Jedna půlka tvrdí že minimálními emisemi se ti olej nemá jak zasrat a tím zůstane déle ok.
Ta druhá tvrdí že:"Je jiste, ze LPG neni vhodne pro provoz se "studenym" motorem. Vodni pary, ktere jsou prirozenym produktem spalovani vsech uhlovodikovych paliv, kondenzuji na chladnejsich castech motoru. To samo o sobe je sice neprijemne, ale vyznamejsi je tento fakt pri soucasne vysoke koncentraci siry v palivu. Pokud jsem dobre hledal, muze byt v LPG az 200mg/kg (nejsem si jist aktualnosti limitu), v benzinu jen 9,6mg/kg a v nafte 11mg/kg. Pritom obsah je v pripade LPG povetsinou na hornim limitu, naproti tomu u benzinu zpravidla na polovine limitu. Prave sira po spaleni tvori oxid siricity a ten s vodou (kondenzovanou parou) kyselinu. Kysele prostredi pusobi korozivne a ukolem oleje je kyselost regulovat. Tim se vycerpavaji aditiva oleje. U LPG a "studenem" motoru se "alkalicka rezerva" vycerpa rychleji nez u provozu na ostatni paliva.
Pri provozu se "zahratym" motorem jiz tak vyznamne rozdily nejsou. Voda ze spalin totiz kondenzuje minimalne.
Naopak LPG je dokonaleji spalovano a netvori tak velky zbytek (hlavne pevna castice) po spaleni, jako kapalna paliva. Olejova napln je tak zejmena v porovnani se vznetovymi motory mene zatezovana pevnymi casticemi. Tento vliv se tak tyka predevsim opotrebeni motoru necistotami v oleji, zmenou viskozity pripadne jejich usazovanim.
LPG ale obsahuje take jednu velice neprijemnou slozku, dieny. Ty mohou tvorit pryskyricne struktury a komplikovat tak radnou funkci casti motoru. "
Vyňato o fóra oleje.cz... komentářů v tomto duchu tam bylo více vč. tribologického rozboru kde byl olej po 10 Kkm sice dobrý viskozitou i barvou ale aditivačně"mrtvý". Samozřejmě, mohl to být kec nebo od oleje který měl úplně jiný nájezd, nevim...
Snížit interval na svíce i olej po mám od http://lpgbrno.cz/(montují 13 let)
Jestli to je dobře nebo ne poznáme asi tak po dalších 200 000 km

dodatek: z čehož chápu že když někdo nalítá XXX po dálnici tak může klidně přetáhnout, já když nalítám X táců po zákaznících v Brně a 20 denně startuju tak zkrátit.