...o smrdí menej ako ostatným. Možno u vás na ulici máš najlepšie auto a to ti trochu skreslilo pohľad na ľudí žijúcich tam dole a začal si ich deliť na tých závistlivých, zaujatých s motorom 1.6 (a slabším) a tých nezaujatých čo majú min. na 2.0 diesel (a silnejší) a sú tým pádom určite v plnke a ďaleko za vodou. Nemám auto ako nadstavec na penis a ľudí delím na dobrých a zlých, múdrych a hlúpych, pyšných a pokorných...... Áno, túto nepodarenú, lenivú 1.6ku som kúpil presne preto ako píšeš, pre design lebo sa mi Cruze neuveriteľne páčil a tiež pre cenu ako píšeš, keďže som ho úplne náhodne kúpil o 5 tis. lacnejšie než sa vtedy predával. Diesla som nechcel. K tomu ešte pridám, že vtedy veľmi zavážila aj jeho bezpečnostná výbava (dieťa). Naopak, výkon a spotrebu som vtedy fakt neriešil, čo bola chyba! -P Mať nachystaných 15 tis. a kúpiť to isté auto za 10 tis. tomu sa hovorí sedliacky rozum, nie zaujatosť.
Zbadal si ten rozdiel medzi sedlácke a sedliacky rozum? :lol: :PP:
A či môžem ja, obyčajný majiteľ 1.6 ky komentovať, hodnotiť, odsudzovať majiteľov 2.0 ? No odpoviem ti inak. Určite nebude pre teba problém natankovať naftu do svojho "drahšieho auta", využiť jeho výkonový potenciál a nízku spotrebu a dofrčať na zraz do Manína. Vieš koľko tam stretneš zaujatých ľudí na Matízkoch, Lanosoch, Nexiách a pod.? Tam túto nezmyselnú tému benzín vs. diesel môžeme pri pive definitívne uzavrieť. Či? :PP: :PP: :PP:
radgosk

Příspěvek od radgosk »

Iacobus.

Myslel som to v tom najlepsom, bez urazky, bez povysenia. Proste ty si chcel auto aby jazdilo, kedze som na takom uz jazdil (punto grande 1.2 65 koni) chcel som pekne auto - Cruze a vykonne - 2.0 dizel. Keby bolo na mocovku so 180 konmi, beriem to :lol: Osobne mi je jedno ci benzin, dizel, plyn ... Ale skutocne som ho kupil, lebo je to najvykonnejsia verzia cruze.
Vedel som ze si to vysvetlis ze sa povysujem, ale to nemam v plane, vsak auto je hlavne dopravny prostriedok a klaniat sa mu teda nemienim :PP:

A este dodam, ze pravdepodobne sa ti s tym tvojim motorom jazdi po meste lepsie ako mne, v meste by som menil -i
A este ti odpoviem na to ci by som si kupil 1.4T? Ak by mal vacsi vykon ako ta 2.0, tak urcite ano.
Kazda slepa viera v jednu firmu alebo technologiu cloveku moc neprospieva.
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Neni kun jako kun radeji 50 koni krasych tichych cistych nez 300 urachocenych smradlavych utrepancu -P
Jeste ze ty kleporachotcmoudy uz vyradili z WTCC nebo ani nebylo videt auta pri startu a je uz to konecne zavod aut -i
A mate to vy kleporachotrepocmoudove :D
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
radgosk

Příspěvek od radgosk »

To nie je o maximalke, to je o dynamike auta pri jazde!
A k hanzymu skoda slov.
Polgari
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Polgari »

Spotreba, turbo, lepsia vydrz motora, lepsia predatelnost po leasingu - jednoznacne diesel ;)
Nový lama majiteľ Cruze 2.0 VCDI 163k BLACK
honzik

Příspěvek od honzik »

Nechápu, proč se ve všech odkazech vše stáčí k nekonečnému sporu o to, co je lepší, jestli benzín nebo nafta. Každý volí podle svých možností a potřeb, a to je myslím rozhodující argument.
Já jsem diesel nechtěl, aqle to neznamená, že ho budu každému rozmlouvat a nadávat na něj a očerňovat jeho majitele. )¨
Prosím admina aby takové články vyhazoval jinam - třeba do pokecu a hotovo.

Ale k věci - dojel jsem k pumpě a natankoval 60 litrů - víc mi to už nebralo, počítač ukazoval dojezd 823 km...
Chevrolet Trax 1.4T LT Rock Orange
ChevroletCruze 1.8 16V LT 141 HP Moroccan Blue ex
Fiat Grande Punto 1.4 16V Starjet Dynamic
antarian

Příspěvek od antarian »

jako zastance dieselu vas ted asi pobavim, ale v prodejne mi nabidli vzhledem k tomu ze nejsou schopny dodat cruze ve vybave lt+ kterou mam objednanou vcas. cekal bych minimalne dalsi 3 mesice. spis dele. tak mi daji za stejne prachy vybavu ltz v kuzi a s navigaci a to uz je krapanek velkej rozdil za naftu. pkus me nechaji bez ztraty zaruky za rok namontovat plyn.
Chevrolet Cruze 1,8
Kjub

Příspěvek od Kjub »

To je dobre, takze beres ne? Aka je cena?
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
antarian

Příspěvek od antarian »

363000 jak diesel lt+ tak full vybava benzin.v tomhle porovnani holt ozelim tu silu motoru.1.8 jsem jezdil a jezdi to pekne. s dieselem by to asi bylo lepsi poteseni z jizdy, ale asi to holt ozelim. na druhou stranu jsem kuzi chtel ale v tehle vybave by to prislo o 80 tisic vic
Chevrolet Cruze 1,8
Odpovědět

Zpět na „Cruze - Motory“