Závady

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Kjub

Re: Závady

Příspěvek od Kjub »

Nemoze to byt nejaky, ventilator?
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
Reklama

pekrtek

Příspěvek od pekrtek »

Pantaleon píše:Prosim o radu: moj CRUZE zacal rapkat...je to zvuk periodicky sa opakujuci asi po sekunde...dnes som si to vsimol po nastartovani a po vypnuti motora to neprestalo....otvoril som prednu kapotu a z motora to nevychadza...vychadza to niekde z palubovky...furt...niekolko krat som nastartoval....vypol....a stalo....motor nebezi...a ono to rapka....trtrtr..........trtrtr.......trtrtr......trtrtr

mam 1,6 2011....stretol sa niekto s podobnou vecou?
To je sranda nebo vážný dotaz? Pokud vážný dotaz, tak jsem přesvědčen, že je to sací potrubí, které má proměnnou délku a bude Ti to dělat vždy po vypnutí motoru. Jiný zvuk si tam nedovedu představit.
honza72

Příspěvek od honza72 »

Jediné co je ještě 10 min. po vypnutí pod proudem (kromě infotainmentu...) jsou pohony klapek ventilace, přičemž tyto jsou poháněny krokovými motorky, takže pokud někde přeskočil převod nebo došlo ke ztrátě výchozí pozice, musí se připojit diagnostika a nastavit.... Sací potrubí proměnlivé nemáme, to má jen Opel a USA v autech TwinPort....
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
pekrtek

Příspěvek od pekrtek »

Zítra se na to zeptám. Do této chvíle jsem byl přesvědčen, že 1,6 má jak proměnné sací a výfukové ventily, tak i proměnnou délku potrubí. Pokud to tak nebude, tak se zítra omluvím.
Pantaleon

Příspěvek od Pantaleon »

Takže chlapi: vratil som sa do auta asi po piatich hodinach...ten zvuk sa zmenil, ale stale to hucalo...nastartoval som auto....zvuk prestal...s najvacsou pravdepodobnostou to bola ventilacia....preskusal som klimu....vsetky rezimi ventilacia a v pohode...

akurat: potenciometer teploty (pri manualnej klime) pri toceni o jeden dielik spusti taky zvuk elektromotorceka...to beriem ako celkom normalne....akurat pri pretoceni do obidvoch krajnych poloh sa akokeby zadrhol???

buduci tyzden ma caka zvolavacka....tak sa na to spytam
Chevy CRUZE 1.6 LS/LT+ 2011 Velvet red, K&N air filter
Dimco Nubira 97

Příspěvek od Dimco Nubira 97 »

Mám pocit že takéto anomálie by bolo dobré si nejakým spôsobom zachytiť na video najlepšie, lebo mr. technici ti nebudú ani veriť a nakoniec aj tak povedia že všetko je OK :( je to smutné keď si človek predstaví koľko peňazí za to vyhodil, to je asi jako s našou Epicou, ale to je iný ppríbeh
Daewoo Nubira 1.6 SX 106hp :)
Otieckova Epica 2.0 VCDI 110kW v mojom užívaní aby ste ma toľko nehanili :D
Seat LEON 1.4 TSI
honza72

Příspěvek od honza72 »

No tak, jak říkám, všechny klapy se řídí krokáčema a ty pulsují, v klidu to jde slyšet. Pokud je bloknutý na místě a nedojede ke krajní poloze, tak je tzv. utržen a jeho magnetické pole nehýbe kotvou. To je pak rachot zvýšený....
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
murda

Chevrolet Cruze 5dv. hatchback

Příspěvek od murda »

Chevrolet Cruze 5dv. hatchback. Koupil jsem nový vůz Chevrolet Cruze hatchback. Mám najeto cca 500 Km. Po ujetí cca 150 Km se mi začalo od někud z přední části vozu (méžná nápravy) ozývat velice nepříjemné a rušivé klepání a to při přejezdu kdejaké nerovnosti. Stačí třeba když je na silnici asfaltová záplata s jedním centimetrem rozdílu navýšení od vozovky. Po přejetí takového místa se klepání - bouchání okamžitě ozve. To nemluvím o dálnici Praha - Brno kde vzhledem ke stavu povrchu je jízda s tímto vozem katastrofa. Vzhledem ke stavu našich silnic se tento nepříjemný zvuk ozývá téměř stále. V jednom z autorizovných servisů kam jsem zajel, zvedli auto na hever, rukama zatahali za nápravu, vyzkoušeli vůli kol, poklepali na výfuk a závěr byl takový, že tam žádné vůle nejsou a tudíž to je v pořádku. Nadalo mi to a asi po týdnu jsem zajel v praze znovu do autorizovaného servisu, tam pro změnu se neobtěžovali ani auto zvednout na hever. Udělali pouze zkušební jízdu, samozřejmě se opět ozvalo rušivé klepání a po ukončení této jízdy mi bylo řečeno, tento jev je u těchto korejců běžný. Pokud mám s tímto jevem problém, neměl jsem si prý korejce kupovat a měl jsem jít do dražšího auta které to určitě dělat nebude. Dále mi řekli, že pokud chci dát auto skrze tuto závadu do servisu, musím počítat s tím, že mi do servisní knížky zapíšou, že nebyla shledána žádná závada. pokud Vás to rozčiluje, pusťte si hlasitějš rádio. Je toto normální stav? Mám totiž ještě jednu důležitou věc a tou je skutečnost, že ve stejný den jsme u prodejce koupili dva tyto vozy naprosto totožné 1,6 LT+. Musím říci, že u druhého vozu se tato chyba neprojevuje a vůz je naprosto bezvadný a zatím bez chyb. Má nejto obdobně cca 500 Km. K dyž jsem v onom servisu kde mi poradili koupit si dražší auto tuto skutečnost řekl, odpověď zněla / každé auto vyrobené v Korei je unikát / Jeden závady má a druhý třeba ne. Tím vše skončilo. Taková je moje zkušenost s autorizovaným servisem. Samozřejmě závadu budu řešit dál. Chtěl bych se zeptat, zda se obdobná závada někumu na voze projevila a zda byla zjištěna příčina závady. Dále se chci zeptat jaké máte zkušenosti s autorizovaným servisem Chevrolet. Díky za radu, a názor.
Kjub

Re: Chevrolet Cruze 5dv. hatchback

Příspěvek od Kjub »

Sak toto si mohol napisat do zavad a ne robit novu temu. Myslim ze nejake klepanie uz tu bolo...ja osobne neviem, ale ked mas dva rovnake zajdi s obidvoma do serviu a nech si ich porovnaju.
tomask

Příspěvek od tomask »

Myslím že se to už někde psalo, dělali to plechy kolem brzdových kotouču. Stačilo je trochu rukou vyhnout.
Poděl se s námi ktery servis konkretně to s tebou takhle řešil.
Tady můžeš klidně jmenovat ať i ostatní víme.
Carthell Prg
Scorpion.11

Příspěvek od Scorpion.11 »

Co ty servisi si už dovolují je nehoráznost :shock:
..
Pokud mám s tímto jevem problém, neměl jsem si prý korejce kupovat
to si snad dělají prdel, jak takhle můžou mluvit a jednat ze zákazníkem -P
..
pokud Vás to rozčiluje, pusťte si hlasitějš rádio
tato hláška je už na pár facek :lol:

Hned bych na tento servis a jeho jednání ze zákazníkem stěžoval na hlavní centrále v Praza :PP:
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)

člen AVEO Fanclubu
murda

Příspěvek od murda »

Podelim se s Vámi o ten značkový servis. Jedná se o pražský servis Autocentrum Dojáček. Už mě tam samozřejmě neuvidí.
smire666

Příspěvek od smire666 »

Ak by si šiel okolo ( náhodou, samozrejme ), tak ich pozdravuj -P
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
Kjub

Příspěvek od Kjub »

Tak oprava volantu je hotovo (fotku poskodenie mozete vidiet v sekcii Follow me...). Trvalo 4 dni, co bolo celkom rychle vzhladom na to ze sa to posielalo kade-tade.
Teraz je volant jemne hrubsi co mi vyhovuje, a je aj makksi co je pohodlnejsie. Paci sa mi ze je taky "vraskavy"...posobi odost kvalitnejsie. Hla...
Přílohy
bez_jmenax.jpg
bez_jmenax.jpg (64.51 KiB) Zobrazeno 2203 x
bez_jmena!.jpg
bez_jmena!.jpg (82.96 KiB) Zobrazeno 2203 x
tomask

Příspěvek od tomask »

Paráda -i to budu muset taky pořešit.
Carthell Prg
Odpovědět