Zdar,tomask píše:Tomu prosím tě věříš ??? Lidi kupují diesel kvůly spotřebě a NE kvůly výkonu !!!odrifuk píše:Ten "SMRAĎOCH" má o dosť väčší výkon a smrdia na ňom spálené gumy pri rozbiehaní a asi 70% ľudí ho kupujú nie pre spotrebu ale pre výkon!!!!!!!!! Mám ho asi 5 mesiacov a ostáva za ním oveľa menej smradu ako po susedovej benzochcávke .
A spotreba dlhé trasy asi 6l. krátke 6,6
Je im trapné říct že ho kupil kvůly nižší spotřebě aby se náhodou neponížili, tak jste si našli pěknou omlovu, prej kvůly výkonu
Kdyby si chtěl výkonný auto, tak pořídiš něco jiné.
Všude slyším že kolik já najedu km na nádrž, jak je nafta levnější, nemusím jezdit každý týden na čerpačku, jako benziňáci, benzín je drahší atd,atd.
jedinej duvod proc jsem si objednal naftu je vykon a ne spotreba. Pokud by slo o spotrebu je to nesmysl.
Ono si to staci docela jednoduse spocitat. Kazdejch 15000 km mas servis za kterej das rekneme 2x tolik nez za benzin.
kdyz si to zapocitas do ceny na 1km tak je to cca 0,2 az 0,3 kc. Co usetris na spotrebe bude cca 1 az 1,5 litru v porovnani s 1,8 (spis se ten rozdil bude podle me pohybovat kolem 1 l). 1 litr = 0,35 haliru na km.
Na 100 km usetris tedy cca 15 kc
10000 km = 1500 kc
I kdyby ta uspora byla 1,5 litru tak ten rozdil by byl na 100 km 35 kc
10000 km = 35000 kc (investice by se mi vratila po cca 100000 km)
Takze vzhledem k uspore na nafte bych to asi nekupoval. To bych musel bejt blazen.